Barnebursdagskake – Brannmannstyle! {Brannmannhjelm}

IMG_0779_brannmann_hjelm_kake_bursdag

I dag kommer bilde av kaka jeg laget til familiefeiringen av Lukas sin 4årsdag – en brannmannhjelm! Jeg hadde kjøpt inn plasthjelmer til barna, og disse var røde, dermed tenkte jeg det kunne være gøy å lage en variant som kake også. En slik brannmannhjelm er ganske grei å lage, den tar ikke altfor lang tid, og krever ikke noe spesielt kakemodeleringsutstyr. Perfekt kake å prøve seg på til barnebursdag! Kakefat ifra FestFabrikken.

Selve kaka er sjokoladekake, jeg har stekt den i en bolle – her kan du enten bruke ball-kakeform fra kakeutstyrsbutikk eller du kan feks bruke metallbollene fra IKEA. Disse er litt flatere men egner seg flott til å steke kaker i (jeg har gjort det selv flere ganger). Kaka er trukket med et lag sjokoladekrem, og deretter marsipan. Kutt til fasongen på hjelmen i marsipanen, bruk feks et pizzahjul. Deretter lager du tykke striper av marsipanen som du fester som pynt på kaka. Trill en liten ball av marsipan som du trykker flat og fester på toppen av hjelmen, samt klipp/kutt til et lite skilt foran. That´s it! Marsipanpynten kan du feste med bittelitt vann. Ønsker du den “møkkete” look´n jeg har på hjelmen min maler du med litt svart matfarge etterpå. Det er det hele! Teksten på fatet laget jeg av litt svart marsipan som jeg rullet i tynne pølser og skrev navnet med ♥

Ønsker deg en herlig dag!

Klem,

tonerose-underskrift_thumb.jpg

1 Comment

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...