ToneroseDesign

You Are Viewing

A Blog Post

{ Svevende lys i storsalen på Galtvort // DIY // Harry Potter bursdag }

Et av dekorelementene i Harry Potter bursdagen til Daniel var svevende stearinlys over matbordet – vi forsøkte å lage noe ala sånn det er i matsalen på Galtvort =)

Jeg har fått så mange spørsmål om disse, dermed tenkte jeg det var på sin plass å skrive et eget innlegg her på bloggen! =)

Ja, vi laget disse selv – og ja, det var enkelt!

I Harry Potter bøkene er selvsagt disse ekte stearinlys, og holdes svevende av magi. Det er også så mange at de lyser opp hele storsalen på trollmannskolen. Her hos oss fikk vi naturlig nok ikke til det samme, men gutta syntes det var VELDIG stas uansett =)

Jeg har brukt små elektriske telys som utgangspunkt for disse lysene, deretter har jeg klippet til vanlige liggende kopiark i litt ulike lengder.

Deretter teipet jeg fast enden av et kopiark til et telys, og rullet papiret rundt telyset – avslutningsvis teipet jeg sammen rullen med papir; dermed lignet dette nå på et stearinlys! For å få litt mer stearinlys-look brukte jeg en limpistol og festet lim som “stearin” på toppen/kanten rundt telyset/papiret, og lot dette “renne” nedover sidene for å minne om et stearinlys hvor det renner stearin ned langs kanten. For å henge opp lysene brukte jeg fiskesnøre, og jeg knøt dette fast rundt “flammen på lyset slik at det hang forholdsvis rett.

(Det finnes masse DIY av disse på nett, men de fleste der bruker dopapir-ruller eller tørkepapir-ruller hvor de etterpå maler disse hvite – jeg syntes det var mye enklere å bruke vanlige ark isteden slik at vi slapp å male)

Enkel moro! =)

Vi koste oss masse med forberedelser til denne bursdagen; supergøy med Harry Potter!! =)

Stor klem ♥

Alle innleggene fra bursdagen til Daniel vil etterhvert bli samlet HER =)

Masse inspirasjon til barnebursdag finner du HER

Leave a Reply
Blogglisten hits Populære norske blogger google.com, pub-8180419064211933, DIRECT, f08c47fec0942fa0