ToneroseDesign

You Are Viewing

A Blog Post

Blomstring i semptember

Først av alt – HJERTELIG takk for kjempekoselige hilsner på bloggen!!
Det blomstrer heldigvis fremdeles i hagen, og jeg har nå begynt jakten på løker som blomstrer til våren! Er herlig å ha blomster som egner seg til snitt fra tidlig vår til sen høst – og det vil jeg prøve på til våren! Er jo såpass ny hagegal og hageeier at det ikke er så mye ute som blomstrer tidlig (dvs vår)… Men det skal det bli forandring på! Har allerede kjøpt lys rosa fylte tulipaner, og maaaange andre varianter.. Så nå gjelder det bare å få satt de i jorda snart! …og håpe på det beste!
Gladiolene blomstrer i hagen nå, i ulike farger. Hvite, lys rosa, gule og ferskenfarget har blomstret så langt. Kjøpte som nevnt tidligere mix-pose, så det er spennede å se hva som dukker opp.

Det har også kommet litt ulike varianter av fersken, noen som disse med gult senter, og noen som er helt ferskenfarget.

Denne lys rosa stauden er jeg ikke helt sikker på hva heter – er det kattost? Hva kaller dere denne?? Har fått den fra søskenbarnet mitt, gravd den opp hos henne da det er en byggplass der om dagen, og plantene bare ville forsvunnet. Søt er den! ;o)

Den oppstammede rosen som jeg kjøpte på salg tidligere i sommer har nå virkelig begynt å komme til sin rett – store flotte roser!

…er veldig spent på om jeg klarer å få den til å overleve vinteren!! Det hadde vært HERLG! Ved føttene har den forresten fått selskap av et par new dawn klatreroser.

I hagen er det fremdeles noen Stargazer-liljer som holder koken, disse er blitt utrolig digre i blomsten! Tror ikke jeg vet om noen blomster som lukter bedre enn akkurat disse liljene – deilige!! Hmm, det måtte isåfall var jasmine (ikke duftskjærsmin, som ofte blir kalt sjasmin, men den ekste jasmine blomsten) DEN lukter også herlig..

Apropo blomster som dufter, ute er det fremdeles massevis av erteblomster som klatrer seg oppetter veggen – jeg må jammen huske å så disse igjen neste år! De er også helt herlige å ta inn i buketter, desverre står de ikke så lenge men de lukter godt og er utrolig søte. Er det noen som har erfaringer med å plante ettårige erteblomster flere år på rad på samme sted? Mener jeg har lest at de trekker ut all næringen fra jorden slik at det er lurt å ikke plante på samme sted år etter år, men kan jeg ikke bare gjødsle med noe…? Er det noen som har erfaringer på dette området så ville jeg blitt veldig glad for tilbakemelding!! ;o)

Austinrosen Heritage blomster fremdeles!

Disse små lilje-aktige blomstene dukket plutselig opp nå i september – søte! Mener å huske at jeg plantet noen løk på våren, kan de ha blitt kalt Ixia eller noe i den duren? Noen som har erfaringer med disse – må de graves opp for å klare vinteren? Skikkelig søte små stjerner!

Denne Hawaii-rosen har jeg hatt stående i inngangspartiet i sommer, men trodde den hadde gått dukken da den gikk ganske lenge uten vann. Men tro det eller ei – nå kommer den jammen med blomst! Men helt annerledes enn den har vært tidlgere i sommer, da har blomstene vært større, sart rosa og med hvitt senter. Merkelig!

2 Comments
 • Tone on September 16, 2008

  Hei du! (så fint navn du har…!)
  Så mange fine blomster!!
  Den hvite oppstammede var vakker – hva heter den?
  Har du en stor komposthaug? Du kan grave den ned liggende i komposthaugen, legg granbar osv som et luftlag rundt, og dra den frem igjen til våren.
  Ha en fin dag.
  Tone

Leave a Reply
Blogglisten hits Populære norske blogger