ToneroseDesign

You Are Viewing

A Blog Post

Cupcakes til barselbesøk–med pynt av icing

 

baby cupcakes

Etter at lille Daniel kom til verden har vi fått masse herlig besøk av familie og venner, og ofte har jeg satt frem bla cupcakes. Muffinsene er kjemperaske å blande sammen, og Lukas på halvannet STORKOSER seg med å få være med å lage de! Ja, det gjelder igrunnen alt – så fort jeg begynner med noe på kjøkkenet kommer han løpende, drar med seg tripp-trapp-stolen sin; klatrer opp, og skal være med! Han elsker å få blande, helle, røre, vaske etc. Søte lille gutten vår!  ♥ Daniel er også gjerne med, men da inni bæresjalet sitt – på magen min.

baby girl cupcake

All pynten på disse cupcakene har jeg laget av icing. Dvs eggehvitte, melis og bittelitt sitronsaft. Avhengig av hvor tykk man lager icingen, kan man lage nesten hva som helst av pynt. Alt fra feks små sko til sommerfugler og liljer!  La pynten tørke, og den blir helt hard. Har du icing-pynt du har laget på forhånd, går det da raskt å lage klar cupcakene.

IMG_0111IMG_0093

Oppskriften på muffinsene har jeg fått på link fra søsteren min, og jeg husker desverre ikke hvor på nettet det var.. Er ganske lenge siden! Anyways, jeg er superfornøyd med oppskriften så her kommer den!

Ca 5dl hvetemel

3dl sukker

3ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

2-3ss kakao (jeg bruker nesquick)

2dl melk

150g smør

Bland alt det tørre, bland deretter i melken og til slutt det smeltede smøret. Fyll formene halveis, og stek i 15-18  min midt i ovnen på 200grader.

babyshower cupcakes

Kremen jeg bruker er den herlige glasuren fra Garden Angels deilige sjokoladekake:

300g melis

100g smeltet smør

4sps nesquick

3ts vaniljesukker

3sps kaffe (jeg bruker bare vann)

Til en porsjon muffins lager jeg dobbel, evt trippel, porsjon av denne glasuren. (avh av hvor masse du vil ha på cupcakene!) m-m-m!

 

IMG_0109

Så glad som jeg er i blomster, så måtte jeg jo lage noen liljer i icing også.. hihi! Sjokoladekremen sprøyter jeg på med  sprøytepose med stjernetipp! (jeg bruker wilton 2D eller 1M)

Enjoy!  ♥

23 Comments
 • Susann on March 11, 2013

  Hei, og tusen takk for en superfin blogg.

  Jeg har prøvd og prøvd, men uansett hvilke tips jeg får i butikkene ang å få lys blå (babyblå) farge på div kremer, icing ol.. så blir det bare lys turkisgrønn til å begynne med, og når det begynner å bli noe som ligner ordentlig blå, ja da er det blitt veldig mørkt ;(
  Ser du har fått nydelig babyblå farge på din pynt..
  Nå er jeg virkelig spent på hvordan du har gjort 🙂

  • Tonerose on March 18, 2013

   Hei Susann,

   =)

   hihi, søta! Om du tenker på lyseblå marsipan, pleier jeg gjerne å lage denne ved å blande inn ekstra hvit marsipan i tillegg til vanlig marsipan. Da slipper man alt det “gule” ifra den vanlige marsipanen (ufarga) – som gjerne gjør blå marsipan veldig turkis. Du får også kjøpt hvit matfarge, da kan du bruke vanlig marsipan, og farge denne blå – men i tillegg ha i hvit matfarge for å fjerne alt det gule ifra den ufarga marsipanen. Det samme gjelder frosting også,der kan man ha i noe farge. Men ofte er det smartere å gå for en krem som i utgpkt er veldig hvit, for å få en penest mulig farge på kremen.

   Håper dette var til hjelp -spør igjen om du du lurer på noe! (send meg gjerne mail, det tar gjerne tid før jeg får svart på fb/kommentarer) ToneroseDesign@gmail.com

   Ønsker deg en strålende dag! =)

 • Tonerose on March 2, 2011

  åh, da henger jeg med MysHus! :o) Beklager, gikk litt fort når jeg svarte her også.. hihi, snakker om!! :o) Ja, skjønner det godt – jeg har en annen emailkonto også, så når jeg er innom den er jeg plutselig logga inn der og alt blir litt forvirrende..! :o)

  Jeg var innom bloggen din, og ble litt overaska da det stod Espen her – men såpass i ammetåka som jeg er om dagen tenkte jeg at det sikkert bare var jeg som surra…! Men da gjorde jeg ikke det! hihi.

  Uansett; jeg er spent på både stativet og kaka-det blir garantert kjempebra!! :o)

 • Tonerose on March 2, 2011

  Ojojoj, så spennende å sveise stativ til bryllupskake Espen!! Hadde vært gøy å se bilder, det blir sikkert knallbra!

  Er sikkert ikke dumt å kjøpe ferdig masse på cacas, da blir det mindre ting å bekymre seg for! :o) Ellers kan du enkelt farge vanlig marsipan hvit! Blir sikkert knall med liljer i marsipan som pynt! Håper på bilder! :o)

 • Tonerose on March 2, 2011

  Topp at du ble glad for cupcake-oppskriften Line! :o) spent på å høre hvordan du liker de!

  Og jeg er sikker på at du kan lage kjempefin kakepynt!! :o) TUSEN takk for at du syne jeg lager fin pynt!

  Ja, jeg håper å få laget et forkle til Lukas snart – han har et leke-forkle som fulgte med noen kjøkkenleker han har fått, men det er allerede en smule utslitt..!! (tynt stoff) Det brukes flittig! hihi.

 • MysHus on March 1, 2011

  Hmmm. Ser at jeg glemte å logge inn på forrige innlegg så jeg er logget inn som min mann:-). Det går noen ganger litt fort i svingene! Så Espen er altså MysHus…:-).

 • Espen on February 28, 2011

  Jeg tenker jeg kjøper ferdig hvit fondant fra Cacas for å spare meg selv for litt tid og nerver. Også gjør jeg nok som du anbefaler å bruker marsipan til liljene. Skal prøve meg litt frem:-). Får håpe den blir fin. Vi skal sveise stativet selv som en gave til brudeparet. Det blir kanskje den mest prøvende delen av oppgaven:-).

 • Line fra huset på landet on February 27, 2011

  Hei Tone:) tusen takk for kjempekoselig kompliment på forkleet! :)) så glad jeg blir!

  Men ååå.. så fint at DU deler cupcake-oppskrift med oss da!
  Helt knall. Disse skal jeg prøve:))
  Men denne pynten du lager, den må jeg nok se langt etter er jeg redd. Du er virkelig flink i dette med icing altså!
  Kos deg masse med gutta dine. Kan tenke meg Lukas blir glad om han får eget kjøkkenforklè! 😉

  Ha en fin ny uke.
  Gode klemmer fra Line

 • Tonerose on February 27, 2011

  Søte søte Lokki – HJERTELIG takk!! :o) Du sprer så masse glede og varme!!!

  Hihi, ja Lukas riktig STORkoser seg på kjøkkenet! Det blir natulig nok en del ekstra søl, men det gjør overhodet ingenting – det er det jo bare å rydde/vaske etterpå. Det er det vel verdt! :O)

 • Tonerose on February 27, 2011

  MysHus, hva slags fondant tenker du? Sjokolade? marshmellows? Såklart bare å skrive av oppskrifta, håper den faller i smak! :o)

  Når det kommer til liljene blir de forholsvis små til å pynte en kake – men det avhenger såklart av hvor stor bryllupskaka er da! :o) Om du ikke har laget det før, synes jeg selv det er enklere å lage i marsipan eller annen type masse som man kan trykke ut, enn å bruke sprøytepose. Også blir liljene en del større. Og heller laget en liten hvit/sølv/perleshimmrende lilje i icing til å ha på en cupcake. Men såklart, det kommer jo ann på hva du har lyst til! :o)

  …blir nydelig med blonde-former!!

 • Tonerose on February 27, 2011

  Takk Line! :o) Men du klarer garantert å pynte flotte cupcakes, det er jeg overbevist om!!

 • Tonerose on February 27, 2011

  Så søt du er Linda!! :o) Glad jeg kan være til inspirasjon! Men jeg er overbevist om at du helt sikkert får til icing-dekor mye bedre enn du innrømmer! :o) men jeg skjønner hva du mener, det er ikke alt som er like enkelt med denna icinga.. Men føler veeeeldig mye avhenger av tykkelsen på den, avhengig av hva du skal lage! (dvs tynn til skriving, sommerfugler etc, og tykk til sko etc)

  Morsomt at du vil teste oppskrifta!

 • Lev Livet Lett Lokki on February 27, 2011

  GRATULERER med skjønne Daniel!!
  Og milde deg så flink du er!!! SÅ delikat og vakkert!
  Også så moro at Lukas er med :))
  Ønsker deg og dine alt godt!!
  Et vidunderlig innlegg – så vakkert så vakkert!!
  Varm klem fra Lokki

 • MysHus on February 27, 2011

  Hun som skal ha kaken er veldig glad i sjokolade, så nederste delen blir en litt tung sjokoladekake med hvitt fondantlokk. Tror jeg lager nr to som vanlig bløtekake med hvitt fondantlokk, og siste(øverste)laget blir sjokoladecupcakes med hvit glasur. Skal få tak i store hvite blondeformer. Jeg tenkte å lage liljene i icing da jeg ikke skal ha så mange. Hun vil ikke ha så mye “stæsj” på kaka… Har ikke laget de før, så jeg tror jeg gjør det enkelt. Men da vet jeg jo hvilke tipper jeg skal kjøpe i hvertfall. Lager to, tre forskjellige str tenker jeg. Håper det er greit at jeg skriver av oppskriften din på cupcakes:-). Takk for tilbakemeldingen. Kanskje jeg spør deg om råd når jeg skal lage kaken:-)

 • Huset på landet on February 27, 2011

  Mmmm… De så veldig gode ut! Dette skal prøves. Men så flotte som de du lager, kan jeg bare glemme…

  Ha en fortsatt fin søndag!

  Gode klemmer fra Line

 • Linda on February 27, 2011

  yammi:) de ser bare så gode ut:) skal teste oppskriften din:)Du er jo bare utrolig flink til å pynte:) jeg har prøvd en del med icing selv og synes ikke det er SÅ lett, he, he.) så du er nok veldig flink:) men du inspirerer masse så jeg gir ikke opp:)

 • Tonerose on February 27, 2011

  Så koselig MysHus! :o) Så spennende at du skal lage bryllupskake! Hva slags kake blir det, og hva skal du dekke den med? Til kake bruker jeg gjerne å lage liljer i marsipan istedenfor icing, fordi det blir gjerne en del blomster og i motsetning til icing (som også blir steinhard) smaker marsipan veldig veldig godt. Synes iallefall jeg! Men du tenkte kanskje lage blomster i smørkrem/sjokoladekrem? Liljer krever at det stivner litt. Til å sprøyte liljer bruker jeg gjerne en tip som egentlig er beregnet til å lage vanlige blad, hvilket tip-nummer er avhengig av hvor store du ønsker liljene! …og sånn lilje-holder-sak til å lage de oppi! :o)

 • Tonerose on February 27, 2011

  Tusen takk Blomsterguri! Jeg synes de smaker farlig godt…! :o) Dette er iallefall min favoritt når det gjelder muffins! :o) m-m-m!

 • MysHus on February 27, 2011

  Så utrolig fine de er! Flinke jenta:-). Jeg skal lage bryllupskake til en venninne og skal pynte med bl.a liljene du har laget. Problemet er at jeg ikke vet hvilken tip jeg skal bruke. Det er så mye å velge mellom i butikken til Cacas. Har du et tips? Jeg blir helt tippeforvirra!

 • Blomsterguri on February 26, 2011

  Gubban tralle så flink du er!!! Dette var bare lekkert å se på, og hvis det smaker like godt som det ser ut så – mmmm!! Ha en god helg!

Leave a Reply
Blogglisten hits Populære norske blogger google.com, pub-8180419064211933, DIRECT, f08c47fec0942fa0