ToneroseDesign

You Are Viewing

A Blog Post

{ DIY // Kakedekorering // Spiselig sand }

IMG_5072_kake_spiselig_sand_sommerkake

Happy fredag!

IMG_5079_kake_spiselig_sand_sommerkake

I går kveld la jeg ut bilde av kaka jeg var så heldig å få lage til den skjønne Robinsonbabyen Noah Matheo, og tipset om at du kan selv lage spiselig sand ved å knuse kjeks. Perfekt på sommerlige kaker! Dermed fikk jeg en del henvendelser om hva slags kjeks jeg brukte – at jeg tenkte det kunne være lurt å skrive litt om hvordan jeg lager sand ♥

IMG_20814_kake_spiselig_sand_sommerkake

Jeg bruker hovedsakelig Marie-kjeks, og du kan selvsagt fint bruke “bare” denne. Selv pleier jeg gjerne å blande litt, da sand vanligvis er flerfarga!

IMG_21108 _kake_spiselig_sand_sommerkake

Jeg bruker mest Marie-kjeks, men jeg liker også å bruke Gjende-kjeks og blander gjerne i litt knust Oreo-kjeks (husk å dele denne/ikke bruke delen med krem på – den spiser du selvsagt! hihi) samt litt sukker, gjerne både vanlig og brunt. Ha bare bittelitt oreokjeks – men det gir en ekstra fin dybde til fargene!

IMG_84781_kake_spiselig_sand_sommerkake

Du kan gjerne kjøre kjeksen i kjøkkenmaskinen for å knuse de, men selv pleier jeg bare å ha kjeks oppi en ziplock-pose, og knuse de! Rull gjerne kjevlet over – da går det raskt! Deretter legger du alle kjekstypene, og gjerne sukker oppi en bolle og blander godt. Ta-taaa! Sand som ser SÅ ekte ut!

KL5A1812-kopier_kake_spiselig_sand_sommerkake

Over ser du sand laget kun ved å knuse lys kjeks – det fungerer flott det også – men om du vil gå “all out” kan det være stilig med litt ulike sandkorn =)

IMG_21124_kake_spiselig_sand_sommerkake

Her har jeg laget to små marsipan-hoder – besteforeldrene har blitt dekket av sand av barnebarna… hihi!

IMG_5073 _kake_spiselig_sand_sommerkake

Det var det hele – håper du likte tipset mitt! All annen pynt på disse bildene er selvsagt spiselig, laget av marsipan.

Ønsker deg en NYDELIG dag!

Stor klem ♥

// Flere innlegg om kakedekorering finner du samlet HER

Leave a Reply
Blogglisten hits Populære norske blogger