Adventskalenderen er på plass!

IMG_1670  adventskalender
Velkommen! Da er det jammen allerede 1.Desember! Adventskalenderen ble klar akkurat i tide, og jeg gleder meg nok like mye som gutta til de skal åpne en pakke hver dag…! ♥

IMG_1663
Kalenderposene sydde jeg i fjor, og inspirasjonen til den fant jeg på en blogg for lenge siden. Desverre var dette før jeg begynte å lese noe særlig blogger, og bet meg ikke merke i hvilken blogg det var… Og jeg klarer desverre ikke å finne tilbake til den! Uansett, jeg fikk altså inspirasjon her på nettet – og håper å kunne gi inspirasjon videre til noen andre!
IMG_1673
Posene har jeg sydd av hvitt linstoff, og hver pose har fått en blondekant øverst.
IMG_1679
Rundt hver pose har jeg knyttet et hvitt silkebånd, og avsluttet med en sløyfe.
IMG_1680
De kalendergavene som var for store til å få plass inni posen, har jeg enkelt festet posen på utsiden av gaven isteden.
IMG_1694
Hver pose har jeg forresten numrert ved å stryke på tallet (skrevet ut fra pc’n på stryke-overføringsark). Jeg hadde egentlig planer om å brodere tallene på, men da jeg endelig var ferdig med å sy alle posene fant jeg ut at det ville jo vært SÅ deilig å heller stryke på tallene… LITT raskere. Også synes jeg det ble fint allikevel!
IMG_1683
Kalendergavene har jeg hengt opp med hvite silkebånd som jeg festet bak på hver pose.
IMG_1694
Jeg har hengt alle silkebåndene rundt en kleshenger i tre, og utenpå den festet jeg et par store englevinger. (kjøpt på Panduro) Kalenderen henger foran det store speilet i stua!
IMG_1674
Jeg er forresten aldri alene, og her er storebror Lukas veldig så hjelpsom med adventskalenderen da jeg tok bildene! hihi.
IMG_1686
Inni kalendergavene er det masse spennende for to bittesmå gutter, alt fra bøker til lekebiler. Jeg har valgt å prøve å heller finne på litt spennnde kalendergaver i år, siden de er så små og jeg dermed synes det er fint å fordele julegavene littegrann utover. Det blir sikkert spennnde nok på julaften uansett! …og antagelig masse pakker! Ja, kalenderpakkene er ikke SÅ store altså, men det blir jo fort litt mer når man kjøper en pakke til hver dag – selv om jeg har kost meg med adventskalendershopping gjennom hele året, og kjøpt mesteparten på salg. I kalendergavene har jeg også noen morsomme ting vi skal finne på i sammen, feks i en pakke hvor innholdet er en nonstop-strylle m/Lynet-lekebil i enden – er det også beskjed om at i dag skal vi skal pynte pepperkaker. Andre koselige førjulsysler som juleverksted, lage fulgemat, akedag med hele familien etc.
Hvordan gjør dere det i din familie, er du vant med adventskalender?
Hjertelig takk for at du tittet innom bloggen min i dag!! ♥ Jeg håper du får en helt magisk 1.Desember!! I kveld tenker jeg at vi skal kose oss med julekalender, det burde passe for Lukas på to år – ikke sant? Det må vel bli Jul i Blåfjell da! ♥ (ja, og Nissene over skog og hei på oss voksne…!)
Stooor klem fra meg!

12 Comments

  • Tonerose on December 7, 2011

    Hei igjen Silje!

    Søte søte deg!! Hjertelig takk snuppa!! ♥ Hihi, har vel ikke akkurat tid til alt, men det er jo veldig koselig at du oppfatter det sånn da! :o)

    Åh, legotema ja!! Det ville vært kjempemoro!!!! Masssssse muligheter!! også vil jeg tro det er blitt laget noen nydelige lego-kakebord tidligere,du finner sikkert masse lekker inspirasjon og flotte idèer ved å google litt på det. Spennende!! Når er bursdagen, og hvor gammel blir bursdagsbarnet? Moro moro!!

    Jeg skal prøve å få laget innlegg snart, det går litt i ett her med juleforberedelser – men snart kommer det innlegg om wrappere, eller merkelapper el. forhåpentlig alt etterhvert! :o) Ja, kunne ikke vært mer enig – photoshop er moro!! men tiiiiidkrevende! hihi.

    Jeg ønsker deg en helt herlig morgendag!! Stor klem!

  • Silje on December 6, 2011

    Du virker som den supermammaen, som får tid til alt! hihi

    Jeg liker best photoshop, elsker å pusle på der 😀 men du må gjerne lage fremgangsmåte i word altså – det er sikkert minst like bra!! 🙂

    Ja, veldig inspirert – spørs bare om jeg får det til like bra :p

    Har ikke så mye planer enda, men tenker kanskje å ha lego tema! Det er jo såå mye gøy man kan lage da isåfall 😀 gleder meg til å planlegge videre!

    Kleeem

  • Tonerose on December 2, 2011

    Hei Silje,

    Hjertelig takk for gode ord!! :o) Snille deg!! Jeg forsøker å legge ut innlegg annenhver dag, og når jeg rekker legger jeg ut oftere! Nå til jul har jeg SÅ masse idèer oppi hodet mitt, men vi får se hvor mye jeg rekker å lage, fotografere, og skrive innlegg om. Jeg skal prøve mest mulig! :o)

    Kjempestas at du blir inspirert til å lage stilige kakebord!! Nå ble jeg glad! :o) Hmmm, jeg skal se om jeg får laget noe innlegg etterhvert! Hva er du mest fortrolig med? word/photoshop? Hm, jeg kan lage det jeg har mulighet til i word kanskeje, vil tro flere synes det er greier å bruke enn photoshop.. Selv brukte jeg bare word før, men nå bruker jeg photoshop til mer og mer!! …snart det meste, hihi!!

    Så gøy med bursdagsfeiringer! Har du begynt å planlegge noen? tenke på farger/tema? Alltid kjempestas å høre om!! Jeg begynner gjerne tiiiidlig å planlegge.. Nestemann ut hr i huset er daniel i januar! Mulig jeg lager et bittelite kakebord til julaften.. Får se hva tiden strekker til!

    Jeg vet desverre ikke om noen sider/linker hvor fremganngsmåtene står forklart – jeg har prøvd meg frem.. Lover å prøve lage innlegg! :o)

    ønsker deg en topp fredag!!

    Stoooor klem!

  • Tonerose on December 2, 2011

    Hei Elisabeth,

    SÅ stas!! Så utrolig koselig at hele familien har pakkekalender!! :o) HERLIG!! helt nydelig tradisjon!!

    Jeg ønsker deg en helt vidunderlig fredag, og kos deg massevis med pakke nr 2!! :o)

    stor klem!!

  • Tonerose on December 2, 2011

    Hei Linn,

    Åh, så koselig å høre!! :o) Ja, legokalender vil jeg tro er STOR suksess!! Moro!! Skjønner godt at minstemor ikke har kalender i år, hun er jo som Daniel – og han skjønner IKKE stort av det. Naturlig nok! :o)

    Åh, GODE minner!! Hihi, nei det hadde nok ikke jeg klart heller!! Lukas har også fått en sjokoladekalender (jeg fant en cars-kalender, og kunne ikke motstå fristelsen…) Og han spiste jo opp en bittelille sjokoladebiten i sikkert 10 bit. Eller flere!! Det er litt annerledes når man er så liten ja, hihi!

    Åh – har du planlagt noe mer bursdag i januar? Jeg har vært på søstrene grene nå, de har nemlig inne (hadde iallefall) nyyydelige teskjeer etc i herlige pastellfarger, og jeg hamstret inn noen i lyseblå!! De har også helskjønn lys rosa om du ville hatt til bursdagsfeiring i januar også. Jeg tenkte å spare på noen babymiddagsglass, og feste silkebånd rundt toppen, og knyte fast en teskje til hvert glass. Og fylle glassene med godsaker. Ikke helt bestemt meg hva jeg skal ha inni de enda, men type sjokoladepuddig, gele, oreokake el.. gjerne noe som kan legges lagvis, da man ser lagene… Dette ser supernusselig ut, jeg har alt prøvd å knyte på teskje og bånd! Er ikke sikkert det er noe du faller for, men tenkte iallefall jeg ville dele/tipse i tilfelle!!Det er jo ikke alltid de har varene så lenge inne på søstrene grene! :o) (de får alle varene inn kun en gang..)

    Oj, dette ble laaaaangt…!!

    Ønsker deg en herlig dag!

    Stor klem! :o)

  • Tonerose on December 2, 2011

    Hei Kari,

    Hjertelig takk for det! Håper du også hadde en HERLIG 1.Desember i går!!

    Tusen tusen takk snille deg! OJ, BRODERER og greier!! FLINKE deg!! Hihi, ja sånt tar tiiiiiid…!!! Og man tenker ikke helt over hvor inderlig mange kvelder man må sitte pal, skal man bli ferdig.. Høres veldig smart ut og heller gå for poser denne gangen! Ja, de småposene er supersøte!! Har brukt de som gaveinnpakking tidligere også, nusselig!!

    Tipper alle barna dine ble superfornøyde med adventskalenderne!!

    Ønsker deg en DEILIG fredag!!

    Stor klem!

  • Tonerose on December 2, 2011

    Hei Else,

    Hjertelig takk for det!! :o) Fant forresten ut hvorfor ikke kommentarene dine vises – de ble registrert som nettsøppel (du skriver ikke fra norge, eller? kanskje derfor?) Men nå har jeg fått ordna på det, så nå satser jeg på at alle alltid vises!! KJEMPEKOSELIG at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar, det setter jeg STOR pris på!!

    Hjertelig takk for det, jeg håper det var til inspirasjon! :o)

    Ønsker deg en NYDELIG fredag!!

    Stor klem!

  • Silje on December 2, 2011

    Jeg er innom bloggen din hver eneste dag for inspirasjon og håper alltid at det er et nytt innlegg her! Har fulgt med lenge 🙂 Tusen takk for denne superfine bloggen. Og for at du alltid svarer på det vi lesere lurer på!

    Jeg elsker bordene du lager i stand når det er bursdager/dåp og har kjempelyst til å klare noe sånt selv! 🙂

    Jeg hadde satt kjempestor pris på om du hadde laget ett innlegg om hvordan du lager alle de forskjellige tingene i photoshop/word. Som cupcake wrapperne/topperne, lappene med navn på hva de forskjellige tingene er, og de merkelappene du tar rundt flaskene 😀

    Eller evt. hvis du vet noen sider dette står forklart på, så kan du jo bare linke dit 🙂 jeg er så superinspirert til å lage fine bursdager og sånt fremover, så det hadde vært kjempekjekt!

    Stoor klem

  • Elisabeth on December 1, 2011

    Så vakker kalender!!
    Her har vi pakkekalender hele familien, begge mine store barn og mamma og pappa. Like gøy hvert år for store og små!!

  • Anonymous on December 1, 2011

    Å så superfin kalender! Kan tenke meg gutta er ivrige på morran! I år fikk min gutt på 5 1/2 år velge sjøl hva han ville ha, og valget falt på lego kalender. jeg ble ikke overrasket 😉 Min minste jente på 10 mnd får ingen… tenker at hun kommer til å få sing sang julekalender neste år! Ellers syns jeg d er lurt slik søstra mi gjør, gir 4 adventgaver, 4 orntlige gaver!
    Jeg sjøl er vane med “kun” sjokoladekalender, husker spesielt en sprellemann kalender som hang på kjøkkenet, kunne dra i snora så ben og armer bevegde seg. Husker også at jeg sparte på sjokoladene i en kopp med rødt trekk over! D hadde jeg ikke klart idag 😉 Pakkekalender fikk jeg og søstra engang, da var vi ganske store, og mamma gjemte en gave hver dag som vi måtte lete etter før vi sprang til bussen.. d var tyggegummi og deodorant bl.a. Koselige minner!

    Hilsen Linn,Sarpsborg

  • Roka Design on December 1, 2011

    God morgen på denne 1 desember Tone:)

    Flink du er da:) Kjempe fin kalender:)
    Begynte å brodere på Linea sin, men så at det håndkle bare var å kaste inn…Får bli ferdig over nyåret tenker jeg;)

    Fant noen søte poser på Nille til henne, og de 2 eldste har broderte fra tidligere:)

    Ha en deilig dag hos deg:)
    Klem fra Kari

  • Else on December 1, 2011

    Super flot og en genial ide.Kram Else

Leave a Reply