ToneroseDesign

You Are Viewing

A Blog Post

{ Hvordan lage en baby… }

IMG_8675_lær_å_lage_marsipanbaby

Ja, av marsipan selvsagt!

Lær å lage marsipanbaby på 1-2-3

Dette har jeg skrevet bittelitt om tidligere – men jeg får så ofte mailer om akkurat dette dermed tenkte jeg det bare er fint med litt repetisjon for eventuelle nye blogglesere =) De er utrolig enkle å lage, SUPERSØTE – og perfekt resultat hver gang!

Når jeg designer søte babykaker har jeg nesten alltid en liten marsipanbaby på kaka – helt herlige! Disse kan du lage selv, da bruker du en silikonform som du presser marsipanen nedi. Start med å farge marsipanen til hudfarge, jeg liker å bruke Ivory ifra Wilton i vanlig ufarga (“gul”) marsipan, feks fra Rema. Deretter ruller du en ball av litt marsipan, som du presser nedi silikonforma. Smett forma i frysern et kvarters tid – og deretter kan du vippe ut en perfekt liten baby! Kommer garantert til å imponere!

Grunnen til at jeg smetter babyene en tur innom fryseren er at de da er mye enklere å vippe ut av forma, uten at den feks blir “dratt” i ansiktet el. Til mindre silikonformer trenger du ikke ha de innom fryseren – da kan du bare enkelt presse marsipan nedi forma og deretter vippe de ut. Nesten alle silikonformer er det IKKE behøvelig å smøre på noen måte, jeg har kun èn form som jeg drysser bittelitt melis i – og jeg har MANGE!

Jeg er veldig glad i å lage nusselige luer på marsipanbabyene mine – gjerne litt oversized! Da kjevler jeg marsipan flat, kutter til i passe str, og tilpasser rundt hodet. Fest evt “lua” fast med litt vann om marsipanen ikke er fuktig nok til å feste av seg selv. For å få strikke-effekten bruker jeg feks en liten tannpirker som jeg “prikker hull” med. Jeg startet med å lage slike luer da jeg moderte kaketopper etter nyfødtbilde hvor skjønne babyen hadde en tilsvarende lue – og etterpå har jeg fått dilla! hihi. Stas å se at så mange andre gjør det samme – det er jo sååå nusselig!

Jeg elsker å hente inn personlige elementer i kaka der det er mulig ♥

Supersøt slikonform til marsipanbaby finner du i de fleste kakeutstyrsbutikker – her har jeg brukt babyform fra First Impression. Søk silikonform+baby så dukker det opp mange =)

Stor klem!

Leave a Reply
Blogglisten hits Populære norske blogger google.com, pub-8180419064211933, DIRECT, f08c47fec0942fa0