Hvordan lage deilige Cake Pops!

IMG_4525 IMG_4536
Nå har jeg omsider prøvd meg på cake pops – og tenkte jeg ville dele med dere!
IMG_4522
Jeg har aldri smakt cake pops før, men skal si det falt i smak!!! m-m-mmmm! Nå skal det være sagt at jeg er litt av en søtmoms, så det er ikke sikkert alle andre får like “dilla” som meg – men jeg synes de var GODE ja!! Jeg synes det smaker som kake-røre, dyppet i sjokolade… Trenger jeg si mer?

IMG_4533
Cake pops kan lages i uendelig mange varianter, men i hovedsak er det kakebunn som er smuldret opp – og rørt sammen med sjokoladekrem/vaniljekrem/smelta sjokolade el. Så lager man små baller av de, og fester en kjærlighet-pinne i de. Til slutt dypper man de i smeltet sjokolade, slik at de får et sjokoladetrekk rundt seg. Deilig!!
IMG_4444
Start med å smuldre opp kakebunn. Jeg brukte vaniljekake jeg hadde til overs etter å ha bakt (brukte ikke alle lagene da jeg fylte og monterte kaka), men du kan også smuldre opp muffins etc. Om du lager feks sjokoladekake som du skjærer til fasong er det perfekt å bruke alle restene til cake pops!
IMG_4449
Jeg brukte ferdig (kjøpt) vaniljekrem, og rørte sammen kakesmulene/bitene til jeg hadde en passe deig. Du kan fint bruke sjokoladglasur etc, hvilken krem du liker best! (jepp, var en SMULE seint ute med å ta bilde.. hihi)
IMG_4446
Så er det bare å rulle små baller, og sette de i fryser’n et kvarters tid.
IMG_4452 IMG_4464
Smelt så litt sjokolade – jeg brukte vanlig melkesjokolade og smeltet den i et glass i mikroen.
IMG_4456
Dypp hver pinne i sjokoladen, før du presser den inn i en ball. Når du har festet alle pinnene setter du cake pops’ne tilbake i fryser’n en halvtimes tid.
IMG_4468 IMG_4469
Så er det bare å dyppe pops’a i smelta sjokolade, og pynte som du ønsker! Jeg hadde litt delfiafett i sjokoladen slik at den ble tynnere, lettere å få to tynne jevne strøk enn et tykt. Til å tørke de, plasserte jeg de i et kjeleinnlegg (???) som jeg snudde opp ned – fungerte supert!
IMG_4516 IMG_4519
Jeg dyppet noen i hvit sjokolade, og noen i melkesjokolade. Mmmm!
IMG_4539
Som pynt dyppet/rullet jeg noen av pops’a i miniminiperler som jeg hadde farget blå. Her har jeg brukt blå pulverfarge og hvite perler – dermed ble det noen hvite perler, noen lyseblå og noen mellomblå. Supernusselig! Passer perfekt til barnedåp, bursdag, barselbesøk etc!
IMG_4540
Jeg pyntet med litt lyseblå blomster jeg laget av marsipan, samt små lyseblå stjerner og hjerter. Og litt smelta lyseblå sjokolade! (hvit sjokolade som jeg farget blå)
IMG_4545 IMG_4589
Som vanlig får jeg hjelp på kjøkkenet (laget riktignok pops’a etter at gutta hadde lagt seg – men bildene tok jeg morgenen etter), og Lukas på 2 år løp og henta tripp-trapp’n sin rimelig fort. Tok ikke lang tid før lille gutten var i gang med å smake på baksten nei! hehe, skal si det fallt i smak ja!!
 IMG_4552 IMG_4527
Synes de var altfor gode selv også, så det var ikke så lenge de satt i kjøleskapet – for å si det sånn.. Farlig!
IMG_4533
Det tar litt tid å lage pops, men det var SÅ godt så jeg kommer garantert til å gjøre det igjen!
Jeg håper du har en VIDUNDERLIG søndag! ♥

14 Comments

 • Tonerose on March 4, 2012

  Hei Anonym,

  Takk for det! :o)

  Blomstene har jeg laget av marsipan!

  håper du har en herlig kveld!

  Stor klem!

 • Anonymous on March 3, 2012

  Nydelige!!! Hva er disse blomstene du har pyntet med??

 • Tonerose on September 10, 2011

  Hei Lille meg,

  Åh, så koselig!!! :o) Du må fortelle meg hvordan det går, håper det blir like stor suksess hos deg som det var her! :o)

  Klem!

 • Tonerose on September 10, 2011

  Så koselig at du synes det Ellen! Hjertelig tusen takk for det!! :o)

  ja, det er FARLIG godt.. hihi

  Klem!

 • Tonerose on September 10, 2011

  Hei Iselin,

  Tusen hjertelig takk for det!! :o) Hehe, må ærlig innrømme at dette var stor suksess her i huset – skikkelig søtmomser jeg og Lukas!! Mannen min er så flink og bare spiser søtsaker på lørdager, det var nok ingen igjen til lørdagen.. Men han har vett på å si ifra altså, om han hadde villet at vi skulle spare til han!

  Stor klem!

 • Tonerose on September 10, 2011

  Så snill du er Kari, Tusen takk for det!! :o)

  Jeg skal tenke litt på det, om jeg kommer på noe sier jeg gjerne i fra veit du! Men egentlig bør jeg prøve å kontrollere meg litt når det gjelder innkjøp – jeg begynner jo å få litt utstyr.. hihi! Er jo moro!! :o)

  Sikkert smart å ta inn en del basic ting, slik at det blir lettere for folk å komme i gang. Typisk start-sett! :o)

  Håper du har en topp dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on September 10, 2011

  Hei Lisbeth,

  Hehe, ja det skal så absolutt være visst! Lille pøbelen var sylkjapp der ja, var jo så fristende må vite! hihi.

  Hjertelig tusen takk for det!!

  Håper du har en nydelig helg!

 • Tonerose on September 10, 2011

  Hjertelig tusen takk Hanne!! Håper du har en herlig helg!! :o)

  Stor klem!

 • Lille meg on September 7, 2011

  Wow -lekre!!! Planlegger å prøve meg som copy-cat ved neste bakedag 🙂

 • Ellen on September 5, 2011

  De var utrolig flotte! så flink du er:)) Så veeldig gode ut!

 • Iselin on September 5, 2011

  super ide! Ser kjempe lekkert ut!
  Du er helt utrolig kreativ og flink!

 • Roka Design on September 4, 2011

  Du har tryllet fram noe lekkert igjen ser jeg:)
  Kjempe dyktig:)

  Nei hva tar jeg inn…som du selv skrev, det er jo så utrolig masse å velge mellom..:)
  Hvis du har noen ønsker, kom gjerne med dem!!:)

  Ha en super dag hos deg:)
  Klem fra Kari

 • stallnilsen on September 4, 2011

  Kjempeflotte kaker du baker, de så jo skikkelig nam ut 🙂
  Regner med barnet på bilde storkoste sæ med alle de lekkerbiskan der :)’
  ha en fin kveld, Lisbeth 😉

 • Hanne on September 4, 2011

  For noen fantastiske kaker du lager. Enn får jo bare vann i munnen:-) Fortsatt god helg

Leave a Reply