ToneroseDesign

You Are Viewing

A Blog Post

{ Klar for vår og sommer // Hage }

Åååååå.


Jeg kom over DETTE gamle innlegget da jeg idemyldret litt til kjøkkenhage. Flere som planlegger kjøkkenhage i år? =)

I innlegget fant jeg disse bildene av gutta – tiden går så ekstremt raskt!


Tenk så små gutta var her… ♥

Bildene er knipset i den forrige hagen vår, her sitter de inni pilgrotta ved hagedammen. Pilgrotta hadde jeg nesten helg glemt, den ble etterhvert et koselig innslag i hagen. Fin skygge på varme sommerdager.

(pilgrotta laget jeg vet å stikke greiner fra et piltre (fikk av mamma og stefaren min da de beskjærte sine, de har flere piltrær i hagen), disse plasserte jeg i en halvsirkel på bakken, stakk de ned i bakken på skrå – og i begge retninger, slik at jeg dermed kunne flette de inn i hverandre og lage et rutemønster/diamantmønster av grenene. I starten vannet jeg de myyyyye, slik at greiene slo rot, og etterhvert begynte å vokse. Etterhvert som grenene ble lengre kunne jeg fortsette å flette de inn i hverandre og lage fasongen til en halv ball, om du skjønner hva jeg mener – dvs at fasongen ble som en liten grotte etterhvert. Den ble tett og fin, jeg beskjærte den mye da piltrær har det med å vokse lett =)

Jammen hadde jeg en hvit klatrerose inni pilgrotta som etterhvert vokste seg stor og gjorde at hele “grotta” stod i fantastisk blomst!!

Jeg hadde visst ikke så mye bilder av dette, forsøkte å søke litt rundt på bloggen for å finne. Men her er i alle fall ett hvor du såvidt ser pilgrotta i bakgrunnen – alt det hvite er da klatrerosa som har spredd seg. Koselig!! =) Rosen blomstret kun en gang i løpet av sesongen, men da var den virkelig frodig og nydelig – og ikke minst duftet det vidunderlig!

Rosen heter “Lykkefund” om noen ønsker seg tilsvarende – den er enkel å få til og vokser raskt, men den er da altså ikke remonterende – blomstrer kun en gang hver sommer. Men absolutt en fin klatrerose =) Den minner litt om hurdalsrosa (lys rosa) – disse rosene egner seg ikke til å plukke inn i buketter da de “faller fra hverandre” etter kort tid, men de er utrolig vakre så lenge de blomstrer =)

Jammen savner jeg alle blomstene vi hadde i hagen tidligere. Husker hvor deilig det var å gå barbeint på de solvarmede steinhellene og plukke inn nydelige blomsterbuketter i duse pasteller som duftet himmelsk… I den nye hagen vår har jeg foreløpig ikke plantet noen blomster, men jeg har plantet litt frukttrær og bærbusker – så kan jeg kose meg med litt blomster etterhvert! =)

Favorittene å plukke inn i buketter var pioner og roser, feks den rosa på bildet over fikk jeg sansen for – dette er Louise Odier (en litt dypere rosalilla farge enn de andre jeg hadde) – men den holdt seg fin lengre enn noen av mine andre roser i buketter inne. I tillegg remonterer den, dvs blomsterer flere ganger iløpet av sesongen. Mener å huske den duftet deilig også – tror nok jeg må forsøke å skaffe meg denne igjen =) Andre favoritter til bukett var selvsagt herlige erteblomster – SÅ deilig duft!! de stod bare et par dager i bukett, men spredte en helt herlig duft =)

Jeg gleder meg til snøen smelter, og vi endelig får vår og etterhvert sommer!

Ønsker deg en vidunderlig dag videre!

Stor klem =)

Leave a Reply
Blogglisten hits Populære norske blogger google.com, pub-8180419064211933, DIRECT, f08c47fec0942fa0