ToneroseDesign

You Are Viewing

A Blog Post

{ Kakepynt – Silikonformer }

Først ute tenkte jeg å skrive littegrann om silikonformer – utdraget under er hentet fra boka mi, ToneroseDesign Dessertbord & Kakedekorering

silikonformer_kakepynt

Jeg får ofte henvendelser om hvordan lage kakepynt – dermed kommer et helt basic tips i dag som du kanskje ikke kjenner til om du er fersk i gamet. Det finnes MANGE varianter av silikonformer til kakedekorering, dette er helt myke former som du presser marsiapn (eller annen dekoreringsmasse) nedi. Deretter kan du enkelt vippe ut perfekte små marsipanfigurer – utrolig enkle i bruk og gir et proft resultat hver gang. Anbefales! ♥ Her har jeg laget en marsipanbaby liggende i englevinger, begge deler har jeg brukt silikonform til å lage (former finner du hos feks FestFabrikken, kode ToneroseDesign git bittelitt rabatt))

Rull en ball av marsipan, jeg bruker forresten gjerne fargen Ivory ifra Wilton når jeg farger hudfarge. (marsipanen farges før babyen lages) Press ballen med marsipan nedi forma, smett det hele i fryseren en halvtimes tid, og vipp ut en perfekt liten baby! Gjenta samme prosedyre med de vakre englevingene, her har jeg brukt ekstra hvit marsipan som jeg har kjøpt på Pals (lagerutsalg i Oslo) Det finnes UENDELIG mange varianter av silikonformer, små babysko, bamser, sysaker, smykker osv osv man kan lage marsipanpynt med. Kjempegøy! Veldig mange former kan man vippe ut ferdig marsipanpynt med en gang, men når formene er litt dype og detaljerte er det kjekt å smette de i fryseren slik at marsipanen fryser og blir helt hard – så er du helt sikker på å få de ut helt perfekte.

kakedekorering silikonformer_kakepynt

Have fun!

Stor klem ♥

// Flere innlegg om kakedekorering finner du samlet HER

Leave a Reply
Blogglisten hits Populære norske blogger google.com, pub-8180419064211933, DIRECT, f08c47fec0942fa0