Papirpottemaker, blomster – og lille kulingen vår ♥

papirpottemaker

Jeg har lenge hatt planer om å skaffe meg pottemaker, men tenkte å vente da jeg ville ha ei pakke med flere i ulik størrelser som ikke er på lager.  Men nå tro jeg til allikevel! Den er kjøpt her, det er flere steder på nett man kan bestille de. Det var overraskende greit å lage de søte små, under legger jeg ut noen bilder av hvordan jeg gikk frem :o)   

pottelagerlage såpotter

Vi abbonerer ikke på avis (leser på nett), men postkassa er allikevel proppfull av egnet materiale. Samme dag som pottemakeren kom, kom også byavisa – og størrelsen på den passet utmerket.  Jeg tok av stiftene som holder avisa sammen, rullet/brettet hvert “oppslag”  et par ganger, og klipte strimler av sidene. Fire strimler pr oppslag passet bra. (“beskrivelsen” på pakka var CIRKA 8x58cm størrelse..)

ta stiklingerpotter til stiklinger

Deretter tar man en stk papirstrimmel og surrer rundt pottemakeren, la det være igjen en del ekstra papir nedenfor pottemakeren.

priklepotterlag egne potter

Papiret som stikker nedenfor bunnen bretter man inn.

potterdiy pot

Brett gjerne inn kanten der hvor skjøten er først, da blir den mest mulig stabil. Så bretter du inn resten av papiret.

potterpaper potter

Så vrir man tilslutt potta nedi bunnen, og ta-taaa – potta er klar! :o) Avispapiret brytes jo ned, så om man ønsker det kan man fint plante småplantene rett ut i jorden med potta på, så løser den seg opp av seg selv. Man kan også brette ned øverste kanten på potta for mer stabilitet før den “snurres”,  jeg har ikke gjort det – men det kan sikkert være greit om man skal ha plantene i potta lenger. Jeg får se ann hvor masse småtassene tåler! :o)

papirpottemakerpottemaker

Er de ikke nusselige?? Og miljøbevisste, praktiske og rimelige. Ja, når man først har pottemakeren – helt gratis faktisk! :o) Det første jeg gikk i gang med var små stiklinger av fylt lyserosa petunia – da er det bare å krysse fingrene for at de roter seg greit! :o)

tulipanblomstringliljetulipan

Ute begynner endelig tulipanene å titte frem, til stor glede. Disse åpner seg til en liten lilje når sola skinner! Desverre fikk jeg ikke knipset noen bilder i det lille solgløttet i dag, men slik ser de ut når sola IKKE skinner.. :o) Herlig med litt blomstring i hagen! Jeg fikk spørsmål om hvilken type tulipan dette er – de har et litt annerledes bladverk med rødaktig mønster i.  Mener sorten heter “Torino” – jeg trodde blomstene skulle være rosa, men jammen er de skikkelig fersken. Egentlig litt for oransj etter min smak, men men. Søte små liljetulipaner er de nå uansett! 

rhododendron horizon monarchrhododendron i hagen

Mamma’n min var på besøk her om dagen – og jammen hadde hun ikke med denne utrolig skjønne rhododendron til meg!! Heldige meg!!! :o) Gleder meg stort til blomstring, kanskje blir det litt blomster allerede i år! :o) Jeg må fundere litt på hvor jeg skal plante den, gleder meg til å få den ut i et bed. ♥

pink lily  rosa lilje

I stua har jeg på ny liljer i krukke. De sprer så himmelsk duft i hele huset! Når blomstringen er over, planter jeg den i hagen og har forhåpentlig glede av løkene i mange år fremover. :o)

cool baby boy

Lille kulingen vår har det med å snike seg litt med… ♥ Takk for at du tittet innom!

15 Comments

 • Huset på landet on May 9, 2010

  Så lurt!
  En slik pottemaker har ikke jeg sett før. 🙂
  Synes du er veldig flink til å dele gode tips og ideer på bloggen din! Helt supert!
  Ha en strålende kveld!
  Line

 • Mia on May 9, 2010

  Sååå smart med en slik papirpottemaker! Noe for enhver hage entusiast! Jeg har brukt Jiffy-potter tidligere, men dette var noe som jeg fikk virkelig lyst til å prøve meg på. Takk for tipset! Så får vi vel bare håpe at varmen kommer snart, for jeg begynner å bli en nokså utålmodig hage entusiast etterhvert!

 • Lokki on May 9, 2010

  Tusen takk for flott tips! Og for en flott beskrivelse du har laget!! Makalsøst BRA!!
  Så hyggelig at ting blomstrer, og for en flott Rododendron du har fått ❥❥❥
  Ja nå er det bare å plante og nyte og hygge seg!
  Kjære for en herlig sønn du har!! En storsjarmør av dimensjoner!!
  Ønsker deg en strålende fin uke!
  Stor klem fra Lokki

 • Monica fra Koseleg on May 9, 2010

  Jeg er så spent. Hvordan ble drivhus-jakten i går?

 • merethe on May 9, 2010

  For en herlig sønn dere har skikkelig kul ja. 🙂
  Slike potter er smarte og der greit ut å lage også. En slik lilje som du har i stua har jeg i hagen. Fikk den i bursdag for en del år siden og den komme trofast igjen år etter år.
  jeg kjøpte lilje løker på hagemessa i år og de er jeg spent på. De plantet jeg i potte og har blitt ganske store alt.
  Nå driver jeg og flytter planter ut i drivhuset.Så herlig å holde på ute. God søndag. 🙂

 • GundaM on May 9, 2010

  Jøsses, dette har jeg ikke sett før men så smart da!

  Liker så godt bildene dine, flott lys i de.Eller er det bakgrunnen du bruker i bloggen din tro..? Må jeg teste ut…

  ha en fin søndag og hils den lille søte sjarmisen din da!

 • Min Verden on May 8, 2010

  Ja, Magnoliaen er vakker, vakker – men jeg nøyer meg med å se på de som står andre steder. Orker ikke gråte over en frossen Magnolia 🙂 jeg ble kjempeimponert over den pottemakeren din. Har sett dem, men fatter ikke at noen orker å sitte å lage dem. Fine ble de! Så, kanskje jeg hadde orket allikevel. Får tenke på det – hmmm!

 • Monicas Hage on May 8, 2010

  Har tenkt å skaffe meg en slik pottemaker jeg også. Flotte bilder/planter:) Ha en fin lørdagskveld. Klem

 • Joy on May 8, 2010

  Oj för en smart ide med pottemaker! Har aldrig sett de för med kanske hade varit lurt att invisterai en sådan…
  Så Söt han var den lille coolingen!
  Ha en skön helg!
  Kram Joy

 • Line fra huset på landet on May 7, 2010

  Det var lurt. Smart å lage slike til stiklingene. En god del penere enn de må grønne plastbegrene.
  Kanskje jeg rett og slett skal prøve dette en gang 😉

  Ønsker deg en god helg, og håper på godvær!
  God klem fra Line

 • Monica fra Koseleg on May 7, 2010

  Den pottemakeren likte jeg- skulle egentlig hatt en nå eller helst i går…Min første tulipan har også åpnet seg i dag- til stor glede! Takk for hyggelig kommentar på bloggen min. Lykkefunn er en rose i samme familie. Den har mindre torner, men også mindre nyper.

 • Linda on May 7, 2010

  Han lager former som andre støper plast i. (men jeg kan jo støpe betong også i en slik form) Men de formene er blytunge… han er Verktøymaker, så driver jo med litt forskjellig innen formtekninkk. Men han har så mye å gjøre nå, så jeg har bare såvidt luftet et lite ønske…
  Plast ja, du er jo så flink til å finne ut hvordan du skal få det til:)
  Jeg håper kanskje i løpet av sommeren…at jeg får til noe:)

  Beklager sent svar, det er jo så hyggelig å høre fra deg. Men jeg jobbet i natt og har bare sovet i to og en halv time, og nå skal jeg på jobb igjen… hjelpe meg:) Ikke at jeg har gjort noe fornuftig, bare surret tundt i dag. Men har hatt den varmeste dagen på lenge, nesten så man kan høre det gror i dag:) Ha en super hagehelg:) Klem

 • Ninni on May 7, 2010

  Hihi, såååå kul liten gutt!

  Sånn pottemaker har jeg hatt lyst på lenge, men har et drøss av potter liggende. Kjøpte en eske med 1000 stk, så det holder litt kan man si!
  En fordel med avispotter er at du slipper å vaske potter…det er kjedelig det.

  Håper stiklingene dine vokser i en fei 🙂

  Så deilgi med tulipanblomstring! Her er det ikke annet enn knopper enda, gleder meg til de første begynner å blomstre 🙂

  Ha en strålende helg, Toenerose!

 • Linda on May 6, 2010

  Jeg fant min her om dagen:) De er super kjekke:)Ikke minst når man skal sette igang med plante/så prosjekter også slipper man å tenke på om man har liggende potter eller må ut å kjøpe… for man bare lager jo, genialt. Også slippe man å forstyrre røttene ved ompotting:) Fin og grei forklaring, trengte en oppfriskning der jeg:):) Og for en søt liten type:)
  Funnet noe ut av hjertehellene? Jeg fant ut at min smboer faktisk jobber med å lage former til å støpe plast i… (hvorfor ikke også betong???)
  så nå er jeg skikkelig på smiskern:)
  Nydelig tulipaner, er jo så deilig med blomstring nå om våren:)

 • asbjørg on May 6, 2010

  Papirpottemaker har jeg aldri hørt om før,men det var jo kjempesmart.Billige potter til småplantene ble det!
  Hos meg kommer det noen tulipaner også nå,så nå skjer det virkelig noe ute i bedet.
  Herlig bilde tilslutt !!

Leave a Reply