ToneroseDesign

You Are Viewing

A Blog Post

{ Lag pinata med barna: ´Bombe´ til spionbursdag! }

KL5A1388_pinata_diy_barnebursdag_bombe_spion_bursdag_spyparty

Et av prosjektene våre til spionbursdagen til Daniel var å lage pinata – dette er noe jeg ofte gjør sammen med barna før bursdagsfeiring, koselig familieaktivitet!

Vanligvis lager vi pinata av en ballong, mel&vann-blanding og avispapirbiter. Skikkelig søl! Men, denne gangen laget vi en “bombe”/”dynamitt” som måtte finnes og desarmeres… hihi!! Den var veldig enkel å lage (men den er MYE vanskeligere å lage hull på en slik pinata enn en ballong, ha gjerne dette i bakhodet når den lages, slik at den ikke teipes godt osv… ♥

pinata spionbursdag tonerosedesign spyparty

Vi brukte en liten pappeske, denne fylte vi med kjærlighet på pinne, diverse smågodt – og kule plaster. Det pleier alltid å være så stas med plaster med ulike motiv, så jeg puttet oppi noen av det også. Ikke så masse godteri, det var kun 6barn i selskapet. Erfaringsmessig spiller det ikke så stor rolle hva som er oppi, det aller morsomste er å få lov til å ødelegge den ♥

Gutta hadde fått fargede tegneblokker til jul, dermed brukte vi røde ark ifra de. Vi delte hvert ark i to, deretter rullet vi de sammen til “dynamittkubber” og teipet sammen. De røde rullene festet vi til pappesken ved å bruke litt dobbeltsidig teip. Dermed var det bare å klistre fast hele veien rundt! Husk å binde en tråd rundt esken først, da har dere noe å henge pinataen opp i. Det kan være fint å ha den hengende mens dere lager den også, vi laget nemlig vår pinata slik at rullene med papir stakk en del opp både over og under esken – så det ville ikke vært mulig å sette den fra seg på bordet (da blir papir-rullene most)

Fest røde papir-ruller hele veien rundt med dobbeltsidig teip. Da vi var ferdige brukte vi litt svart teip som vi klistret hele veien rundt pinataen, både oppe og nede “for å holde dynamitten sammen”. Så fant vi en gammel lader som ikke var i bruk lenger, kuttet opp ledningen og dro ut de tynne ledningene som var inni. Perfekt!

De tynne ledningene teipet vi fast til pinataen, og avslutningsvis teipet jeg fast en digital klokke/nedtelling på den.

Supergøy!

Have fun ♥

Stor klem!

3 Comments
Leave a Reply
Blogglisten hits Populære norske blogger google.com, pub-8180419064211933, DIRECT, f08c47fec0942fa0