ToneroseDesign

You Are Viewing

A Blog Post

Hagen min i dag

Stargazer-liljene har begynt å springe ut! Synes disse liljene er helt nydelige, og tenk å kunne gå ut og plukke inn buketter med disse i! Det var UTROLIG gøy å gå en runde i hagen, og oppdage at disse har klart seg! Håper virkelig de overlever vinteren, og kommer tilbake neste år! ;o)

Alle pelargoniaene jeg kjøpte i vår har klart seg kjempefint, og blomstrer fremdeles frodig. Jeg vil prøve å overvintre noen av de, for da å kunne ta stiklinger til våren. I min litt romantiske og duse hage (eller iallefall forsøk på-) passer det supert med disse søte blomstene. Vet desverre ikke hva denne typen heter, ligner på Marbecka – den er helt lys rosa i blomstene, nesten hvit i kanten, og bladverket er mørkt og kraftig. Ved å ta stiklinger får jeg forhåpentligvis MANGE av disse nydelige blomstene neste år også! Bare jeg får den til å overvintre da.. Tenkte å sette den lyst og litt kjølig, og bare gi den litt vann. Tenkte først å sette den i mørke kjelleren, men er redd det er for varmt der.
Flere liljer har sprunget ut! Disse hvite har jeg desverre ikke navnet på, stod bare hvit lilje på posen.. Men vakre er de iallefall! …også lukter det så deilig av liljer! Erteblomstene jeg sådde i vår har virkelig begynt å ta av – nå har jeg ikke fått tatt inn buketter ofte nok, så nå begynner de å lage frø! Det tok lang tid før de startet å blomstre, og jeg som ikke har hatt disse før trodde at det ikke kom til å bli noe videre blomsterprakt.. (utålmodig som bare det…) Men de kom som bare det! De tar jeg ALLTID med inn når jeg henter bukett fra hagen, jo mer man plukker jo mer blomstrer den! Også lukter den HERLIG!

I vår fikk jeg massevis av knoller fra svigermor, hun plantet noen av sine – og så fikk jeg RESTEN! ;o) Det var georginer og skaugumbegoniaer. Se så søt denne lyserosa er!! Skaugumbegoniaene tror jeg at jeg har plantet litt trangt i potter, samt at jeg ikke er den kjappeste til å huske å vanne pottene min.. Georginene derimot, som jeg plantet litt opphøyd i det ene bedet, har kommer enormt! Både dypt røde og rosa – nydelig i min romantiske hage! (eller forsøk på, iallefall..)
Dette er ugress…?? Er det noen som vet? Legger inn en link herfra, fra forumet http://www.hagegal.no/hagefora/ der er det alltid mange snille og hjelpsomme hagegale! ;o) Dette bladverket har begynt å vokse i utkanten av bedet mitt, og jeg tenkte bare å luke det bort – men siden jeg har sådd flere sommerblomst-mix-poser, kom jeg til å tenke på at kanskje det kommer blomster her…? Er det noen som kan hjelpe en litt “grønn” hageeier? Og da mener jeg grønn på den ikke-riktige-måten! ;o)

1 Comment
  • Anne - Moseplassen on August 16, 2008

    hei, jammen bra du sa i fra om det med listene. Jeg må ha glemt å føre deg på. Nå er du i allefall på begge listene og da går alt av seg selv heretter.
    Sorry!

Leave a Reply
Blogglisten hits Populære norske blogger