ToneroseDesign

You Are Viewing

A Blog Post

{ Tips til 17.Mai – pikekyss på pinne! }

Et av elementene på 17.Mai-dessertbordet jeg hadde med på God morgen Norge var disse pikekyssene på pinne, og jammen fortjener de sitt eget innlegg =)

De er superkule til barna på 17.mai!

Søte, rimelige, og enkle å lage – perfekt alternativ til kake og is =) Disse har blitt veldig populære til barnebursdager etc her hjemme, så jeg har etterhvert laget disse ganske mange ganger =) Pikekyss kan lages i alle mulige fasonger, her er det nesten bare fantasien som setter grenser. Sånt liker vi! =)

For å lage disse har jeg først laget en porsjon med pikekyss-røre, du finner oppskriften jeg bruker HER. Deretter har jeg funnet frem en stor engangs-sprøytepose, denne har jeg da malt striper inni; røde og blå striper. Disse stripene maler jeg med konditorfarge (den kraftige varianten som kan kjøpes på kakekutstyrsbutikker, Jernia etc) og en liten pensel, inni posen – fra tuppen og oppover inni posen. Når jeg da fyller sprøyteposen (og klipper hull i tuppen) kan jeg sprøyte ut pikekyss-røre som får dette stripete mønsteret. Jeg legger søte papirsugerør på en bakepapirkledd plate, og sprøyter ut pikekyssmassen med en sirkel-bevegelse med hånden, slik at de får denne fasongen. Ved å sprøyte pikekyssrøra over papirsugerørene vil røra feste seg til sugerørene, og når pikekyssene står i ovenen til tørk/steking stivner/tørker alt, og du får “kjærligheter på pinne”!! Pikekyssene skal tørke ganske lenge, type 5-6timer, eller natta over på svaaaak varme, se beskrivelse i oppskriften =) Lager du små lollipops kan du klippe papirsugerørene i to, så får du dobbelts å mange. De skjønne papirsugerørene jeg bruker kommer fra FestFabrikken

Da jeg først laget en porsjon med pikekyss til disse pikekysspinnene brukte jeg resten av røra til å lage klassiske pikekyss, da farget jeg en liten porsjon av røra blå, og en porsjon hvit. Resterende røre sprøytet jeg ut uten farge, dvs hvit =)

Kos deg med forberedelser til 17. Mai – jeg håper du får en FANTASTISK dag!

Stor klem =)

Leave a Reply
Blogglisten hits Populære norske blogger