1. Advent, og hjemmelaget julekalender er klar! ♥

adventstake hvite lys jul gull adventstake hvite lys jul gull

Tenk at det allerede er første helga i advent! Ute er det masse snø, og Lukas synes det er SÅ stas å være ute og leke. Han stabber seg avgårde i bobledressen – og minner mest om den lille dekk-reklame-figuren. Herlige lille sønnen vår. ♥

adventstake hvite lys jul gull IMG_9310

Jeg tenkte å ha tradisjonell adventstake med fire kubbelys med tallene 1,2,3,4 på i år – men så viste det seg at vi ikke brente opp lysene jeg laget i fjor! Dermed ble det veldig lettvint. Disse kubbelysene har jeg festet engleservietter på ved å bruke decopagelim, men man kan også “smelte” de fast ved å bruke feks strykejern (legg da bakepapir imellom). Også brukte jeg gullfarget glitterlim på kubbelysene, og noen kongler jeg samlet før snøen kom fikk glitterlim på seg. Jepp jeg vet, jeg elsker alt som glitrer…!

IMG_9329IMG_9327

Nøtter har også fått plass på bordet, det synes jeg hører advent med!

IMG_9332

Disse søte hjertene har jeg forresten kjøpt på Nille – synes det er så koselig med positive ord overalt. De er vel egentlig beregnet som julepynt til å henge på treet, men jeg synes de passer mange steder – og hele året. ♥

håndlaget juletreanheng jul IMG_9336håndlaget juletreanheng jul IMG_9335

Hvert år pleier jeg å lage juletrekuler, og vanligvis får den nærmeste familie en til jul. Selv er jeg glad i personlig juletrepynt som har en liten historie bak seg – håper andre også er det! I år “fryser” jeg kulene, slik at det ser ut som om de er rimet/har et lag med snø hengende over seg. Ser jeg ikke har fått tatt ålreite bilder, kanten mellom det som er frostet og det som er klart glass ser i virkeligheten ut som glitrende snø. Jaja.  Julen 2010 malt på, et par små fotavtrykk under teksten, og en liten glass-smokk hengende på med hvitt silkebånd. Måtte jo ha litt baby-preg på de i år; nå som vi er så heldige å ha å fått en herlig liten prins – og enda en inni magen!

IMG_9334håndlaget juletreanheng jul IMG_9338

Håndavtrykket til Lukas som det var bilde av over, har jeg laget i gips. Jeg laget en form av flytende gummi fra et avtrykk vi tok til jul i fjor – men i ammetåka kom jeg aldri så langt som til å lage noe julepynt ut av det. (men tanken var der…)  Men nå gikk det! Tenker det blir koselig å henge på treet i årene som kommer. Bittelille hånda! Hva med å lage noe slikt i gave til stolte besteforeldre?

advent jul IMG_8866jul IMG_9347

Endelig har vi kjøpt taklampe til å ha over spisestuebordet – det tok litt tid å bestemme type.. Da jeg endelig hadde funnet en jeg likte og viste den til mannen min, fikk jeg tilbake at “tja, jo – den var ikke litt moderne da…?” “Gjør som du vil, det blir sikkert fint uansett hva du velger!” Han var ikke akkurat overbevist kan man si, dermed kjøpte jeg heller en helt klassisk variant, med mulighet til å ha stearinlys i. Tenker det blir koselig til jul etc!

IMG_9349IMG_9350

Og mannen min synes den passet kjempefint hos oss, selv om han sikkert ville sagt at en annen var fin også.  Men denne virket det som han likte! ♥ Også monterte han dimmer på den, så jeg kan få skikkelig lys om jeg sitter med noe hobbysaker her – også kan vi dempe den om vi ønsker det. Perfekt.

IMG_9387

Måtte kjøpe dette søte lille skiltet da jeg var på Kremmerhuset her om dagen. Har ikke begynt å pynte til jul enda, men nå som det er advent skal jeg vel så smått begynne!

jul IMG_9356

Så var det adventskalenderen. For lenge siden (i fjor??) var jeg innom en skjønn blogg hvor jeg fikk idèen til slik kalender med hvite linposer, og i høst bestemte jeg meg for å lage det til lille engelen vår!

hjemmelaget julekalender adventkalender hvit englevinger IMG_9375

Han er jo ikke så stor enda, så han skjønner vel ikke så masse av det i år – men de små lekene inni hver pose blir han nok glad for! Også synes vi det blir veldig koselig å kunne gi han en leke hver dag! Det er ikke så store ting, men små biler, små redskaper til lille lekekjøkkenet hans etc. Englevingene er kjøpt på panduro, og det hvite stoffet og blondene er kjøpt på stoff og stil.

hjemmelaget julekalender adventkalender hvit englevinger IMG_9374hjemmelaget julekalender adventkalender hvit englevinger IMG_9365

Jeg er veldig lei meg for at jeg ikke er så aktiv på hilsninger rundt omkring i blogglandia om dagen – tiden strekker rett og slett ikke til. Kveldene er ikke lenger like lange, jeg merker det bare er 1mnd til termin (nøyaktig faktisk, hihi!) Vi gleder oss! ♥ Jeg setter utrolig stor pris på dere som legger igjen kommentar inne på bloggen min, tusen HJERTELIG takk!! Dere er vidunderlige!!

Jeg håper du har en HERLIG helg, takk for at du tittet innom! ♥

8 Comments

 • Linda on January 7, 2011

  Hei!! Lurer på en ting, hvor fikk du tak i glass smokken? Det var utrolig søtt 🙂

 • Line fra huset på landet on January 3, 2011

  Så stemningsfulle og fine bilder:).. og mens jeg har tittet inn til deg for innlegg, kan jeg ikke annet enn å lure på om dere har fått den største julegaven enda…i form av babyen?! 😉
  God klem fra Line

 • anne - moseplassen on January 2, 2011

  Godt nytt år, og så er det vel kanskje på tide med en gratulasjon? Har nurket kommet ut og hilst på verden?

 • Linda on December 31, 2010

  Ville bare ønske deg et masse godt nytt år:) Jeg håper alt står bra til med deg og dine:) Takker for all inspirasjon du har gitt i året som har gått, og ikke minst alle dine hyggelig kommentarer og hilsner:) Kos deg masse i kveld:) Klem

 • Claus Dalby on December 28, 2010

  Kære Tornerose – sikke en hyggelig julestemning. Dejligt at gå på opdagelse på din blog.

  Rigtig godt nytår.

 • Linda on November 29, 2010

  Veldig nydelig kalender:) Utrolig flott små poser:) Og lampen skjønner jeg godt du er fornøyd med, den var kjempeflott:) Jeg synes alltid du imponerer, og ikke lenger en en mnd igjen:) Så moro:) Kos deg i advendtstiden:)

 • Monica fra Koseleg on November 28, 2010

  Nydelig kalender! Vi har hjemmelagede kalendere her i huset også- men her er det bestemor og oldefar som har laget dem-veldig stas! Tenk bare 1mnd igjen -tiden går så fort! Ønsker deg en fin adventstid! Synes du får gjort mye jeg! Klem!

 • Ellea on November 28, 2010

  Tiden strekker ikke til skriver du, og jeg som alltid er så imponert over alt du får gjort:) Som alltid har du laget så utrolig mye vakkert. Så hyggelig å lage julekuler selv.

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...