Å lage bleiekake til barselbesøk :o)

bleiekakelage bleiekake selv

  Å ha med seg en bleiekake når man skal på babybesøk for første gang er utrolig koselig! For de som ikke har hørt om bleiekake tidligere, så er dette en “kake” laget av massevis av bleier – og bleier er jo noe babyen garantert får bruk for… :o) Det er nok ikke veldig vanlig i Norge enda, men det kommer! (kaka kommer naturlig nok, ifra USA. Der bruker man også bleiekaker som centerpieces på babyshowers etc) Man kan gjerne lage kaken selv, da er det såklart ekstra kos å gi den bort. I går var jeg og lillegutt på besøk hos venninnen min som akkurat har fått en nydelig liten gutt, og da hadde vi med oss bla ei bleiekake. Klikk deg videre for å lese mer…

IMG_7512 IMG_7513

Iogmed at vi var på besøk så raskt etter fødsel, laget jeg bleiekaka av rimelig små bleier. Her har jeg brukt Libero str 2 (3-6kg), men det spiller såklart ingen rolle hvilke type man bruker. Så ruller man hver enkelt bleie stramt sammen, og jeg brukte gummistrikk for å holde de sammen på midten. Så plasserer jeg de i en sirkel, med en i midten, og setter ei strikk rundt det hele. Om strikken er litt trang, er det enklere å begynne med feks tre bleier, og bare dytte nedi en etter en rundt i en sirkel. Man kan presse en del på de etterpå for å dytte de i fasong.  På øverste “etasjen” brukte jeg 8stk, og på samme måte startet jeg de andre lagene også. Så bygger man bare utover med flere ettersom hvor store “kaker” man vil ha i hver etasje. Her står man helt fritt, og kan lage så bred og høy kake man måtte ønske.

IMG_7514IMG_7516

Jeg økte med en runde ekstra bleier etterhvert som jeg laget lagene nedover – men man kan som sagt gjøre akkurat hva man føler for. På nederste etasjen brukte jeg et tynt bånd rundt, da jeg ikke hadde store nok strikker. Deretter setter man etasjene oppå hverandre.

IMG_7521IMG_7518

For å få kaka litt mer stødig lirka jeg nedi noen merkepinner til blomster (jepp, er man hagegal…) Men her kan man såklart bruke hva som helst. Poenget er å få festa sammen kakene, slik at kaka står mer stødig. Men man MÅ ikke ha noe heller, man kan godt bare sette de oppå hverandre. Men da bør en være litt mer forsiktig under transport. :o)

IMG_7523IMG_7525

Så satte jeg kaka på et fat, jeg brukte en enkel dekktallerken i plast. Derette festet jeg bredt silkebånd rundt etasjene, pass på å skjule strikker og evt bånd man har brukt under. Jeg festet disse på baksiden vha av en knappenål med en liten blå perle i enden, men man kan bruke limpistol og feste de, eller såklart gjerne knyte en sløyfe i hver etasje og ha silkebåndene flyte nedover som pynt. :o)

diaper cakebarselgave

Til pynt festet jeg også et smalere bånd rundt hver av de brede lyseblå silkebåndene, dette smale båndet har teksten BABY skrevet rundt hele veien. (kjøpt på stoff og stil) Så brukte jeg metallisk sølvfarga pakkebånd som jeg delte vha en pakkebånd-deler – hehe, aner ikke hva det heter! Og deretter krølla pakkebåndet og festa det rundt i hver etasje. Jeg brukte sølv siden dekktallerkenen var i sølv, ellers kunne det jo vært søtt med feks lyseblått.

gave til nyfødt

På toppen av kaka pynta jeg med en sløyfe av det brede silkebåndet, la en del krøller av oppstrimla pakkebånd, og festa et par glass-sko med lyseblå sløyfe på toppen. Her kan man pynte med akkurat hva man vil, gjerne en bamse til babyen, en gave, et skilt med navnet til babyen, noe godt til foreldrene, smokk/utstyr til babyen etc. :o)

fødselsgavenyfødtgave

Til slutt pakka jeg inn kaka i litt tyll, så det ville bli lettere å transportere den. Jeg plukket med en bukett ifra hagen til venninnen min, jeg har lite blå blomster – men noen små blå forglemmegei sneik seg ialefall med. Det er det beste ved å ha hage – å kunne plukke buketter! :o)

Jeg fikk forresten spørsmål om hva slags betong jeg bruker til støping, fordi jeg fikk så jevn og fin overflate. Selv synes jeg overhodet det ikke blir så jevn og fin overflate – men tusen takk for det! :o) Men det er jo litt av sjarmen – at det er skikkelig grovt materiale.  Jeg bruker vanlig tørrbetong, (kjøper store 25kg sekk) mener jeg har brukt B20/25, men har også brukt 30. Den siste er grovere – men tåler da enda mer – stå ute i norsk vinter.. Jeg vet egentlig ikke hva som lønner seg – iogmed jeg ikke har drevet med det så lenge! :o) På siste rabarbrafatet brukte jeg 30. Former kjøper jeg litt her og der, men engleformene er ikke kjøpt her i landet desverre… Hjerteformene er isbitformer fra ikea, så har jeg noen gipsformer fra panduro. Ellers vil jeg anbefale å søke på ebay – der har de ALT!

Skal se om jeg får laget et innlegg om hvordan jeg laget pilgrotta etterhvert – hjertelig takk for så herlige tilbakemeldinger! :o)

Ønsker deg en strålende helg! ♥

20 Comments

 • Heims lille verdenshjørne on August 11, 2010

  Herligland for en artig gave:D Fantastisk! Nydelig blogg du har:)

 • Mia on June 10, 2010

  Hei Monica! Gratulerer såååå masse med ny graviditet!

  Det hadde vært kjempekoselig hvis du hadde mulighet til å komme på hagebesøk! Jeg skjønner jo at det er lang vei, og i tillegg er det jo ferietid og det hele. Hvis du alikevel får det til så gi meg gjerne beskjed for nærmere info om vei etc.

 • Ninni on June 10, 2010

  Snille, søte Tonerose, tuuuuusen takk for utrolig flott giveaway-gave som kom i posten i dag! Engelen fikk plass i Fuchsiahyllen med en gang, SÅ søt!!! Jeg skal dandere de andre figurene der også tenkte jeg 🙂 Jeg ble så glad da jeg åpnet pakken og fikk se innholdet! Sotr klem til supersnille deg 🙂

 • Karna on June 10, 2010

  Neimen helledussen så skjøn, og ikke minst en praktisk gave…knall flott ide!

  Bobler over av gode ideer du, du er kjempe flink!

 • Ninni on June 9, 2010

  I all verden hva du får til Tonerose! Dette var jo bare helt fantastisk, bleiekake har jeg aldri hørt om før. Jeg er sikker på at det nå startes en trend pga innlegget ditt, en perfekt og praktisk barselgave! Nydelig ser den ut 🙂

  Buketten du har satt sammen fra haven var helt skjønn, og så ekstra koselig det er å få gaver som er laget med flid og omtanke 🙂

 • Solveig on June 8, 2010

  Så flott denne bleiekaka ble! Er helt imponert jeg:o))) For et arbeid! Og bleier går med så det suser når man har fått en liten, ikke tvil om det!
  Søtt kort og nydelig bukett har du også laget! Så inspirerende å titte innom deg – du er så flink og har så mange flotte ideer!
  Takk for tips om støping. Prøvde meg med en stekepanne og en paifrom, med det satte seg fast kan du tro! Hi hi – lærer så lenge man lever, heter det jo:o)))

  Ønsker deg flotte junidager.
  Klem fra Solveig

 • Bare Mio on June 8, 2010

  Har en award til deg hos meg.
  Klem fra Mio

 • Hanne on June 7, 2010

  Hei. Så utrolig fin. Har hørt om sånne kaker, men aldri sett en. Håper noen snart får baby så eg kan lage en slik en. TUSEN TAKK for tipset:-)

 • Linda on June 7, 2010

  Du er makaløs:) Dette var nytt for meg, men kjempesmart:) Det skal jeg huske på om noen skulle finne på å få flere små:) Klem

 • Line fra huset på landet on June 6, 2010

  Nææ..så gøy!Dette var nytt og morsomt. Og ikke minst lettvint så det jo ut til..men allikevel dekorativt.
  Takk for tipset, Tonerose;)
  Klem

 • Margrethes hus og hage on June 6, 2010

  Så nydelig den var da 🙂 Vil tro den falt i smak hos den nybakte mammaen 🙂
  Et tips jeg nok kommer til å ta med meg!

  Ønsker deg en fin dag videre. Hilsen Margrethe

 • TurboLotte on June 6, 2010

  Ja sånn har jeg sett før.. utroooolig stilig. Og så flott at du har tatt bilder så en kan se hvordan det blir gjort. Knall!!
  Lekkert ble det, så flink du er!

 • josimo on June 5, 2010

  MAKALØST kul og kreativ presang.!!
  Det er jo mange lingnende ideer med samme prinsipp.

  Takk for at du delte dette
  Og heldig er de som får en presang med så mye omtanke rundt

 • Ellea on June 5, 2010

  Noe så flott! Jeg er blitt så gammel at vennindene mine stort sett ikke får babyer mer, men skulle det snike seg inn en vet jeg hva jeg skal gi:)

 • Blomsterguri on June 5, 2010

  Du er jammen det god! Jeg har aldri sett bleiekake før. Det er sikkert for lenge siden jeg var i “babyalderen” 🙂 Ha en fortsatt god helg!

 • Randi on June 5, 2010

  Wow…så utruleg stilig! Genial idé då. Det der skal eg jammen meg huske på til neste gang nokon eg kjenner får baby… Takk for tipset!
  Ha ei flott helg.
  Klems

 • CasaGroth on June 5, 2010

  Så utrolig flott og kreativt!

  Det skal prøves ved første anledning! 🙂

  Liker bloggen din veldig godt, følger med hver dag.

  Mvh Silje

 • krepsemor on June 5, 2010

  Genialt! Utrolig praktisk å gi bort en bleiekake! Jeg har faktisk aldri hørt om det før, og den var skikkelig lekker også! Så flink du er! Er det noe man trenger mye av, så er det jo bleier =) Du har så mange flotte idèer, at jeg tror jeg legger deg til i min bloggroll! Ha en kjempefin helg!

 • Bare Mio on June 5, 2010

  Har aldri hørt om bleiekake før.
  Den var utrolig flott.
  Ønsker deg en strålende helg.
  Klem fra Mio

 • HildeM on June 5, 2010

  Så utrolig flott. Denne tror jeg at jeg må prøve meg på når søstra mi får baby til høsten! Tusen takk for flott og inspirerende innlegg.

  God helg!

  Klem fra Hilde

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...