Tulipanblomstring – og første tantebarn på vei! ♥

 

IMG_7165IMG_7174

Nå har det virkelig skjedd MASSE i hagen de siste dagene, det er herlig å se de nydelige tulipanene som springer ut. Jeg synes det er så utrolig fascinerende at det kan komme så masse vakkert ut av en liten løk!! Løkblomster er så greie å ha med å gjøre også, man graver ned noen løk i jorden på høsten – også blomstrer de rikt år etter år! Er man i det omsorgsfulle hjørnet kan man slenge på litt gjødsel til de, da blomstrer de ekstra rikt! Det eneste er at det er viktig å “glemme de” litt bort, og la bladene få visne ned når de er avblomstret (kan gjerne klippe av blomstene,men bladene bør få stå) – de er nemlig ved å visne ned bladene klarer å få næringen tilbake til løken. …og dermed bli klar for neste års blomstring! :o)

IMG_7158IMG_7163

Bildet til høyre over, er et resultat av hva jeg plantet i ammetåke i fjor – snakker om! hihi. Jeg husker at jeg var så glad for at jeg klarte å få gravd ned løkene jeg hadde kjøpt (førstegangs mamma, da er det ikke bare bare å komme seg ut for å drive med haging like etter at babyen er født!) Resultat ble deretter! hehe. Et farge-virr-varr uten like, og egentlig virkelig ikke de farger jeg vanligvis har i hagen…! Jeg er jo glad i lyse pasteller! :o) Jeg liker veldig godt den mørkelilla altså, men de varme gul-oransje-og røde er egentlig ikke meg! Men men. Disse står alle i et hjørne i hagen, og det er jo veeeldig deilig å bare kunne tusle ut i hagen og plukke inn bukketer med friske tulipaner da!

   IMG_7305

Nå  pleier jeg igrunnen alltid å plukk med buketter inn fra hagen, men det er såklart enda enklere å ta med en stor bukett inn når de uansett står bortgjemt til i et hjørne i hagen. Det er så mange andre hagegale som så og si ikke tar med blomster inn, fordi de synes de er så flotte i hagen, og har ikke hjerte til å klippe de.. Men der er jeg nok litt hardhjertet! :o) Selv om de står kortere når de kommer inn i varmen, blir de nyti så utrolig masse mer – så jeg synes selv det er en stor glede å ta med buketter inn! :o) Men det er såklart enda bedre når jeg kan plukke roser, erteblomster etc som bare blomstrer rikere jo mer man plukker! Da er det bare å FROTSE!

IMG_7186 IMG_7180

  For meg er det å kunne plukke buketter det aller beste med å ha hage/bed! :o) Ja, og at jeg slipper å klippe plenen da, myyye bedre å heller ha masse bed! Har ikke helt oversikt over tulipansortene – dvs, jeg har tatt vare på alle lappene, jeg har de bare ikke foran meg.. Men den helt mørke over her mener jeg heter Queen of the night? Synes den helt mørke lillafargen er så vakker med alle de lyse pastellene jeg har i hagen, tilfører så mye liv i en bukett!

IMG_7279IMG_7199

Ja, det er ikke bare tulipaner som blomstrer i hagen. Småhjerte har kommet i gang for fullt, også er markjordbærene i full blomst. Jeg sådde markjordbær/månedsjordbær for et par år tilbake – og de sprer se som bare det! Nå har jeg de overalt!! :o) De er jo så søte, så det får de så absolutt lov til. Også er det kjempedeilig med de bittesmå jordbærene de kommer med.. :o) 

 IMG_7256  IMG_7195

Litt ulike tulipaner i rosafarger er favoritten..! Liljetulipan som under, og papegøyetulipaner etc… Våren er en herlig tid!

IMG_7277IMG_7303

Tulipanen Angelique er virkelig kommet i gang, og blomstere nydelig. Disse doble tulipanene i dus lyserosa er blant favoritten! Minner om roser/pioner synes jeg – og det er såklart veldig stas! :o) Når de i tillegg titter opp innimellom et par rosebusker og får selskap av rosebladene, minner de enda mer om roser..

 IMG_7210IMG_7205

En skjønn farge! Selv føler jeg at disse kommer med litt ulike blomster og farger avhengig av været/temperaturen. Spennende!

IMG_7268

Rosa og blå forglemmeggei er blitt med inn i et litta vase som står ved vasken på badet. Synes de små blomstene er så bedårende! Stemoren som er plantet i kassene ved inngangspartiet blomstrer så rikt nå. 

IMG_7124IMG_7287

Storesøstra mi hadde termin på søndag, og tidligere i dag gikk vannet.. Nå har hun akkurat dratt avgårde til føden med rier – nå kommer snart lillemann! :o) Dere kan tro jeg gleder meg til å møte mitt første tantebarn!! Spennende!  ♥

IMG_7310

Kjempekoselig at DU tittet innom!

15 Comments

 • Margrethes hus og hage on May 30, 2010

  For noen herlige tulipaner. det er så koselig når våren kommer og det springer ut her og der. Jeg fikk ikke satt ned tulipaner i høst, men skal ikke glemme det denne høsten 🙂 Det er så vakkert når de står i fullt flor. Har bare hatt noen få i år, men koselig med de få jeg har 🙂

  Den rosa tulipanen var veldig fin!

  Ønsker deg en god søndag. Hilsen Margrethe

 • Linda on May 29, 2010

  Så nydelige bilder. Du lager så mye fint av blomstene dine, likte godt buketten med det jeg tror er forglemegei:) Takk for nydelige ord hos meg. Nå lister jeg meg rundt i huset mens jeg pakker ned bunad, saker og ting til bryllupsnatten (rosa jordbær vin og sjokoladefondue). Nynner på sangen “nå lister jeg meg lett på tå” he, he:) Jeg prøver å ikke vekke de små enda iallefall. Været er nyyydelig, stille og sol, så jeg håper det varer. Nå skal jeg snart hente bruden, og tårene sprenger allerde, jeg er håpløs…

  Gratulerer såå masse med tantebarnet så herlig. Også håper jeg formen blir bedre, ikke noe godt å føle sege i dårlig form. God bedring:)

  Skal prøve å få tatt mest mulig bilder i dag selvfølgelig:):)
  Vielsen skal være helt ute i vannkanten, med et gammelt vannmøllehjul i bakgrunnen. Det kommer tilå bli så bra, og om været holder seg blir det perfekt:)

 • Monica fra Koseleg on May 26, 2010

  De lyserosa tulipanene ved rosebusken var helt skjønne! Enig med deg de mørke skaper dybde- gjør at det ikke virker kjedelig!
  Nydelige blomster. Gratulerer med tante barnet! Ønsker deg en fortsatt fin uke!

 • Ellea on May 26, 2010

  Ja til høsten må! jeg få satt ned tulipanløk, orket ikke i fjor……nydelige bilder som alltid:) Lykke til med tanteunge:)

 • Lene fra Lillehammer on May 26, 2010

  Fy søren så vakre bilder du hadde i dag, helt imponerende. Å jeg falt jo fullstendig for tulipanen Tulipanen Angelique. Hvor har du fått tak i løkene? Slike må jeg jo bare ha. Tror jeg faktisk skal få satset litt på tulipanløker til høsten, men trenger som sagt tips til hvor man har et godt utvalg av disse.
  Må også få gratulere deg med ditt første tantebarn, for du er vel blitt tante nå tenker jeg, koselig da! Jeg har selv et tantebarn men han er blitt hele 24 år og er allerede pappa selv…hihi.
  Ønsker deg en blomsterik tid fremover, kos deg du, mannen din og den skjønne prinsen deres. Klems

 • Anita on May 26, 2010

  Jeg har noe til deg på bloggen min 🙂

 • Randi on May 26, 2010

  Så masse vakre bilete. Det har verkeleg kome godt i gang i hagen hjå deg. Tulipanar er så vakre, og du hadde jo så mange flotte variantar. Var stilig dei mørke lilla, flott å kunne ha litt kontrastar også. Og er einig med deg i at ingen ting er som ein bukett frå eigen hage!
  Gratulerer med første tantebarn.
  Klems

 • Kristin on May 26, 2010

  Oi-oi-oi…!! Her var det mye fint. De fylte rosa, var aldeles nydelige:-D
  Treet er en helt vanlig thuja, som for noen år siden ble så brun og stygg på de nederste grenene. Jeg klipte den opp, og har stusset den menge ganger siden.
  Ha en fin dag
  Kristin

 • Anita on May 26, 2010

  Så nydelig hage du har!
  Jeg koser meg virkelig av å se på de flotte bildene dine..Og drømmer meg bort 🙂
  GLEDER meg sånn til å anlegge MIN egen hage snart..Må få kjøpt oss hus først :)Har foreløpig “hagen” min i potter og spann, he he…

  Klem Anita´s hverdagsliv

 • Lynetmor on May 26, 2010

  Hei, så mange fine bilder fra hagen din 🙂 Skal lage et hjørnebedd og fikk mange fine tips her 🙂

 • Anita on May 26, 2010

  Nydelig tulipaner du har. Jeg fikk ikke satt ned noe løk jeg i høst…men jeg krysser av og skriver ned løker som jeg ønsker å sette ned til høsten. Tulipaner er jo så vakre. Og når du tar dem inn i buketter, så får du nyte dem inne også.

  Jeg er av samme oppfatning så deg når det gjelder det å ta blomster inne. Det er jo halve gleden med hage, å kunne lage herlige blomsterbuketter og sette dem i vase rundt omkring i hjemmet…

  Gratulerer med tantebarnet!!

  Klem Anita

 • Ninni on May 26, 2010

  Angelique er en favoritt ja, de doble tulipanene er virkelig noe for seg selv 🙂 Papegøyetulipaner liker jeg også bedre og bedre. Nydelige bilder, særlig det siste var helt skjønt. Du er så kjempeflink itl å plukke inn og lage søte msmå dekorasjoner med blomstene dine 🙂 Bed fremfor gress ja, nå har jeg bare 10 minutter å klippe 🙂 Det hadde ikek vært meg i mot å ikke ha noe som helst 🙂

  Nå skal jeg snart på befaring og hjelpe meg, jeg har tenkt meg innom både Plantasjen og Plantebørsen…. Måtte alle gode guder bistå meg i bli motstandsdyktig mot alle fristelsene! Kjøpetrangen må begripe at jeg ikke har plass til mer! Men noen småhjerter må jeg ha for å fylle opp kanten på et bed, jeg er sååå glad i dem – de blomstrer jevnt og trutt hele sommeren.

  SÅ koselig med tantebarnet ditt som er underveis! Ha en nydelig dag, Tante Tonerose 🙂 Du skal vel bort å titte på den nye babyen, tenker jeg 🙂

 • merethe on May 26, 2010

  For en nydelig blomsterprakt du har nå på våren. Så mange fine tulipaner. 🙂

 • Bare Mio on May 26, 2010

  Nydelige blomsterbilder.
  Likte også spesielt Angelique.
  Jeg har ingen tulipaner her vi bor, de trivdes ikke og forsvant etter første året. Tror jeg skal prøve igjen, nå når hele hagen er drenert.
  Ønsker deg en fin kveld videre og gratulerer så mye med tantebarnet.

 • Ragnhild on May 26, 2010

  Nydelige blomsterbilder!

  Likte spesielt tulipanene dine som heter Angelique. Hvor har du fått tak i disse?

  Ha en fin kveld videre og gratulerer med tantebarnet 🙂

Leave a Reply