Årets juletrekule – glasskule med bilde av prinsene, snø og glitter!

årets juletrekule IMG_2018
Velkommen! I dag kommer noen bilder av juletrekulene jeg nylig er blitt ferdig med! ♥ Hvert år pleier jeg å lage en julekule, som vi selv henger på treet – og jeg pleier alltid å lage julekule som vi gir bort i julegaver. Det har nesten blitt litt obligatorisk! Selv synes jeg det er utrolig koselig med litt spesiell juletrepynt, og pynt som har en liten historie bak seg. Derfor synes jeg det er utrolig koselig å lage julekule å gi bort, selv om jeg er 28! hihi. (oj, begynner man å bli gammel når man må regne seg frem til hvor gammel man var igjen?? Eller kan jeg fortsatt skylde på ammetåka…? phui.)

IMG_2012
Jeg lager ulik julekule hvert år, i fjor var det rund glasskule med frostet maling øverst og nedover sidene – som snø, og malt på “Julen 2010” og et par små babyfotavtrykk med frostet maling. Hivtt silkebånd som oppheng og en liten klar glass-smokk festet til opphenget. Litt baby-stil! ♥  Året før var “kula” en gipsavstøpning av bittelille hånda til Lukas.
julekule 2010 IMG_9338[4]julekule lukas gips IMG_9335[4]
I år ble det flate glasskuler, som jeg festet julebilde av gutta på baksiden/innsiden av. Deretter malte jeg med snømalling utenpå og rundt, og drysset hvitt glitter i malingen slik at kulen ville glitre som snø. “
IMG_1972
Jeg avsluttet med en glitterkant i overgangen mellom “snøen” og glasset, og festet hvitt silkebånd i opphenget. Det var ikke helt enkelt å få tatt bilde av, men bildet er “inni” kula…
IMG_1974
Om noen har lyst på fremgangsmåte på hvordan jeg laget julekulene så er det bare å si ifra, så lager jeg et eget innlegg om det! ♥

IMG_2013

Juletrekulene pakket jeg inn i små klare plastbokser, og festet et bredt hvit-og-rødrutete silkebånd rundt (fra søstrene grene). En liten gavelapp, og kulen er ferdig til å gis bort!

IMG_2020

Hjertelig takk for at du tittet innom i dag! ♥  Jeg håper det var til inspirasjon!
Måtte du få en helt HIMMELSK lørdag, jeg håper du koser deg masse med juleforberedelser. Tenk – om en uke fra i dag er det JULAFTEN!! ♥
Stor klem fra meg til DEG!

17 Comments

 • Tina on November 19, 2013

  Hei:) Nydelige kuler:) Hvor får du kjøpt de små plast boksene du pakker inn julekulene i? Har lett overalt,men finner ingen som selger det…

  • Tonerose on November 21, 2013

   Hjertelig takk Tina!

   Ja, jeg og…! Dvs, jeg kjøpte disse på ebay for lenge siden – og har ikke klart å spore opp igjen selgeren.. men, det var altså på ebay jeg kjøpte mine! =)

   Ønsker deg en herlig dag videre! =)

 • Silje on September 26, 2013

  Hei 🙂 for noen nydelige kuler 🙂 du er bare superflink 🙂 tenkte å prøve meg på de med bilde inni, men finner bare helt runde kuler.. Har du prøvd på de eller? Bilde blir vel kanskje litt krøllete og rart 🙂

  • Tonerose on September 27, 2013

   Hei Silje,

   Hjertelig takk! =)

   De flate kulene får du tak i på panduro, regner med de får inn når det nærmer seg juletider om du vil ha like =) Men du kan også lage på runde kuler, det vil da bil mer krøllete ytterst – bare pass på at du har et bilde hvor fokus er midt i bildet, dvs ikke et ansikt på siden el for da vil det bli litt bølgete der.. =)

   Kos deg med juleforberedelser! =)

   Ønsker deg en strålende dag!

   – Tone ♥

 • Tordis Markussen on December 27, 2012

  Sitter her på morra kvisten ,og koser meg med siden din,du har så masse utrolig fint her og man får så lyst til å hive seg rundt å lage.Takker så mye for at du vil dele det med oss.kunne godt tenke meg å lage disse kulene ,de var så utrolig stilig ,og en nydelig gave ,som blir et minne for livet.Godt nyttår til deg fra meg.

  • Tonerose on January 2, 2013

   Hei Tordis,

   Åh, så herlig! Hjertelig tusen takk for så gode ord! Kjempestas å høre at bloggen er til inspirasjon! ♥

   mhmm, jeg synes det er superkos med personlige juletreanheng – og neste års juletre”kuler” er allerede planlagt! hihi.

   Riktig godt nytt år!! =)

   Stor klem!

 • Tonerose on December 24, 2011

  Hei Ann,

  Så koselig at du likte kulene! ♥

  Om du titter tilbake seinere i jula har jeg lovet å legge ut trinn fro trinn på hvordan jeg laget disse. :o)

  Ønsker deg en riktig god jul!!

  Stor klem!

 • Anns Gröna on December 24, 2011

  Så rolig idé på julkulor! Den lånar jag gärna. Det blir som små tittskåp.
  Önskar dig en härlig jul!
  Kram
  Ann

 • Tonerose on December 20, 2011

  Hei Maria,

  Hjertelig takk snuppa!! Snille deg!

  Så gøy at du vil prøve deg på slike neste år! Som jeg akkurat skrev til Linn, så vil jeg tipse om å stikke innom panduro nå etter jul – er du heldig så har de igjen kuler,og da har de halv pris på de! :o) Det er ofte nøyaktig de samme de får inn like før jul igjen neste år.. Bare et lite tips! :o)

  Stor klem!

 • Tonerose on December 20, 2011

  Hei Linn,

  Så gøy! ♥ Jepp, fremgangsmåte kommer snart! …må bare skrive et innlegg først! :o) Hjertelig takk for det!! ♥

  …åh, om du vil lage til neste år, er det et tips å stikke innom panduro nå etter jul – er du heldig så har de igjen kuler,og da har de halv pris på de! :o) Det er ofte nøyaktig de samme de får inn like før jul igjen neste år.. Bare et lite tips! :o)

  stor klem!

 • Maria on December 20, 2011

  Dette må prøves til neste år. Blir så imponert over hvor kreativ du er! Flinke, flinke Tone! 🙂

 • Anonymous on December 19, 2011

  Gleder meg til fremgangsmåte…. er så imponert av alt du får til… dette må gjøres neste år!

  Hilsen Linn

 • Tonerose on December 18, 2011

  Hei Vibecke,

  Hjertelig takk snille deg!! ♥

  Søta! Bildet har jeg festet på baksiden, men decopagelim. Jeg kan lage et eget innlegg om det etterhvert, så ser du fremgangsmåten! :o)

  Tusen takk, håper du også har en herlig helg!

  Stor klem!

 • Tonerose on December 18, 2011

  Hei Jane,

  Åh, så koselig å høre! ♥ Det gjør meg glad!!

  Hjertelig takk for det snuppa!!

  Tusen takk, håper du også har en herlig helg!! Tenk at det er julaften til helga!! :o)

  Stor klem!

 • Vibecke on December 17, 2011

  Så nydelige julekuler!! Du er utrolig kreativ! Lurer veldig på hvordan du fikk bildene inn i kulene! 🙂 Ønsker deg en fin helg 🙂

 • Jane on December 17, 2011

  Kjempe fine julekuler du har laget 🙂 For en flott gave å få. Du er veldig kreativ altså. Finner alltid masse tips og inspirasjon hos deg

  Ønsker deg en fin dag
  klem Jane

Leave a Reply