Sjørøverskute; Bursdagskake til lille sjørøver’n vår! {Bildedryss}

IMG_5591 sjørøverskip kake

Velkommen til ToneroseDesign ♥  God morgen!! Det har vært en noe fullstappet uke her hos meg, men nå er alle kakene ferdige – og jeg har omsider litt tid til pc’n. Deretter står kjøkkent mitt for tur, det blir godt å få det klart igjen, til neste ukes oppdrag ♥  Dagens innlegg blir bildedryss av bursdagskaka jeg laget til bursdagsfeiringen til storebror her i huset – nemlig sjørøverskute! Siden vi hadde bestemt at vi skulle ha sjørøverbursdag måtte vi jo nesten ha en sjørøverkake – og da valgte Lukas sjørøverskip, såklart! hihi. Den siste tida har Lukas plutselig blitt veldig begeistra for angry birds – så jeg tenkte det vile være en morsom overraskelse for han å få med en av de på kaka. Og det ble suksess! hihi! Det første han ropte ut da han så kaka, var “åh, angry birds!!” hihi. Vel verdt det!

All pynt har jeg laget av marsipan, klikk deg videre for å lese mer/se flere bilder. Jeg forsøker å kjent stil å forklare hva jeg har gjort – om du har lyst til å lage lik! ♥ 

IMG_5594

Selve båten har jeg laget av vaniljekake med sjokoladekrem – det er favoritten her i huset! Kaka har jeg trukket med marsipan jeg har farget brun. Jeg bruker alltid pastafarge når jeg farger marsipan, brun farge får du tak i feks her. Handler du hos Kakteoppen frem til 5september får du 15% rabatt, da det vil bli forsinkelse på utsendelse av varer frem til da. Husk å oppgi rabattkode tonerosedesign. ♥

IMG_5575

Ofte får jeg spørsmål om hvordan jeg farger marsipan, jeg har pastafarge oppi vanlig marsipan ifra matbutikken – jeg bruker som regel rema sin variant. Pastafargene ifra wilton kan man ta opp farge med feks en tannpirker, bruker du farge fra feks americolor kommer de på spruteflaske. Deretter er det bare å kna… Lenge! hihi. Farger man masse marsipan kan det bli litt småslitsomt, men sånn er det bare ♥  Skal du bare farge littegrann marsipan, til detaljer – eller feks til litt cupcakepynt kan du putte marsipan+farge i en ziploc pose og kna. Da blir det ikke noe farge noe annet sted enn på marsipanen – dette gjorde jeg ofte før da jeg var hjemme med gutta, og vi skulle bake litt. Veldig enkelt! ♥ Ingen vasking hverken før eller etter! Nå farger jeg gjerne en del mer av gangen, og sitter inne på mitt lyserosa kjøkken mens gutta er i bhg. ♥

IMG_5596

Men ja, tilbake til kaka! Jeg skjærte til vaniljekaka i fasong, og dekte deretter hele båten med sjokoladekrem. Så var det tid for å spikre fast litt plank! For å lage “plankene” kjevlet jeg marsipan flat, deretter preget jeg tre-mønter i marsipanen ved å bruke en pregematte. Til slutt kuttet jeg passe stykker til plank. Plankene festet jeg til kaka ved å bruke littegranne vann. Når plankene var på kaka brukte jeg et lite pregeverktøy for å lage spikerhullene – har du ikke dette fungerer det akkurat like bra med en tannpirker til dette formålet. ♥ Deretter er det bare å gjenta samme prosedyre noen ganger til.. hihi

IMG_5598

På forhånd hadde jeg i kjent stil laget klar masse detaljer – sikt tar tiiiiid. Dessuten er det en del av pynten som trenger tid på seg til å tørke for å holde fasongen, som dermed trenger å bli laget i forveien av den grunn. Seilet på bildet over har jeg laget av ekstra hvit marsipan. Jeg kjevlet marsipanen flat, og festet spiselig print til marsipanen ved å bruke bittebittelitt vann. Spiselig bilde kan man få tak i mange steder på nett, feks her.

IMG_5603

Jeg laget et par seil til også, disse malte jeg stripete ved å bruke svart konditorfarge. Seilene er laget av marsipan – og trenger derfor noen dager på seg til å tørke nok til å kunne holde fasongen sin.

IMG_5583

Et tretall måtte nesten med på kaka, Lukas fylte jo tre år! Dette har jeg laget av marsipan farget svart, og deretter har jeg festet svart spiselig glitter på det. Neida, jeg er overhodet IKKE glad i glitter.. hihi! Rekkverk laget jeg av marsipan farget lysebrun, jeg synes det er stas med slike detaljer på ei kake.

IMG_5581

…en hai nedi vannet måtte såklart også med! hihi. Haifinne av marsipan, havet har jeg laget av smørkem som jeg har farget blå. Synes det passer godt med slikt hav med en del fargespill i, da minner det om et sjørøverskip i litt turbulent farvannn… hihi! Kanoner hører også med på en sjørøverskute! Laget av marsipan, såklart!

IMG_5619

Som nevt hadde jeg lyst til å ha med angry birds på skuta til Lukas, dermed modelerte jeg en av de av marsipan. Han fikk påseg et tørkle også, jeg laget bare et smalt ett slik at det var enkelt å se at det skulle lign på angry birds. Måtte jo “pimpe”’n” litt! hihi. Ror og “vegg” av marsipan.  For å lage mønsteret på kanten rundt veggen bak har jeg brukt en crimper, ifra Kaketopppen såklart! Denne.

IMG_5604

Jeg laget en dør inn i båten også, som du kan se på bildet over. En liten gullfarget perle har blitt dørhåndaket. Gøy med litt detaljer!

IMG_5609

Nedi havet laget jeg et sjømonster – eller dvs bare armene såklart! hihi. Disse laget jeg av marsipan som jeg farget. Sjømonsteret laget jeg såklart på forhånd, slik armene fikk tid på seg til å tørke – og dermed kunne holde fasongen sin nok til å stå oppreist!

IMG_5614

Inni båten hadde jeg med litt ulike detaljer, som feks tønner, kanonkuler og tau. Og selvfølgelig en skattekiste!! hihi. Rundt skattekista var det også bittelitt sand, etter at sjørøverne/angry birds hadde gravd den opp! Sanda er knust kjeks ♥

IMG_5615

Det var det hele for i dag – jeg håper dagens innlegg var til inspirasjon! ♥ Spør om du lurer på noe, enten som en kommentar her eller sende meg en email ToneroseDesign@gmail.com

IMG_5591

Hjertelig takk for at du tok deg tid til å titte innom her hos meg – jeg håper dagen din blir HERLIG!

Stor klem,

tonerose underskrift

20 Comments

 • Natalia on January 5, 2013

  Hvordan lager du den høye kanten bakerst på skipet?

  • Tonerose on January 6, 2013

   Hei Natalia,

   Den høye kanten bakerst på skipet har jeg laget av marsipan – ved å la den hvile/tørke i flere dager i forkant vil den bli stiv nok til å kunne stå oppreist =)

 • Frode Breimo on January 4, 2013

  Denne kaken er helt fantastisk, må ha vært utrolig mye pirk for å få til alle de detaljene, imponerende. Jeg liker tentaklene og havet, de gjør kaken virkelig “levende”

  • Tonerose on January 4, 2013

   Hei Frode,

   Hjertelig tusen takk for det! =) Slike fantasikaker tar tiiiiid ja, men er veldig gøy å lage! =)

 • Carina on September 3, 2012

  Helt fantastisk kake! Når en “endelig” tror du ikke kan overgå deg selv, så gjør du jo nettopp det… Har kikket på omtrent alt du har på bloggen din nå tror jeg, med brukket bein blir det mye mobilsurfing;-) Og det er så utrolig mye fint og artig du lager! Henter litt inspirasjon og tips til dåpen;-) Men jeg er så nysgjerrig på cupcakesene jeg hørte du skulle lage til Mina og Knut sitt bryllup, noen mulighet for at du legger ut noen bilder? 🙂

  • Tonerose on September 3, 2012

   Hei Carina!

   hihi, søta!! =) Oj, brukket bein??? når skjedde det?? stakkars deg!! og med bitteliten baby også! phui, vil tro det ikke er bare bare..!!

   Så koselig at du har tilbrakt litt tid inne på bloggen min, hihi – tusen tusen takk! =) Så bra du finner tips og inspirasjon til dåpen!

   Åh, de har jeg helt glemt bort. Laget lyserosa og brune cupcakes og franske makroner til de ja! =) hmmm.. mon tro om jeg tok bilde.. Skal sjekke det opp jeg, lurer på om jeg kanskje knipsaet bilde med mobilen iallefall! =)

   Riktig god bedring søta!!

   stor klem!

   • Carina on September 4, 2012

    Takk :o)
    Det skjedde for snart 3 uker siden, bare litt over 3 uker igjen nå med gips, hehe;o)

    Klem

    • Tonerose on September 5, 2012

     phui, stakkars!! Jammen godt du er halvveis allerede det – dt er iallefall noe!! =) masse masse masse god bedring! =)

     Stor klem!

 • Lene Hansen on September 2, 2012

  Har ikke annet å si en WOW!!! Helt fantastisk, jeg er målløs 🙂 For noen detaljer, vedder på at kaken var en STOR suksess 🙂

  Ønsker deg en herlig søndagskveld 🙂

  Stor klem

  • Tonerose on September 3, 2012

   Hei Lene,

   Hihi, så søt du er!! Hjertelig tusen takk!!

   Mhmmm, bursdagsbarnet var storfornøyd – kjempestas!

   Håper du har en strålende dag!

   Stor klem!

 • Hanne`s kaker on September 2, 2012

  Fantastisk Tone! Så mange herlige detaljer! Flink du er 🙂

  Klem fra Hanne 🙂

  • Tonerose on September 3, 2012

   Hei Hanne,

   Hjertelig takk!! =) Snill du er!

   Stor klem!

 • Firdevs on September 2, 2012

  Super kul kake 😉 har du modelert Angry birds’en for hånd eller har du kjøpt utstyr til det ? I oktober blir første mann 8 år han har bestilt seg Angry birds bursdag =)

  • Tonerose on September 3, 2012

   Tusen takk Firdevs! =) Jepp, jeg har modelert den for hånd. Hihi, KONGE!! det MÅ jo bli bra!! =) Du fikser glatt å modelere de – så flink som du er! =) Har forresten kjpt noen utstikkere/pregere på ebay av angry birds – mulig du har sett de der, men de ville vært perfekte til feks småkaker til en angrybirdsbursdag! hihi.

   Stor klem!

 • Cecilie G on September 2, 2012

  Superfin kake : ) Heldige bursdagsbarn : )

  • Tonerose on September 3, 2012

   hei Cecilie,

   Hjertelig takk søta!! =)

   Stor klem!

 • Michaela on September 2, 2012

  Wow denne må jeg bestille til neste år! Nydelig kake

  • Tonerose on September 2, 2012

   Hei Michaela,

   hihi, så gøy!! =) hjertelig takk!!

   Håper du har en HERLIG helg!

   Stor klem!

Leave a Reply