{ Lag et vakkert speil // speilspeil }

Lenge har jeg hatt lyst på et speil som ikke er ment for å speile seg, men som vakker kunst på veggen – som samtidig reflekterer masse lys i rommet. Jeg søkte mye på nett og var innom mange butikker, uten å finne helt det jeg var på jakt etter…

Dermed laget jeg et selv!

DIY speilspeil lag et vakkert speil selv IMG_7423

Jeg er kjempefornøyd!

Der hvor vi har valgt å ha spisestua i det nye huset vårt kunne jeg ønsket meg enda litt mer naturlig lys – dermed passer dette speilet perfekt!! Det reflekterer lyset fra alle de andre vinduene i rommet, og dette føles dermed som et ekstra vindu. Vi har en stor lyskrone med himla mange pærer over spisestua (fra FestFabrikken, elsker den!), så det er ikke noe problem å få godt nok lys – men jeg er veldig glad i naturlig lys og er dermed kjempeglad for at dette speilet gav meg nettopp det!

Ninja bursdag bordekking barnebursdag lego KL5A5058

Før jeg gikk i gang med dette prosjektet samlet jeg på litt speil ganske lenge – dvs kjøpte små speil når jeg kom over det. Mange av de kjøpte jeg på Nille (ett og ett) da de hadde salg på disse små firkanta med fasett/skrå kant. Kjempefint med den skrå kanten for da reflekteres lyset i flere retninger.

Lag ditt eget speil diy speil IMG_4593

Over ser du speilene med skrå kant fra Nille, ellers kjøpte jeg de fleste andre små i pakker på Bauhaus, de store har jeg kjøpt på IKEA.

Jeg startet med å sage til passe størrelse sponplate  – denne tilpasset jeg etter hvor mange speil jeg hadde fått tak i. Denne kunne jeg da senere montere alle speilene på!

Deretter plasserte jeg utover speilene i et mønster jeg syntes kunne fungere, så tok jeg bilde av det slik at jeg klarte å huske det til jeg skulle begynne å montere.

Lag ditt eget speil diy speil IMG_4558

Nå i etterkant, som jeg ser at det faktisk fungerte å lage slikt speil, hadde jeg nok gjerne samlet enda flere speil og laget det enda større! Men, det er riiiimelig tungt å løfte, så sånn sett er det kanskje greit at det ikke blei større. Klarer ikke løfte det aleine! =)

…kanskje laget to like og plassert på høykant ved siden av hverandre…? Jaja, uansett er jeg superfornøyd med det jeg har!

Lag ditt eget speil diy speil IMG_4583

Sponplata malte jeg svart, tenkte det var fineste basen i tilfelle det skulle synes igjennom enkelte steder der hvor det er høydeforskjell på speilene.

Lag ditt eget speil diy speil IMG_4587

Deretter boret jeg et par hull i plata, jeg tenkte dette ville være enkleste måten å henge opp speilet på siden det antageligvis kom til å bli tuuuungt

(det ble det!)

Lag ditt eget speil diy speil IMG_4591

Jeg la plata på gulvet, på et fleeceteppe, og fant frem alt jeg trengte – speil og festemasse.

Lag ditt eget speil diy speil IMG_4589

Som lim brukte jeg denne! Vet ikke hvor den er kjøpt (fant den sammen med verktøyet vårt, vi har jo pusset opp LITT i det siste) – men regner med tilsvarende er enkel å få tak i om du vil lage likt. Så monterte jeg den i en sånn presse-sak (haha, jeg ANER jo ikke hva noenting heter! sprøytepistol?)

Lag ditt eget speil diy speil IMG_4599

Så var det bare å sprøyte utover og feste speilene sammen!!

Jeg hadde på en del slik at jeg var sikker på at det ville feste, men ikke så mye at det kom utenfor.

Lag ditt eget speil diy speil IMG_4602

Ta-taaaa! Fullt av håndavtrykk – men klart for å tørke og etterhvert få komme opp på veggen!

Jeg lot det ligge og tørke flere dager så jeg var helt sikker på at alt var festet.

Det fungerte supert!! Speilet har rukket å henge oppe lenge (og tatt opp og ned et par ganger) – så dette ville jeg definitivt gjort igjen =)

Ninja bursdag bordekking barnebursdag lego KL5A5058

Legger ved et bilde jeg knipset før barnebursdagen til Lukas, så ser du det ved spisestua =)

lag speil av mange småspeil diy IMG_7423

Håper innlegget kan være til inspirasjon ♥

Ønsker deg en deilig dag videre!

Stor klem =)

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...