{ å reise med små barn // planlegging // flytur }

Happy torsdag!

Håper du har hatt en nydelig start på dagen, selv har jeg vært en tur på helsestasjonen med minstemann. 4årskontroll – du og du som tiden flyr! Under ser du han gjennomføre hørselstest ♥

IMG_7437

Snart er vi så heldige at vi skal en tur nedover til tvillingsøstra mi i spania, og denne gangen blir småtassene med! De gleder seg veldig veldig veldig, og det gjør jeg også! Planen er selvsagt mye jobbing med boka JukseSuperMamma, men jeg tipper vi kommer til å kose oss MASSE sammen også ♥

Jeg har reist på flytur med småtassene tidligere, og dermed tenkte jeg det kunne passe å skrive noen ord om dette – i tlfelle du planlegger det samme. Så her kommer det som fungerer for oss! ♥ I år vil jeg jo tro det går enda enklere å reise, i fjor var gutta 3 og 4,5 år – og nå er de jo da enda ett år eldre. Selv synes jeg det er veldig behagelig å planlegge noe barna kan drive med ombord på flyet, har de noe å gjøre blir de gjerne ikke rastløse – og hele reisa blir mye enklere både for oss, og ikke minst de andre på flyet også.

Vi prater mye om ferien i forkant, om at flyturen er lang – hvem som evt skal kjøre oss til flyplassen, og hvem som kommer og henter oss. At turen tar hele dagen osv, slik at de blir innstilt på at vi ikke er framme med en gang. Synes det er veldig greit å fortelle de litt om dagen, da vet de hva de kan forvente, og gjerne også hva jeg evt forventer av de (at de hjelper til når vi skal inn på flyet osv) Denne gangen har jeg booket tur midt på dagen, sist reiste vi nedover seint på dagen, og hjem igjen tiiiiidlig – så jeg ser fram til litt enklere tider mtp barna nå. Blir liksom litt annerledes å reise med småbarn enn på egenhånd ♥

Allerede så fort vi har satt oss inn i bilen på vei til flyplassen “starter vi ferien” (ja, selv om jeg og tvillingsøstra mi skal jobbe da, hihi) – jeg synes det er enklere på denne måten, istedenfor å tenke at “vi skal bare komme fram først”. Vi vil kose oss hele tiden vi! ♥ I bilen har vi små dvd-spillere, så om turen til flyplassen blir lang kan vi evt sette på noe på de. I forkant av turen er småtassene med på å velge seg hvilken leike de vil ha med seg på tur, de får bla lov til å ha med seg et par legomenn som de får plass til i bukselomma – perfekt å ha bittelitt å leike med på flyplassen. Gutta har hver sin Trunki de har fått i bursdagsgave (liten plastkoffert med hjul, som man kan “kjøre” på) – i tillegg pakker vi en liten sekk til hver, som gjerne kan få plass oppi Trunki´n. I den lille sekken (barnehagesekken) pakker vi bittelitt leiker og ting å finne på inne på flyet, denne kan da ligge under setet foran mens koffertene får ligge i hylla. Da slipper vi opp i hylla hver gang noen ønsker noe nytt. Trunki-koffertene har vi fin erfaring med, gutta forventer ikke å bli dratt på disse, men har mulighet til å kunne sette seg på de om vi står i kø og de er slitne osv. Kjempegreit! Selv pakker jeg gjerne håndbagasje i ryggsekk når jeg reiser med barna (ellers har jeg helst trillekoffert) – da har jeg begge armene fri til alt mulig annet.

unnamed-43

Forrige gang var gutta så heldige å få en liten lego-boks av Mommo før de reiste på tur, denne skulle de først få lov til å åpne inne på flyet – etter at fest-setebelte-lysene var slukket. Dette husket de ekstremt godt! Dermed blir det samme prosedyre i år ♥ De små pakkene med lego er allerede kjøpt inn, og har stått på peishylla et par uker nå. De gleder seg veeeeeldig til å få åpne og leke med disse, fantastisk å kunne gå og glede seg. Dermed blir de opptatt med å bygge sammen sin nye leke, og deretter leike med det. Perfekt! Lego har masse småååå deler som fort kan forsvinne, så da er det viktig å holde seg godt over bordet når de bygger osv, så ikke sikkert dette fungerer like fint for alle – men hos oss har det fungert fint. Til flyturen kommer jeg også til å pakke med et par blader (Lego Chima, og Donald feks), litt tegnesaker og hver sin lille fargebok. Kanskje et spill el, må se hva jeg kommer på når jeg er igang med pakkinga. Jeg kommer nok også til å pakke med ipad´n min og/eller tablet´n til mannen, så kan de evt se på litt film eller spille litt om turen blir lang. De kommer ikke til å vite om at det er pakket, så det finner jeg bare frem om jeg føler behovet er der ♥ (høretelefoner og “deler” til ledningen pakker jeg også, slik at begge kan se i sammen uten å forstyrre de andre reisende) Ekstra skift til gutta og våtservietter er selvsagt også med.

En annen ting som er annerledes når jeg reiser med småtassene enn når jeg reiser alene er å beregne gooooood tid. Alt tar alltid så himla mye mer tid når man har med små på tur!  ♥ Også blir det mye mer kos rundt det, om unga kan løpe litt rundt og leike, istedenfor å haste avgårde med lite tid. Det er kjempefint om de har mulighet til å “herje litt” før vi skal inn på flyet, da kan de rase litt fra seg og blir ikke så rastløse av å sitte så lenge stille under flyreisen. Forrige gang vi reiste stod dette leikeflyet som du ser på bildet over på gate´n vi skulle reise ifra, det var jo helt genialt!

I de små ryggsekkene til gutta kommer jeg nok til å pakke noen små plastbokser med litt frokostblanding, kjeks el også, veldig greit å ha om de mot formodning ikke liker flymaten (de spiser vanligvis det meste, men alltid greit å ha noe i bakhånd i tilfelle) – eller  om det evt tar lang tid før det blir muligheter for mat. Da tror jeg at jeg har vært gjennom det meste? Ja, også pass og billetter selvsagt ♥ Selv pakker jeg nok i ryggsekk (fotoutstyr osv) som kan ligge i hylla, og håndveske med ipad osv som kan ligge under setet foran.

Vi gleder oss! Bilder av turen kommer nok, om du har lyst til å følge ♥ instagram: @tonerosedesign

Ønsker deg en NYDELIG torsdag!

Stor klem ♥

1 Comment

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...