{ Hvitt & grønt dessertbord // Bildedryss // “Bananblad” }

Da var det tid for et bildedryss av et nytt dessertbord!

Her har jeg ordnet istand et lite dessertbord til besøk her hjemme, jeg er jo så glad i å lage dessertbord – så når jeg uansett skal bake litt pleier jeg gjerne å lage et lite dessertbord. Det er jo så gøy! =)


Denne gangen lot jeg meg inspirere av alle de grønne plantene vi etterhvert har fått samlet opp i huset vårt!

Jeg forstår at andre kanskje synes det er litt “overkill” med alle grønnplantene overalt her hjemme, men jeg synes det er så koselig!

Så, hvorfor ikke? hihi!

Og spesielt i stua tenker jeg det må være greit å ha en del, jeg har jo malt hvitt der nå – dermed “luner” det opp litt med alle naturelementene =)

Men, tilbake til dessertbordet!

Favorittplanta mi her hjemme er disse store “palmene” som du ser en av ved siden av den gamle sofaen ved pianoet – dermed valgte jeg å bruke dette som “tema” til dessertbordet =) Flere enn meg som vil stryke hendene gjennom disse plantene?? haha, ja jeg vet jeg er en smule utenom det vanlige!

Som alltid laget jeg istand litt trykksaker som kunne “binde” det hele litt sammen – disse laget jeg med palmeblad på =) Helt enkelt og rent i hvitt og grønt. Jeg valgte en litt dyp grønnfarge da dette er min personlige favoritt.

Søte små popcornbegre!

Dette var et dessertbord som ikke var til så mange mennesker, dermed valgte jeg å plassere det på den runde hvite bordet vi vanligvis har stående i denne delen av stua (gutta sitter gjerne her og bygger lego osv). Hos oss er en av favorittene definitivt gjærbakst – dermed laget jeg kanelsnurrer! Disse laget jeg i forkant og frøys, utrolig deilige å kunne klargjøre i forkant når jeg har litt ekstra tid – da blir det kos med forberedelsene istedenfor stress!

#anbefales =)

Oppskrift på kanelsnurrer finner du HERVanligvis har jeg ganske lik oppbygning på mine dessertbord, men denne gangen tenkte jeg å prøve meg på noe litt annerledes for å få litt variasjon =) Alltid gøy å prøve litt nytt!

Bak dessertbordet laget jeg litt dekor inspirert av plantene =) Veldig ofte har jeg en vimpelrekke/banner bak dessertbordene mine, men siden jeg tenkte det kunne være gøy med noe litt annerledes tenkte jeg det samme om “backdrop´n” – dermed ble dette resultatet! Jeg kom over disse nydelige store palmebladene på Nille og falt helt for de! Til sirkelen har jeg brukt en rockering fra Europris, denne har jeg surret inn med hvitt silkebånd. Jeg har festet til 2stk store kunstige palmeblader (Nille), og noen greiner med kunstig grønt fra Europris. Inni sirkelen har jeg teipet fast teksten “enjoy” til veggen, dette printet jeg ut på et par a4 ark og klippet rundt =)

Så og si alt til dette bordet bakte jeg i forkant og frøys, det gjør det så enkelt på dagen for selskapet – da kan jeg heller vaske gulvet eller gjøre hva enn jeg måtte føle for før gjestene kommer =)

Deilige brownies!
Disse har jeg bakt med after eight inni – det er ekstra deilig!! Oppskrift på brownies finner du HER. Disse har jeg pyntet med et lite lag marsipan, dermed kan jeg fargekoordinere søtsakene til dessertbordet – også smaker det godt med litt marsipan på =)

Når jeg ordner istand et dessertbord er jeg veldig glad i å ha noe søtt, noe salt – og gjerne noe friskt på bordet, elsker å ha en del variasjon på bordet! Det varierer litt hva vi har fra gang til gang, men litt fersk frukt som melon, friske bær osv er en stor favoritt.

Denne gangen kuttet jeg opp litt grønnsaker i biter – og laget en dip av drømmelettrømme og krydder – deilig med litt forskjellig å velge blant =)

Cupcakes!

Småtassene elsker muffins, og baker gjerne selv. Her har de laget vaniljecupcakes, og pyntet med litt melis – blomstene har jeg laget av marsipan, wrapperen finner du som gratis print HER. Oppskrift på cupcakes finner du HER. Dette er en kjempelett oppskrift uten egg, barna våre på 7 og 8 år lager den fint på egenhånd =)


I vår familie er vi glade i mandelkjernepudding, så dette er ofte et innslag på dessertbordet =) Her har jeg laget mandelkjernepudding som jeg har hatt oppi små glass med lokk, disse er opprinnelig fra tomatpurè =) Litt dekor i form av litt hvitt silkebånd og litt grønt. Tilsvarende glass kan selvsagt fylles med sjokolademousse, gelè, panna cotta, oppkuttet frukt etc etc – MANGE muligheter =)

Havregrynkonfekt; nam! Oppskrift finner du HER. Disse er enkle å lage, trenger ikke stekes engang =) 

Kaka jeg laget var en fløyelskake (sjokoladekake m kefir) med ostekrem – kjempegodt! =)

Kaka trakk jeg med et lag marsipan som jeg hadde farget hvit (vanlig marsipan fra Rema 1000, for å få den hvite fargen knar jeg inn titandioksid (hvitfarge, pulver – finnes på kakeutstyrsbutikker, jernia, panduro osv) – DIY hvordan dele, fylle og smøre opp en kake HER, hvordan legge et marsipanlokk HER

Alle blomstene har jeg laget av marsipan, har du lyst til å lære å lage slike blomster er du hjertelig velkommen på kakekurs! Det er utrolig gøy, og du trenger ingen erfaring ifra tidligere =) Du kan lese mer om kurs HER, eller så er du også hjertelig velkommen til å sende meg en email på ToneroseDesign@gmail.com

Grønne druer i en søt glasskrukke =)


På dette dessertbordet forsøkte jeg å holde det meste i hvitt og grønt, og istedenfor å velge sølv eller gull til fat osv har jeg brukt glass til dette, glass-stettefat, glass-lysestaker osv.

Hvite pikekyss i en glasskrukke

Popcorn! Litt salt hører alltid med på våre dessertbord, og popcorn er da et fast innslag. Denne gangen fylte jeg de små popcornbegrene med litt annen snacks, dermed ble det popcorn i en diger glasskrukke isteden

Ja, også bakte jeg snipper!!

Flere som er vokst opp med snipp?? Da vi var små og var på besøk hos bestemor pleide hun alltid å komme med snipp og kaffe på senga, og melk istedenfor kaffe til oss barna. HERLIGE minner!!

Kake til frokost liksom, hihi!

Veldig populært!! Bestemor hadde verdens største kakeboks, og denne var alltid full av snipper.

Fantastisk!!

Hmmm, da tror jeg at jeg har vært innom det meste?

Håper dessertbordet kan være til inspirasjon =)

Du finner MASSE inspirasjon til dessertbord samlet HER; der er det mange titals bord samlet =) Er du på jakt etter oppskrifter finner du dette samlet HER. Alt av gratis print som popcornbegre osv samles HER

Stor klem!

LagreLagreLagreLagre

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...