Aller første pion- og roseblomstring! Og award og utfordring :o)

IMG_7694IMG_7717

Da var jeg her igjen! :o) Innimellom ikke akkurat topp form ( jepp, planen min om å ikke kaste opp like masse dette svangerskapet ser desverre ut til å gå dårlig…!) – og ordning av barnerom har det ikke blitt så masse blogging. Desverre har jeg ikke hatt like mye overskudd til å kose meg inne på bloggene deres heller, men satser på at det bedrer seg før jeg aner det! :o) Ute er det vidunderlig vær, og nå er den første rose- og pionblomstringen er i gang! DEILIG! På bildene over sees rosen Louise Odier, som er først ute i hagen i år – og som har vokst seg stor og frodig allerede (plantet den i fjor) En rose jeg absolutt anbefaler; blomstrer rikt og lenge, og har herlig fylte blomster med duft.

IMG_7715 IMG_7713

Revebjeller! Inni de små blomstene er det et rene kunstverket, fascinerende blomster. Dette er en toårig plante som danner bladrosett første året, og kommer med blomster året etter. Det er første året denne blomstrer hos meg – er så gøy med det man får frem fra frø! :o) Håper å få den til å komme tilbake, igrunnen burde jeg strø ut litt frø over to år, så jeg forhåpentlig kunne få blomstring hvert år. Hm.. :o)

     IMG_7704IMG_7692

På bildet over til venstre er den skjønne piontua jeg har fått fra hagen til mamma!! Jeg er så glad i denne, ekstra kos med planter som har en herlig historie bak seg. Finnes det vakrere blomster?? Til høyre er det bildet av en fylt hengepetunia, disse små stiklingene har virkelig fått fart på seg. Synes de har så SKJØNN farge!! (også er jeg grådig svak for fyllte varianter…)

IMG_7710IMG_7706

Lyserosa prestekage er søtt, men ellers i hagen har vanlig hvit prestekrage spredd seg litt for ivrig.. Jaja. Rosen over er hurdalsrosen, som nå er overstrødd med små rosa blomster.

IMG_7701IMG_7703

Dere har etterlyst litt oversiktsbilder, og det er helst SÅ mye jeg skulle ha ordna før jeg legger ut bilder som det over, men men. Hagen vår er rimelig kaotisk i år, og jeg har såvidt begynt å legge ut heller i stien, istedenfor singel. Det gir et MYE ryddigere inntrykk synes jeg, også blir det nok betydelig greiere å trille barnevogn på! Men med en liten en inni+utafor magan, og denna formen, går det sakte, så dermed har jeg ikke kommet så langt.. Men men, litt etter litt! Klarer man å multi-taske mer når man får flere unger?? Krysser fingrene for det!! :o)  Tanken er å ha stien fylt med steinheller, slik at i bildet til venstre over vil det være heller/stein fra midten av bildet og bort til høyre. Til venstre i bildet vil være stedet hvor etterhvert drivhuset vil dukke opp. Også blir det heller langs rosebedet ved dammen, slik at hellene blir rett frem, så rundt fontena, og så mot inngangsdøra.. :o)

IMG_7723

Off, hagen har virkelig levd sitt eget liv i år!! Jaja, riktignok liker jeg frodig, romantisk og litt “ukontrollert” hage, men det skal nå bli godt å få ordna litt ute etterhvert også…! Stien er nesten helt gjengrodd! :o)

IMG_7683IMG_7752

I dag gjorde jeg og lillegutt en herlig oppdagelse – første vannilja i dammen er kommet i blomst!! Jabadabadoooo!! Denne vannlilja er ny, kjøpte den på Bauhaus i fjor, og den så ikke altfor godt ut.. Men jammen har den klart seg, og i år kom den med sin første skjønne blomst! Synes fargen var helt bedårende!! Selve blomsten er mindre enn den hvite jeg har, men det er helt greit når den er så vakker! :o) Vi titta etter hvor langt knoppen var kommet, for den oppdaget vi her om dagen – og trodde nesten ikke den var ekte da vi så den! :o) Lykke!!

IMG_7733

Rosen Winchester Cathedral på bildene under er kommet i blomst nå også, den har så søte rosa tegninger på knoppene.

IMG_7743IMG_7746

Under er salvien kommet i blomst, synes de bittesmå blomstene minner om små orkidèer. Og en iris ifra hagen til mamma – er den ikke vakker? :o)

IMG_7689IMG_7685

Klematisen Miss Bateman er også kommet i blomst. Det er så mange som sier at klematis er SÅ vanskelig å få til, og selv tok det litt tid før jeg tok motet til meg og plantet min første. Men jeg har ikke hatt noe trøbbel med de! :o) Ikke så langt, iallefall! Smart å grave et stort hull til den ved planting, og gjerne ha noen stauder el rundt i bunnen, slik at den ikke får føttene i ren solsteik. Men her hos oss har de iallefall klart seg veldig bra! Og det er såklart veldig kos!

   IMG_7672IMG_7671

Her hos meg får akeleiene lov å spre seg akkurat som de vil, synes bladrosettene blir så vakre om høsten også, med spennende fargespill. Under til venstre ser dere en som har spredd seg selv, og som er lys rosa. Synes den er så skjønn! De fleste hos meg har blitt blå, iogmed at de krysser seg med hverandre. Men denne har fått bevare fargen sin – heldigvis! :o) Rosa småhjerter er også gossine.

IMG_7589 IMG_7670

Jeg har vært så heldig å få denne nydelige awarden av Monica fra Koseleg, og Anita fra Anitas små hverdagsfunderinger. Hjertelig takk jenter!! Med awarden følger det også med en utfordring om å fortelle syv ting om seg selv – det har jeg akkurat gjort og det kan du lese her, om du har lyst! :o)

awardbb

Av Lokki med bloggen Lev Livet Lett har jeg fått en utfordring, og den går ut på å finne det tiende bildet man la ut på bloggen, og linke til innlegget. Her hos meg var det et av de aller første innleggene mine, og hagen var svært så fersk. Det er den igrunnen fremdeles, men det har vokst ganske masse på den korte tiden! :o) Se så ny pilgrotta er, ikke ett grønt blad på den! Her kan du lese innlegget om du har lyst. :o)  Awarden og utfordringen ønsker jeg å gi videre til alle som titter innom her hos meg!

 

CIMG0049_komprimert

I går plukket jeg med meg en pionblomst og noen duftende roser og la på badet. Synes det er så herlig å kunne plukke med seg inn fra hagen, selv bare når det er så små buketter som dette. Men mer blir det bare rose- og pionblomstringen kommer skikkelig i gang!  Blomstene stod på stuebordet før de kom seg inn på badet, – og tror dere ikke mannen min spurte om det var blomstene som luktet så godt?? Slettes ikke verst at han la merke til det! :o)  

IMG_7727

Hjertelig takk for at du tittet innom bloggen min! :o)

  IMG_7731

Håper du får en flott kveld! ♥

16 Comments

 • Linda on August 28, 2010

  Hei hei:) Kun innom for å si hei:) Lenge siden du har gitt lys fra deg her inne, men jeg håper alt står bra til:) Klem

 • anne - moseplassen on July 14, 2010

  innom en tur for å se åssen det sto til her inne, og da fikk jeg jo et gjensyn med denne skjønne bloggposten her 🙂 du veit, du trenger jo ikke blogge så ofte når du lager så lange poster som dette 😉 hihi

  Håper formen er grei, og at du storkoser deg i hagen med liten og kulen og blomster og mannen og dam og alt annet som hage har å by på 😀

 • Line fra huset på landet on July 7, 2010

  Hei vennen:) huff. stakkars. Jeg vet hvordan du har det hvis du er så kvalm i svangerskapet. Det er utrolig kjedelig! 🙁
  Jeg krysser fingrene for deg og håper at du snarlig føler deg mye, mye bedre!!
  Så mange vakre blomster du viser her:)
  Klem,Line

 • Lene fra Lillehammer on July 3, 2010

  Hei på deg kjære venn! Tusen takk for kjempehyggelig kommentar inne hos meg og jeg må bare si ligeså, hagen din er også utrolig flott og jeg bare elsker alle de flotte blomstene dine, helt etter min smak. Jeg kommer i skikkelig nostalgisk stemning når jeg er inne hos deg og det er ingen tvil om at du kan det med hage.
  Håper det går bra med deg da og at kvalmen har begynt å avta, synes skikkelig synd på deg for dette kan ikke være noe godt.
  Ønsker deg og dine en riktig god lørdag uansett form og gi gullgutten din en stor kos fra meg da!

 • Lev Livet Lett Lokki on June 30, 2010

  Kjære vidunderlige deg – gratulerer med awarder, barn i magen og et hav av nydelige blomster! Du tar så flotte bilder og ja pioner en utrolig nydelige!! Så flott med vannlilje også da gitt – SÅ mye flott du har!!
  Ønsker deg en herlig sommer og håper kvalmen gir seg fort fort – til da må du ta riktig så godt vare på deg selv og en stor sommerklem sender jeg til deg fra meg –
  hu Lokki :))

 • Ninnis familjeliv on June 30, 2010

  Hej Vilka underbara sommarbilder! Söt katt! Vill önska dej en fortsatt trevlig sommar! Kram Nina

 • Line fra huset på landet on June 28, 2010

  Masse nydelige bilder! Pilgrotta kommer seg jo kjempefint!! Det er virkelig lekkert. Du satte meg på en idè der gitt:)

  Multi-tasking med flere barn? Ta dem bare med deg. Eldstemann kan ivertfall bli med deg rundt i hagen, eller ?
  Min lille som blir 3 år på senhøsten er med meg i hagen om dagen. Så lenge man har det slik at de kan løpe fritt rundt, så er det jo ikke noe problem. Her er hele vår eiendom gjerdet inne, så sånn sett er det fint. Eldstemor på 11 år er med hun også..men passer ikke så mye på vesla i grunn..hun hjelper meg mest med småting eller leker på egenhånd.

  Det ordner seg nok. Men det er ikke småtteri å være småbarnsmamma heller..ikke med to små ivertfall;) men det går jo noen år med litt flying etter dem..hehe..og så går alt så mye bedre:)
  Det er jo sååå koselig at du har en liten en i magen også! Igår fikk vi vite at min svoger og svigerinne skal ha til jul også. Utrolig koselig. Vi gleder oss til å bli tante, onkel og at vesla her får en lekekamerat 🙂

  God klem fra Line

 • Monicas Hage on June 24, 2010

  Så mye fint og så langt som det er kommet hos deg! Her er hagen inne i en periode med lite blomstring. Peonene og rosene blir det nok en god stund til blomstrer, om det ikke blir varmere snart… En dag gjør liksom ikke susen…

  Nydelige bilder:) God sommer! Klem

 • merethe on June 24, 2010

  Så koselig å se bilder fra hagen. Den er jo så frodig og fin. Peoner er nydelige. Vi har fire forskjellige her i hagen. Men noen har ikke kommet skikkelig igang med blomstringen enda. Ja nå er det godt å holde på i hagen. Her er det store prosjekter på gang i deler av hagen og det medfører rot og uorden. Men det blir bra når vi blir ferdige da 🙂 Håper formen din fort blir bedre. Ikke noe godt å være mye kvalm. Ha en flott helg som snart er her. Klem Merethe

 • lillelaila on June 24, 2010

  Så koselig å se noen bilder fra den flotte hagen din igjen! Du har det jo så fint..
  Kjøpte meg vannliljer selv igår, og den ene var det knopp på!!!
  Akeleier skal jeg få idag av en nabo som skulle luke bort alle sammen… er det mulig… den er jo så vakker!
  Så synd at du ikke er i form om dagen. Håper kvalmen gir seg snart.
  God bedring!

  klem Laila

 • TurboLotte on June 24, 2010

  Hei.. stakars. JEg føler med deg. Var konstant kvalm når jeg var gravid bed begge to her.
  Men jeg synes det hjalp litt å ha en bit med ingefær i lomma. Og “slikke” litt på den innimellom. Gammelt sjømannstriks. Men skal si det hjelper. Og Love hearts for halsbrann er bare supert! Godt er det og. Men man må spise mange. Hjelper ikke baer med en elle to. Gnask i vei!
  Lekker hage du har som alltid.

 • Ninni on June 24, 2010

  Nyyyydelige bilder fra den vakre haven din, Tonerose! Så leit å lese at du kaster opp så mye og ikke er i så god form. Men til et godt formål…det er en liten trøst at det kommer noe godt ut av det.
  Den fylte hengepeonen falt jeg helt for, jeg er ikek så fornyd med superpetuniastiklingene jeg kjøpte i år. De er fine, men ikke såååå fine om du skjønner 🙂 Så moro med en ekte vannlilje i dammen din! Ogh søøøte pusen da 🙂
  Vet du, det er faktisk tidligere ute hos deg enn her. Jeg tror det skyldes at vi har det litt kjøligere her ved fjorden, det blåser også skrekkelig for tiden og da kjøles jo luften også ned. Rosene er i knopp, kun en blomst har psrunget ut. Jeg må nok vente enda noen dager før Winchester Cathedrael springer ut.
  Håper du får bedre dager snart! Klem fra meg

 • Bare Mio on June 23, 2010

  For noen nydelig bilder av vakre blomster og din vakre hage.
  Vannliljen var bare nydelig.
  Heldig du er som har peoner og roser som blomstrer.
  Her holder jeg på “på å gå i spinn” siden de aldri begynner å blomstre. Mange knopper, men enda ingen blomster. I dag hadde vi sommervarme, noen flere dager med det og det er håp alt begynner å blomstre.
  Håper det går bra med deg. Ønsker deg en fortsatt fin uke.
  Klem fra Mio

 • Marita on June 23, 2010

  Det er vakkert hos deg, Vannliljerosen var spesielt vakker. Men du, Riddersporer? Det ligner da på Revebjeller? Og du, de vakreste og frodigste hagene har også ugress – la det leve – innimellom 🙂

 • Anita on June 23, 2010

  NYDELIGE bilder nok en gang!
  Jeg blir så glad hver gang jeg får et glimt av den herlige hagen din 🙂
  Klem Anita

 • Roka Design on June 23, 2010

  Hei på deg:)

  For noen fantastiske bilder:)

  En vakker hage:)

  Klem fra meg:)

Leave a Reply