{ luer til nyfødtfotografering } DIY

KL5A7708 copy

Lag søte luer til nyfødtfotografering! I går var jeg så heldig å få fotografere mine vakre små tantebarn, og da var det klart jeg måtte lage noen luer! Jeg synes gjerne det er ekstra nusselig med søte luer på slike bilder, evt vakkert hårbånd el. Luer slik som disse kan du fint lage selv – og det beste, du lager fint en lue på en kveld! ♥

Her har jeg laget litt ulike varianter, et par er heklet og et par er strikket. Jeg har la opp antall masker etter antall cm hodeomkrets på babyene, lag de gjerne bittelitt større enn det. Legg til noen ekstra masker, så er du sikker på at den blir stor nok! Jeg bruker tykt garn på slike luer, og tykke pinner – dermed er de forholdsvis raske å lage. Garn har jeg kjøpt på panduro. De heklede luene laget jeg luftmasker, feks 35 om babyen er 30-32 i hodediameter. Festes sammen, og lag fastmasker i disse. Deretter ny runde med fastmaske i hver fastmaske. Gjenta feks 6-7 runder, deretter hopper du over et par masker i neste runde, og et par i neste osv. Om du hopper over flere i hver rundt blir luen raskere buet/strammet innover, dette avhenger av hvilken fasong du ønsker på lua di. Trådene ned på hver side har jeg flettet, tredd garn gjennom maskene i lua i første runden – og flettet disse sammen. Søt detalj!

Prøv deg frem på ulike design – selv synes jeg det er veldig søtt med feks langlue – da kan du dandere lua ulikt på bildene – kjempesøtt! ♥ Disse grå og gammelrosa luene strikket jeg av tykt myyykt ullgarn fra Panduro, og de to heklede like luene har jeg “gredd” for å få de helt pusete. Minner litt om tovede! Den hvite lua har jeg strikka med et garn som jeg ikke aner hva kalles, men det er en tråd med mange småtråder/stoff festet i – gir en herlig struktur på lua! (kjøpt på hobbybutikk)

Håper kveldens innlegg kan være til inspirasjon – enjoy!

Stor klem ♥