ToneroseDesign

You Are Viewing

A Blog Post

Urtehagen ble til

Tenkte jeg skulle skrive litt ekstra om urtehagen (det grønne nærmest på bildet), og dermed komme med forslag som andre kanskje ikke har prøvd. Jeg har laget urtehagen min på gammeldags måte, før brukte de gjerne kjerrehjul og hadde ulike urteplanter i rommene. Brukte samme konseptet, men utvidet med å lage det betydelig større og brukte naturstein som “veker” og rundt “hjulet”. Festet en pinne med snor i midten, og dro en sirkel rundt slik at det ble nogenlunde sirkelformet. Jeg kjøpte deretter urteplanter på marbutikken, ulike varianter som oregano, timian, kruspersille etc. Jeg delte opp disse plantene i mange mange små (er jo veldig lite jord i disse små pottene, nesten fulle av røtter) Dermed er det massevis av små planter i en! Fordelte plantene jevnt i hvert rom, plantet i jord som jeg iblandet en del sand, samt litt toppdressing. I begynnelsen ser det rimelig stusselig ut, men deretter blir det skikkelig frodig når plantene reiser seg opp etter en uke eller to! …og dermed får man raskt fylt opp hele bedet, uten at det koster en formue. Og de fleste er jo flerårige, slik at de kommer tilbake på egen hånd neste år! De plantene jeg ikke fikk tak i på matbutikken kjøpte jeg på ulike hagesentre; det jeg nå har er vel oregano, timian, sitrontimian, gressløk, kruspersille, løpstikke, rosmarin, salvie, sitronmelisse, mynte, peppermynte, dill… Det er helt herlig å gå ut og hente massevis av ferske urter til å ha i maten! Bruker urtehagen hver eneste dag – hvor herlig er det vel ikke å gå ut og hente en diger håndfull oregano til å ha i kjøttdeigsausen til spaghetti?? ;o)

3 Comments
 • Pivi on August 10, 2008

  Mine steiner var ferdig bemost! 😉

  Er fra noen gamle steingjerder som det er en del av i hagen.

  Har ingen erfaring med hvordan en skal få mose på steiner. Visste ikke at folk var “ute” etter det! hehe. Men jeg har jo også fått øynene opp for at det er pent med denne mosen på steinene!

 • Pivi on August 8, 2008

  Urtehagen din ser utrolig flott ut. Det er deilig å kunne hente seg urter når en vil! 🙂

 • Blomma on August 3, 2008

  Hei tonerose.
  Takk for hyggelig besøk på bloggen min. Så flink du er til å planlegge og få det til i hagen; både urtehage, fine gangstier og hagedam 😉 En gang får jeg kanskje også til noe slikt…..

Leave a Reply
Blogglisten hits Populære norske blogger