2 etg Dåpskake – hvit, gammelrosa, lyserosa – romantiske blomster og blomsterkrans på prinsessa!

romantisk dåpskake gammelrosa med masse blomster marsipan
Velkommen til ToneroseDesign ! I dag kommer som lovet et bildedryss av den andre dåpskaka jeg laget i helga, jeg håper dagens innlegg kan være til inspirasjon! Denne kaka gledet jeg meg som nevnt til å gå igang med, jeg fikk mange lekre bilder av mamma’n til dåpsbarnet til inspirasjon både mtp blomster og farger. Ja, og type kake såklart! Herlig! Alt er spiselig, pynten har jeg laget i marsipan – klikk deg videre for å se flere bilder/lese mer…

romantisk dåpskake gammelrosa med masse blomster marsipan
Etter litt frem og tilbake kom vi frem til dette designet – en to etasjers kake i hvitt, med diamantmønster rundt sidene. Nederst rundt hver kake ønsket mamma’n et gammelrosa bånd, gjerne med litt struktur i.
romantisk dåpskake gammelrosa med masse blomster marsipan
Litt babystash, bokstavklosser, marsipanbaby – og ikke minst masse romantiske blomster!
romantisk dåpskake gammelrosa med masse blomster marsipan
Fargevalget for dåpen var gammelrosa, lyserosa, hvitt, ubleika og bittelitt brunt. Derav de bittesmå brune blomstene! Nydelig fargepalett, helt herlig!
romantisk dåpskake gammelrosa med masse blomster marsipan
Denne kaken skulle ut å kjøre et stykke, kakevalget (inni) var hvit vaniljekake uten melk pga allergi. Kaken trakk jeg med hvit marsipan, og all pynt har jeg laget av marsipan. Pynten lager jeg alltid klar på forhånd – dette tar tiiiid!
romantisk dåpskake gammelrosa med masse blomster marsipan
Samtidig som jeg trakk den nederste kaka trakk jeg også kakefatet med marsipan – jeg synes dette er en søt detalj! Jeg preget ulike mønster ned i marsipanen, små sommerfugler, navnet på dåpsbarnet, dåp etc etc. Rundt kakefatet avslutter jeg med et silkebånd, og en liten sløyfe såklart!
romantisk dåpskake gammelrosa med masse blomster marsipan
I gammelrosa (hovedfargen) marsipan laget jeg ulik babystash, som disse små babyskoa. Nusselige! Små bokstavklosser hører gjerne med på en dåpskake, her har jeg plassert “gratulerer med dagen” på kakefatet. Jeg bruker former for å lage dette i marsipan, former kan du kjøpe hos feks Kaketoppen.no  Oppgir du kode tonerosedesign om du handler der får du 5% rabatt på hele kjøpet!
romantisk dåpskake gammelrosa med masse blomster marsipan
På den nederste kaka plasserte jeg litt flere bokstavklosser – her stavet jeg navnet til dåpsbarnet! En liten hvit sommerfugl har også fått plass, denne har jeg drysset litt spiselig glitter på… Hvorfor ikke? hihi. Desverre litt vanskelig å se på bildet.
romantisk dåpskake gammelrosa med masse blomster marsipan
Hvite sommerfugler skulle gå igjen i pyntingen til barnedåpen, på blomsteroppsatsene etc – dermed var det naturlig å ha med det også på kaka!
romantisk dåpskake gammelrosa med masse blomster marsipan
Jeg fikk tilsendt et NYDELIG bilde av lille prinsessa, og dette printet jeg ut på spiselig papir med spiselig blekk (spiselig bilde får du forresten kjøpt flere steder på internett om du ønsker det, feks Kaketoppen.no selger dette) Av marsipan laget jeg deretter en bilderamme – synes det er en søt måte å plassere bilde på kaka på!
romantisk dåpskake gammelrosa med masse blomster marsipan
Blomstene på kaka er koordinert blomsteroppsatsene på dåpsbordet – jeg elsker når slike detaljer matcher! Kjempegøy!! Flinke  mamma’n!
romantisk dåpskake gammelrosa med masse blomster marsipan
Marsipanbåndet rundt kakene har jeg laget ved å kjevle ut marsipan, og deretter preget mønster i det med et lite mønsterkjevle. Båndet har jeg kuttet til med et pizzahjul. All pynt fester jeg til kaka med royal icing (pisket eggehvitte og melis) – små detaljer som sukkerperler fester jeg med spiselig lim. Feks masipanbåndet bruker jeg en pensel og litt vann for å feste.
romantisk dåpskake gammelrosa med masse blomster marsipan
Diamantmønsteret rundt kakene lager jeg ved å bruke en trekantlinjal (haha, det heter GARANTERT det! Du veit, slik trekant man har sammen med vanlig linjal, gradeskive etc..) , og et lite verktøy som er til kakedekorering – ser ut som en minivariant av et pizzahjul – men preger små hakk istedenfor en linje. Du kan fint prege vanlige linjer også, personlig synes jeg slik “søm” som dette kan være stilig på enkelte kaker!
romantisk dåpskake gammelrosa med masse blomster marsipan
En liten marsipanvariant av dåpsbarnet er det stas å ha med på en dåpskake, her har jeg laget et lite skjørt av blomsterblader på henne – tenkte det kunne passe i denne blomsterenga! hihi. Rundt hodet på lille prinsessa har jeg også laget en liten blomsterkrans, syntes det passet inn i den romantiske stilen.
romantisk dåpskake gammelrosa med masse blomster marsipan
Det var kjempegøy å lage denne kaka, helt herlig å gjøre noe ekstra ut av dåpskaka!
romantisk dåpskake gammelrosa med masse blomster marsipan
Det var det hele for i dag, jeg håper jeg har forklart det meste jeg har gjort slik at du kan lage en lignende kake om du ønsker det. Spør om du lurer på noe! romantisk dåpskake gammelrosa med masse blomster marsipan
Jeg håper innlgget var til inspirasjon – tusen takk for at DU tok deg tid til å titte innom!
 romantisk dåpskake gammelrosa med masse blomster marsipan
HJERTELIG takk til Lene Marie & co for at dere ville ha meg til å lage kake til dåpen, det syntes jeg var kjempestas!!
Jeg håper DU får en PERFEKT torsdag i dag! Stor klem!
tonerose design underskrift

47 Comments

 • Emilie on December 12, 2012

  Hei Tone! Sendte deg mail ang pynt på denne kaka til barnedåpen den 13 januar! Håper så inderlig du kan lage den 🙂
  Venter spent på svar 🙂

 • Emilie on November 21, 2012

  Fantastisk fin kake 🙂 hvordan lager du fargen på babyen?

  • Tonerose on November 21, 2012

   Hei Emelie,

   Hjertelig takk for det!

   Babyen lager jeg av marsipan farget med ivory, også maler jeg på hår i passe farge ettersom hvordan farge det er på babyen den skal ligne på =)

   Stor klem!

 • Hege on October 7, 2012

  Hei,

  Lurte på hva du har brukt for å lage de små rosene (de på kransen og andre steder)? og hvor man får kjøpt disse?

  Takk for en kjempe inspirerende og nydelig blogg!!

  Ha en fin søndag!

  Vh, Hege

  • Tonerose on October 8, 2012

   Hei Hege,

   Til de bittesmå rosene har jeg brukt en form ifra fist impression molds. Min har jeg kjøpt hos leverandøren (nettsiden dere, .com) Vet ikke hvilke butikker om evt har det her i landet? Lurer på om formen heter ittybitty roses, eller noe i den duren.

   Tusen takk for det, håper dagen din er nydelig!

   Stor klem!

 • Lena on September 7, 2012

  Hei kom over siden din og må si at jeg er stum av beundring!!! 🙂 Heretter blir jeg nok en flittig gjest på siden din. Spesielt denne dåpskaka er helt fantastisk!!!! 🙂 Er det lov å spørre hvordan du får til å den gammelrosa fargen på marsipanen? Min datter skal døpes i november så tenkte forsøke lage en kake i samme fargene…Jeg hadde blitt kjempeglad for svar!
  Hilsen Lena

  • Tonerose on September 8, 2012

   Hei Lena,

   SÅ gøy at du fant veien inn hit – velkommen! Hjertelig takk for så gode ord! =)

   Den gammelrosa fargen har jeg desverre ingen ferdig pastafarga til – jeg har blandet meg frem til den ved å bruke rosa, lilla etc… Så gøy med dattr som skal døpes i novmber – gratulerer med den lille! =)

   Stor klem!

 • Anonymous on August 15, 2012

  Jeg er imponert. Det viser seg at talent ikke er alt. Man må også ha god smak. http://www.cakewrecks.com/home/2011/7/22/the-search-for-the-worlds-most-disturbing-shower-cake-ends-h.html

 • KAKEDAMENE on July 1, 2012

  hei TOne. Jeg er stum av beundring!Åå bake er min hobby og jeg anner ikke hvordan for du det til! Kaken er bare helt rå! lurer på hvor uuuutrolig mange timer brukte du og det som er mest mistisk er hvilke farger brukte du å farge pynt med. Er bare så nyyyyydellige. Om et par måneder min lille Julia blir 1 og har så stor lyst å lage den fineste kaken ever og disse farger er midt i blikket 🙂 Takk får alle tips<3 Magdalena

 • Anonymous on June 22, 2012

  Tusen tusen takk for en helt fantastisk kake du laget til Anna Victoria! Kaken var helt fantastisk, altfor fin til å spises egentlig;)
  Du er virkelig flink og har et utrolig talent for detaljer! Du skulle gjort dette på heltid du Tone;)

  Riktig god helg og St.Hans;)

  Klem Lene Marie

 • Barnelykke on June 18, 2012

  Så nydelig!!!!
  De rosene så jo ekte ut! Hvordan lager du de? Var bare helt fantastiske!!!

  Klem Birte

 • Tonje on June 17, 2012

  Blir så utrolig inspirert av alle kakene du lager. Skal ha barnedåp til dattera mi nu førstkommende søndag og æ og søsteren min har bestemt oss for å lage dåpskaken selv etter å ha sett på alle kakene du har laget.. Ikke det at vi noengang kommer til å få til å lage noe så fint! 🙂 har et lite spørsmål angående mønsteret du har laget på kaken med trekantlinjalet, lager du dette før du legger marsipanen på kaka?

  Stå på videre, du er superflink!!!

 • Tonerose on June 15, 2012

  Hei Anette,

  Åh – så HERLIG du er!! Hjertelig tusen takk for så utrolig gode ord snille deg!!! 🙂

  Tusen takk for det, jeg håper du også får en herlig himmelsk dag!! 🙂

  Stor klem!

 • Tonerose on June 15, 2012

  Hei Prinsessegrorud,

  Hihi, hjertelig takk for det!! 🙂 Denne dåpskaka ble litt mer ala en bryllupskake etterhvert, men prisen hadde vi satt til to og et halvt. Kjempegøy å kunne gjøre litt ut av en dåpskake – stas med noe ikke alle andre har! 🙂

  Stor klem!

 • Tonerose on June 15, 2012

  Hei Linn,

  Hihi – søta! hjertelig takk for det!! Så bra! 🙂 Jeg lager GJERNE bryllupskaka vet du! Du må bare si ifra! 🙂

  Så bra at du liker litt hageinnlegg også, jeg må få tatt litt mer bilder ute snart – nå er det mange av rosene mine som allerede er i blomst! og kjøkkenhagen jeg har laget med gutta vokser som bare det! 🙂

  Skal prøve å få laget litt flere hageinnlegg etterhvert! 🙂

  Ønsker deg en herlig helg!

  stor klem!

 • Tonerose on June 15, 2012

  Hei Wenceh,

  Hjertelig tusen takk!! 🙂

  stor klem!

 • Tonerose on June 15, 2012

  Hei Linda,

  Hihi – så koselig!! Hjertelig takk for så gode ord!! 🙂 Er nå litt av en kunstner selv du – NYDELIG bilde av anna victoria!! 🙂 Det er klart det måtte med på kaka! 🙂

  Jeg håper du har en HERLIG dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on June 15, 2012

  Hei Marit,

  Hjertelig takk for det!! 🙂

  Jeg håper og tror at jeg etterhvert får laget litt mer trinn-for-trinn innlegg på bloggen, for øyeblikket har jeg en smule mye på tapetet. MEN, i august begynner gutta i barnehagen – og da håper og tror jeg at jeg får bittelitt mer tid!! så, da skal jeg få prøve å laget det! 🙂

  Helt supert om du vi gi meg en påminnelse når august kommer – med denna gullfisk-hukommelsen min så er det ikke totalt garantert at jeg husker det.. hihi! Men jeg skal prøve! 🙂

  Stor klem!

 • Tonerose on June 15, 2012

  Hei Rebecka,

  Hjertelig tusen takk for så utrolig gode ord!! Snille deg!! 🙂

  Anytime! 🙂 Glad det faller i smak!

  Jeg håper du har en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on June 15, 2012

  Hei gjest i dåpen,

  HJERTELIG tusen takk for det!! 🙂 Kjempekoselig å høre ifra en som var der, tusen tusen takk!! Så bra at den ble suksess, kjempegøy!! Hihi, så koselig! 🙂

  Jeg håper du har en strålende dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on June 15, 2012

  Hei Brith,

  HJERTELIG tusen takk søte du!! 🙂

  Jeg håper du har en HERLIG dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on June 15, 2012

  Hei Linda,

  hihi, søta! Kjempekoselig at du trives her inne!! 🙂

  Så hrlig at du er fornøyd med kameraet – og ikke minst knipset vakre bilder av bittelille skjønnheten!! 🙂 600D ja, samt 50linse? Det burde være bra ja!! kjempegøy!! 🙂

  Jeg bruker en sirkelkutter når jeg lager rosene mine, også preger jeg litt mønster i de med en “veiner” – hoho- hva er et godt norsk ord for det?? En slik form som man preger årer med.. hihi! Min er litt buet/ikke egentlig beregnet til roseblad – men det fungerer! Jeg synes iallefall selv det er en søt liten touch med litt struktur i bladene. Nå er det ikke så mye mønster i roseblader, men. 🙂

  Mitt spiselig blekk kjøper jeg på thecakedecoratingcompany.co.uk 🙂

  Kos deg massevis med dåpsforberedelser!! …og ikke minst herlige lille gullungen!!

  Stor klem!

 • Tonerose on June 15, 2012

  Hei A-H,

  Søta!! HJERTLEIG takk for så gode ord!! :o) Det varmer!!

  Åh, så stas med 6årsdagsfeiring snart! Oj, zoobles – måtte ta meg et raskt googlesøk før jeg ante hva det var! hihi. Jeg har nok sett de på leiketøysbutikken, men ikke biti meg merke i hva det var. SÅ søte figurer!! jepp, slike fikser du å lage i sukkerpasta eller marsipan veit du! 🙂 så kan du male detaljene på, det blir kanskje det enkleste? Det ville blitt en supersøt kake!!

  Hva er forberedelsene ellers? Har du planlagt masse? Kjempegøy!! 🙂

  Kos deg masse med planleggingen/forberedelsene!

  Stor klem!

 • Tonerose on June 15, 2012

  Hei Made in Heaven,

  Hjertelig tusen takk snille deg!! 🙂

  Kjempekoselig!!

  Tusen takk for det, jeg håper du også får en HERLIG helg!

  Stor klem!

 • Tonerose on June 15, 2012

  Hei Marianne,

  Jepp – helt riktig, jeg bruker ofte landlord marsipan. Tror den nå har gått over til å hete rema, men det er vel det samme som det har vært hele tiden – landlord var vel bare rema sitt eget merke? øh, ikke vet jeg. hihi! Men, jeg kjøper iallefall oftest marsipan på rema! 🙂

  Ja, det kommer litt an på hva slags farge jeg skal lage. Selv liker jeg veldig godt litt kjølige farger – slik som denne lyserosa fargen her som er litt gråelig i fargen. Vanligvis pleier jeg å starte med rosafargen jeg har, og da ser jeg hvor “gul” fargen blir når den er knadd inn – og da tilsette hvitfarge til hva jeg synes blir passe (og antagelig mer rosafarge også, den blekes også bort når jeg har i hvitfargen).

  Håper dette var til hjelp – spør om du lurer på noe mer! 🙂

  Stor klem!

 • Tonerose on June 15, 2012

  Hei Elisabeth H.R.,

  Hjertelig takk for så gode ord!! 🙂 Jepp, jeg lager slike kaker på bestilling – lager gjerne dåpskake til deg! Når i august er det?

  Har du rukket å planlegge dåpen enda – mtp fargepalett, bordpynt etc? Alltid gøy å kunne gjøre kaka mest mulig personlig! :o)

  Stor klem!

 • Tonerose on June 15, 2012

  Hei Margit,

  Så stas at du har lagt igjen et spor her inne! 🙂 Hjertelig tusen takk – herlig at du likte kaka! Jepp, jeg har nå begynt å ta på meg oppdrag! Kjempegøy! 🙂

  Hihi, skulle veldig gjerne hatt det ja – føler ikke akkurat alltid at tiden strekker helt til! 🙂 Tittet en bitteliten tur innom bloggen din – var ikke klar over at du blogget jeg. VAKKER! 🙂 Også SÅ nydelig hus dere har fått dere!! Drømmehuset!! 🙂 Jeg MÅ få kommet meg hjemover etterhvert – og få besøk butikken din! Så gøy!! Flinka!! (er redd for at det kan bli dyrt med, hihi. Tror du har MYE fint ja!!)

  Jeg kommer desverre ikke på lørdag.. Ville vært supergøy å kunne vært der – kos dere massevis!!

  Stor klem!

 • Tonerose on June 15, 2012

  Hei Inca,

  Søta!! 🙂 hjertelig tusen takk for så gode ord!!

  Stor klem!

 • anette on June 15, 2012

  Hei:)) oi oi oi!! såååå utrolig nyyyydelig….blir helt rørt jeg…du er helt fantastisk..å så mye en kan lære av deg… alt det du gjør er en ren sann glede og velsignelse :o)den vakreste dåpskaken jeg har sett noen gang….:o)

  ha en herlig himmelsk dag!:o)

  klemmer anette:)

 • ♥Prinsessegrorud♥ on June 14, 2012

  Har ikke ORD! Helt utrolig vakkert!! For et underverk!! Du er så utrolig flink, skjønner ikke at det er mulig! Hvor mye tar du for en slik vakker kake??? 🙂

  Klem <3

 • Anonymous on June 14, 2012

  Å så utrolig nydelig, er bare sååå sikker at bryllupskaka må komme fra deg altså… sukk…. Veldig moro med hageinnlegg innimellom også,leser gjerne mer av d, jeg har mer grønne fingre enn kakabakings fingre…

  Klem Linn, Særp.

 • Wenche on June 14, 2012

  Flotteste dåpskaka jeg noensinne har sett. Helt utrolig nydelig.

 • Fotograf Linda Gabrielli on June 14, 2012

  Fantastisk! Du er en stor kunstner! Vakreste dåpskaken jeg har sett! Og alle de nydelige detaljene, da <3
  Må si jeg syntes det var litt stas at et av bildene jeg har tatt av lille Anna Victoria var med på kaken. Og at det var spiselig :0)

 • små gleder on June 14, 2012

  Fantastisk kake – som alltid! Jeg synes de store rosene var helt fantastisk fine! Tror du at du kan lage et steg-for-steg-innlegg om hvordan du går frem for å lage de? Er sjelden å se så forsegjorte roser som de du har laget her. 🙂

  Klem fra Marit.

 • Anonymous on June 14, 2012

  Hei:)

  Jeg blir målløs hver gang jeg besøker deg. Du er bare så utrolig flink og kreativ. Fantastiske mesterverk og herlige detaljer. Tusen takk for all inspirasjon du gir!!!

  Ha en herlig dag!

  Rebecka

 • Anonymous on June 14, 2012

  Dette er et kunstverk!! Kaken ble nesten midtpunktet i dåpen. Alle gjestene sirklet seg rundt den og tok bilder. Du har virkelig talent for dette. Stå på!!

  Fra gjest i dåpen.

 • Brith on June 14, 2012

  Hei!!!

  Nyyyyydelig kake. ELSKER de fargene du har brukt..og ROSENE fantastisk flott!!!! Stum av beundring, FOR en kakekunstner du er 🙂

  Klem Brith.

 • Anonymous on June 14, 2012

  God morgen til min favorittblogger!!

  For et FANTASTISK mesterverk av en kake du har laget!! Absolutt den fineste dåpskaka jeg har sett!!
  Du er superflink! 🙂

  Jeg lurer bare på hvordan du lager rosene dine, har du en form du bruker? Ser bladene har litt struktur.

  Og hvor kjøper du det spisbare blekket ditt?

  Tusen takk for tidligere tips om kjøp av kamera forresten, nå har jeg fått kjøpt meg et Canon 600D m/objektet du foreslo og er superfornøyd 😀

  Nå har lillegutt kommet til verden og jeg har fått knipset noen fine bilder, nå står planlegging av barnedåp på programmet 🙂

  Ha en superfin dag!

  Klem Linda

 • A-H on June 14, 2012

  Wow, fineste kaken jeg noen gang har sett!!! Du er så flink, jeg blir helt rørt…

  Jeg er mye på nettet og titter på kakesider fra både Norge og utlandet, men med dine kaker er det noe helt spesielt, du har din egen stil, helt unikt, og utrolig flott alltid 🙂

  Nå nærner det seg 6 års selskap for vår lille prinsesse…og jeg gleder meg masse til å bake og lage til selskap!! Ikke helt sikker på hva jeg skal finne på da, hun ønsker seg zoobles-kake… og jeg klør meg litt i hodet hihi;)
  Kunne jo prøve å lage en slik figur i sukkerpasta…??

 • Made in heaven on June 14, 2012

  Nok en gang, dette er jo bare fantastisk vakkert! Blir like imponert over kakene dine hver eneste gang! Utrolige detaljer… Ha en kjempe flott helg!
  Klem

 • marianne on June 14, 2012

  Hei! Nydelig kake, virkelig forseggjort! Jeg lurer på hvor du kjøper marsipan? Jeg vet du har skrevet tidligere at du bruker Landlord marsipanen, synes den er god å jobbe med. Men.. farger du den rosa med en gang, eller må den blekes først, for å få frem ordentlige farger?

 • Anonymous on June 14, 2012

  For et kunstverk Tone! Det er den flotteste dåpskaken jeg noen gang har sett! Lager du slike kaker på bestilling? Jeg har dåp i august og en sånn kake hadde vært fantastisk å ha som midtpunkt på kakebordet:))

  Hilsen Elisabeth H. R.

 • Villa Drømmeverden on June 14, 2012

  Du er helt RÅ Tone! Fineste dåpskaka jeg har sett!
  Tar du på deg slike oppdrag? Sånn om man skulle trenge kake en gang;) du må ha noen ekstra timer i døgnet, slik som du baker og kreerer;) masse inspirasjon!

  Kanskje vi sees på lørdag?

  Klem fra Margit

 • Inca on June 14, 2012

  God morgen!
  Det er så utrolig vakkert!Fantastisk Tone. Man blir nærmest salig og rørt av å se på dette underverket.
  For ei utrolig dame du er Tone!
  Stor klem

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...