Jeg kunne ikke dy meg…

 

Det er farlig med disse bloggene – man blir jo så veldig fristet! Så, nå har jeg kjøpt meg min første julerose, Helleborus Niger. Etter å ha sett så masse nydelige bilder på diverse blogger, og lest litt om disse tøffingene måtte jeg jo bare ha jeg også. “Må ha det, bare må ha det…”  Jeg har jo ikke hatt julerose tidligere, og jeg gleder meg allerede til å plante den ut og til å kunne ha glede av denne stauden tidlig neste vår. Nå må jeg bare finne et smart sted til den ute, et sted hvor snøen forsvinner tidlig og jeg tror den kan overleve greit. Kjempestas! Ninni har skrevet smarte tips om denne kulingen på sin blogg, og her er et innlegg Claus Dalby har lagt ut om disse søtingene.  Jeg hadde egentlig lyst på lyserosa, hvit eller mørkerød julerose – men denne var den eneste jeg klarte å finne. Hm, spørs om jeg må innom noen flere steder på jakt!

helleborus niger - julerose

I dag gikk startskuddet for sendingen av Drivhusdrømmer på NRK1, og jeg var så heldig å være hjemme 12:40. Jeg har sett programmene på nett tv tidligere, de anbefales! Og tro det eller ei – men i dag klarte jeg faktisk å ta det opp på dvd!! Jepp, var en smule stolt av meg selv da ja. :o) Sendte en litt oppgitt melding til mannen min om at jeg ønsket meg opptaker til å kunne ta opp hageprogram på dvd – og fikk svar tilbake; “øh, vi har jo det…”! Jippi!! Og jeg klarte å finne ut av hvordan jeg gjorde det helt på egen hånd! Ja, iallefall hvordan jeg tar opp direkte – må høre med mannen min om han vil være så snill og lære meg hvordan jeg stiller den inn til neste ukes program.. Jeg prøvde tidsinnstilling, men det gikk jammen ikke.. All in due time!

helleborus niger - julerose lysegrønnhelleborus niger - julerose 2 

Forøvrig går jeg rundt og planlegger litt inni hodet mitt – jeg har jo ikke noe drivhus, og nå som vi eterhvert flytter opp i andre etasje (lilleprinsen får snart eget rom) må jeg flytte plantene jeg gjerne har der om våren.. Dermed har jeg fundert på å lage et lite midlertidig form for drivhus ute på verandaen der oppe. Kjøpe litt lister og grov plast, og stifte, male og skru opp… Hm…

Om noen har tips til hvor de har juleroser nå hadde det vært toppen! Stor klem fra meg! ♥

2 Comments

  • Ninni on March 17, 2010

    Det gikk ikke lang tid fra tanke til handling Tonerose! Så fint eksemplar du fant. Gjør som Linda beskriver her, så går det så bra så 🙂 Jeg skal på ny stiklingjakt på Plantasjen i Lier i morgen, skal si fra om jeg ser flere juleroser. Jeg skal også ha sorter i rosa (de med prikker er så søte!) og burgunder. Når man først har én, er løpet kjørt. Da blir det bare fler og fler 🙂

  • Linda on March 17, 2010

    Jeg kjøpte meg også en julerose, men har den inne til frosten gir seg, for de er ikke herdige for kulde nå når de kommer fra butikken. Så de får lett frostskader om de ikke er herdet da. Jeg skal ha den inne, passe på å den tørke, og så plante den ut når det ikke er fare for frost. Da setter jeg den bare ei en stor potte så lenge til jeg har gjort klar det ideelle stedet. Lykke til:)

Leave a Reply