ToneroseDesign

You Are Viewing

A Blog Post

Barnebursdagskake – Brannmannstyle! {Brannmannhjelm}

IMG_0779_brannmann_hjelm_kake_bursdag

I dag kommer bilde av kaka jeg laget til familiefeiringen av Lukas sin 4årsdag – en brannmannhjelm! Jeg hadde kjøpt inn plasthjelmer til barna, og disse var røde, dermed tenkte jeg det kunne være gøy å lage en variant som kake også. En slik brannmannhjelm er ganske grei å lage, den tar ikke altfor lang tid, og krever ikke noe spesielt kakemodeleringsutstyr. Perfekt kake å prøve seg på til barnebursdag! Kakefat ifra FestFabrikken.

Selve kaka er sjokoladekake, jeg har stekt den i en bolle – her kan du enten bruke ball-kakeform fra kakeutstyrsbutikk eller du kan feks bruke metallbollene fra IKEA. Disse er litt flatere men egner seg flott til å steke kaker i (jeg har gjort det selv flere ganger). Kaka er trukket med et lag sjokoladekrem, og deretter marsipan. Kutt til fasongen på hjelmen i marsipanen, bruk feks et pizzahjul. Deretter lager du tykke striper av marsipanen som du fester som pynt på kaka. Trill en liten ball av marsipan som du trykker flat og fester på toppen av hjelmen, samt klipp/kutt til et lite skilt foran. That´s it! Marsipanpynten kan du feste med bittelitt vann. Ønsker du den “møkkete” look´n jeg har på hjelmen min maler du med litt svart matfarge etterpå. Det er det hele! Teksten på fatet laget jeg av litt svart marsipan som jeg rullet i tynne pølser og skrev navnet med ♥

Ønsker deg en herlig dag!

Klem,

tonerose-underskrift_thumb.jpg

1 Comment
Leave a Reply
Blogglisten hits Populære norske blogger google.com, pub-8180419064211933, DIRECT, f08c47fec0942fa0