Utfordring – hageplaner

Jeg har fått en utfordring av Janne – fortelle litt om hvilke planer jeg har for sommeren og hagen! Nå har jeg egentlig ikke kommet så langt at jeg har tenkt på hva jeg skal i sommer – men jeg kan jo tenke litt akkurat nå. :o) Planer for sommeren er iallefall å kose meg masse sammen med herlige mannen min og lille sønnen vår! Når det gjelder hagen er det alltid massevis jeg har lyst til! :o) Jeg har planer om å få til kjøkkenhage i år som i fjor, det er så deilig å kunne gå ut i egen hage og plukke med seg komplett salat inn til middag!! Nå har jeg også opphøyde bed her, så det blir deilig! I frøbestillingen min til impecta har jeg blant annet gul cherrytomat som man kan ha i ampel – så det blir gøy å se om fungerer greit! :o) Og bifftomat som er hjerteformet. :o) …og sjokoladefarga paprika, en spennende salatmix etc. Gleder meg! …ja, også vil jeg såklart fylle på i urtebedet med de urtene som er ettårige og som vi bruker mye av i maten. Men har mange stauder der nå, så det blir ikke så store jobben! :o) (lukingen derimot er en annen sak.. hihi)
Bildene er forresten av et par nydelige primula jeg kjøpte her om dagen. Nå veit jeg ikke hvor mye det er realistisk å få til i sommer, men det er mye jeg har lyst til i hagen – feks ha masse mer heller/stein – da blir det så ryddig og reint synes jeg. Det er veldig pent med plen, men har virkelig ikke tålmodighet til å klippe og klippe.. Dermed er det mye morsommere og mer givende å ha masse blomster, og gjerne singel/stein. Jeg har planer om å så massevis av erteblomster som klatrer – dette er absolutt blant sommerblomst-favorittene! Det er bare å plukke og plukke, og de blomstrer rikt, er nydelige og sarte i buketter og dufter vidunderlig. Av litt større prosjekter har “pil-grotta” med benken inni, ved dammen – fått ett TONN (sånn ca) med snø i vinter, så her må jeg nok gjøre noe. Hadde vært gøy å snekra en liten “grotte” der isteden, litt ala buen over porten jeg laget i fjor. Med små ruter og hvitmalt – og masse klatreblomster som slynger seg oppover! :o)
Jeg har planer om å plante syrin i hagen – gjerne både lilla og hvit, og svært gjerne fylt! Det har jeg ikke sett så mange steder, ikke på noe hagesenter.. Tenk så lekkert å hatt i hagen!! Men, jeg håper iallefall å få plantet en syrin – det vil være en stor glede den våren jeg kan ta inn en diger bukett med syrin til spisestuebordet! O lykke!! (finnes det noen bedre duft??) Ellers er det såklart alltid plass til flere roser i hagen, jeg har svært lyst på et drivhus (har noen vinduer som står og venter…) – har lyst på drivhus med gammel murstein i bunnen, og hvitmalte vinduer med sprosser! :o) Ellers har jeg lyst til å orde mer på plattingen/koseplassen i hagen som stod her da vi flyttet inn, bla plante en del av erteblomstene som kan slynge seg oppover leveggene, ha noen digre potter på der etc. Veit ikke helt hva jeg skal gjøre der ute enda, men jeg har iallefall lyst til å gjøre noe for å få den til å skli mer inn i hagen – gjøre den mer romantisk og dus.
Ellers så håper jeg at planen for sommeren innebærer at alle tulipanene har klart seg vinteren igjennom og blomstrer overdådig, at vannliljene har overvintret fint i kjelleren, sammen med georginer og gladioler. Og at alle rosene og staudene ute har klart den harde vinteren!! Det hadde vært fantastisk! :o) Hagen min er rimelig ung, så jeg gleder meg veldig til å følge blomstringen i år! :o)

Lille babyen har sovna på fanget etter amming, og ligger nå “rundt” magen min, foran pc’n. Søte lille prinsen. Og jammen har ikke pappa’n sovna også! Pappaperm for første gang i dag, og begge gutta mine er utslitt. Tror de har storkost seg i dag begge to! :o) (og det har definitvt mamma’n gjort!) :o) Denne herlige figuren fikk jeg av tanten min da jeg blei mamma. Er den ikke nydelig?? Takk for at du ville titte innom bloggen min – det ville være kjempegøy å høre dine planer for hagen i sommer også! :o) stor klem fra meg til deg!!

1 Comment

  • Linda on February 22, 2010

    Moro å lese om dine planer:) Det blir sikkert kjempebra. Jeg har en helt ny blogg selv, og kan lite om blogging. Jeg er tilhenger av “learning by doing”, så når jeg endelig bestemte meg forå sette i gang, så bare gjorde jeg det. Men ser jo nå at jeg må nok settemeg litt inn i ting, så på jobb inatt skal jeg lese annes bloggtips (moseplassen), så blir det kanskje noen bedringer etterhvert. Kommer til å lage et innlegg over mine planer om noen dager, den største planen er ei utestue, som er et must i norge:) Men i mitt hode har den blitt nærmest et helt orangeri… Så her må det kompromisses:)La inn ett innlegg i dag, litt kaospreget tter å ha vært lageti de sene nattetimer på jobb, men her er det linker til nydelige tv programmer med maaange tips:) Jeg titter stadig innom bloggen din, veldig fin, og fine bilder:) Ha en super kveld. Mvh Linda (www.lindashagedrommer.blogspot.com)

Leave a Reply