{ Adventskalender-planlegging… }

Har dere adventskalender?

Her i huset er julekalender VELDIG stas, og planlegging av årets julekalender er i gang – i år har gutta sagt at de ønsker seg hjemmelaget kalender. Jeg har laget kalender før, men etterhvert som gutta ble littegrann større ble det veldig populært med LEGO, og dermed har jeg kjøpt hver sin legokalender til de, de siste par årene. Vi har vært fornøyde med lego-kalenderne både store og små – men i år blir det altså hjemmelaget da Lukas har vært veldig opptatt av det plutselig =)


julekalender adventskalender

Legger ved bilder av tidligere års adventskalender til småtassene =) På bildet over fant gutta en grein i skogen som de selvsagt skulle ha med hjem (lyder dette kjent for flere andre?? haha!) Men etter en stund fant jeg ut at vi jo kunne bruke denne til oppheng for årets julekalender, så det passet flott =) Selve greina hang jeg opp med fiskesnøre slik at den “svevde” – så hang jeg alle pakkene i silkebånd, samt festet en stjerne-lys-slynge til den.

julekalender adventskalender

Jeg sydde hvite linposer som jeg strøyk på tall på for flere år siden – samt sydde fast blondebånd øverst i hver pose. Da jeg var liten hadde vi hjemmelaget kalender som mamma hadde sydd, tror det var derfor jeg var så innstilt på å sy kalender til barna mine selv =)

julekalender adventskalender

Jeg har brukt disse posene 2-3 år, men litt senere har jeg valgt å pakke inn gaver så får de hver sin gave å åpne isteden – men regner med å sikkert bruke posene igjen senere =)


julekalender trapp IMG_2771

Her er et år jeg festet adventskalenderen i trappa i det gamle huset vårt, da festet jeg en girlander med lys til rekkverket, og deretter knøt jeg fast alle gavene hele veien oppover trappa. (beklager dårlig oppløsning på bildet/mobilbilde på kvelden..)

I år tenkte jeg rett og slett å samle pakkene i en nydelig gammel trekasse jeg har fått fra pappa – enkelt og lettvint =)

adventskalender julekalender hjemmelaget

Innhold i årets kalender er allerede handlet, jeg har bestilt litt småtteri på ebay (type minifigures, bittesmå pokemons osv) – også blir det mini smarties, kinderegg, innhold til penalet osv tror jeg. Kjempekjekt å handle på ebay i god tid før jul, dermed blir det bare litt småtteri i hver pakke og ikke mange pakker som koster massevis av penger =)

Jeg gleder meg til 1.desember – førjulstiden er så fin med barn i hus. Elsker positiviteten og gleden de sprer! ♥ I år håper jeg å få laget klar kalenderen litt før 1.desember slik at gutta kan gå og titte på den og glede seg…! =)

Ønsker deg en vidunderlig dag =)

Stor klem!

// mer juleinspirasjon finner du samlet HER

 

 

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...