Allerede høst! :o)

 

IMG_8301IMG_8238

Hjertelig takk for de herlige kommentarene jeg har fått fra dere jenter, dere er helskjønne! Dere sprer så masse glede, tusen HJERTELIG takk!! :o) Jeg setter veldig stor pris på hilsningene!

IMG_8227IMG_8222

Tenk at det allerede er høst igjen, jeg synes det har gått veldig raskt…! Hjemme har jeg såvidt begynt å finne frem høst-stemningen innendørs, jeg liker å skifte ut litt gjennom årstidene – slik at vi får brukt mesteparten av pyntetingene våre, uten at det blir totalt overfylt hos oss. Også liker jeg å pynte litt etter årstid, på sommeren har jeg gjerne lyse pastellfarger, og nå på høsten går det i litt varmere farger og grovere materialer. Til og med på badet liker jeg å forandre på denne måten, nå skal håndklærne byttes ut til høstfarger. Vi er så heldige å ha hvite fliser på veggene, og brunsjaterte på gulvet – så jeg kan ha akkurat de farger jeg vil på alt av stash der inne. :o)

IMG_8239 IMG_8237

På spisestuebordet har jeg funnet frem et par små brikker i løvfasong, disse er kjøpt på Nille for noen år tilbake. Jeg tenkte å ha noen høstfargede blomster i den høy vasen – men siden den nydelige buketten fra søsteren min fremdeles står så vakkert fikk den lov å pynte bordet enn så lenge. Dette bildet er tatt i dag – og jeg fikk buketten forrige mandag! Herlig!! Jeg har begynt å tenne stearinlys igjen, selv midt på dagen (det er jo en smule grått vær her nå..) og det er SÅ kos!!

    IMG_8293

En deilig skinnfell må til nå som det er så kaldt utendørs!

IMG_8292 IMG_8255

Jeg fikk god hjelp av lille engelen da jeg fant frem denne gitt, han kastet seg over den og koste masse…! Søte lille gutten vår. Han er forresten svært så fascinert av stearinlys – lille knotten har jo ikke sett det før. Goingen!

 IMG_8272IMG_8275

I hagen begynner det å bli høststemning, den siste tiden har jeg fått mer og mer sansen for spennende bladverk. Må innrømme jeg er svak for mørke, og rødlige blad! Og det passer jo veldig nå på høsten!

  IMG_8265IMG_8266

Den obligatoriske Ericka’n er på plass i kassene i inngangspartiet – da er det virkelig høst! Håper å få handlet inn litt pyntekål etc etterhvert også, synes spesielt de lilla er så vakre. :o)

  IMG_8278IMG_8276

Annet i høstfarger i hagen nå er litt georginer, også passer jo rosen Nostalgi fint inn nå. Er deilig med remonterende roser, herlig å fremdeles kunne plukke inn buketter fra hagen!

IMG_8192 IMG_8214

Sjokoladecosmosen på bildet over til venstre er egentlig mye mørkere i virkeligheten, nærmest brun. Også lukter den svakt av sjokolade! Den liver fint opp når jeg tar inn buketter, spesielt siden jeg har mest pastellfarger i hagen. Georginen på bildet over er også mørkere enn hva bildet viser – denne har jeg fått av svigermor! :o)

IMG_8150IMG_8153

Disse georginene over får kjempestore blomster, og er nye av året. De falt i smak!  

IMG_8213IMG_8211

Hvit og lilla georgine.

 IMG_8207

Av det som blomstrer i hagen nå, så tror jeg definitivt at gladiolene er favoritten hos meg. Synes de er helskjønne!! Denne lyserosa er jo ikke akkurat høstfarget, men jeg synes den er så vakker. Må få kjøpt meg flere gladioler tror jeg! Disse må forresten, sånn som georginene, graves opp før vinteren kommer – de tåler ikke kuldegrader. Men selv om man må grave de opp på høsten, og plante de ut på våren – er det virkelig verdt det! (oppbevares tørt og frostfritt i feks kjelleren vinteren over)

  IMG_8174IMG_8168

Druene på vinranka begynner å bli modne! De blir ikke så store iogmed at den står på friland, men planta vokser noe helt enormt. Og druene blir søte! Nå er også plommene modne, jeg vet desverre ikke navnet på sorten – men de blir så store og søte – kjempedeilig!

IMG_8159IMG_8162

I hagen har jeg en plante som jeg ikke ANER hva er. Den var feilmerket da jeg kjøpte den, og jeg har virkelig ikke snøring.. Den slynger seg, og har laaaange stilker som dere ser på bildet over – svinger seg rundt hverandre. (den har foreløpig ikke så høyt stativ å klatre på, bare drøye meteren) På våren kommer det små hvit-grønne blomster på den, og nå har den slike grønne “bær”! Noen som aner hva dette er? Jeg blir veeeeldig takknemlig for hjelp!! :o) 

IMG_8306IMG_8307

På badet har jeg nå hatt en liten utskifting av stash, det vi hadde der fra før begynte å bli klart for utskifting. Og da jeg så disse søtingene i reklamen fra Nille, var jeg ikke vanskelig å overtale.

IMG_8309IMG_8312

Syntes de var kjempesøte! Helt min stil, og mannen min er sånn en mann helst skal være (synes jeg iallefall, hihi) at han liker det jeg liker – når det gjelder sånne ting..! Ja, han sier ifra om det er noe han ikke liker altså – men det har ikke skjedd så mange gangene! Han interesserer seg vel ikke sånn voldsomt masse for slike ting, og da er han bare glad jeg diller med det. :o) Den lille krukken tenkte jeg ha bomullspads i, kjempesøt. Er det forresten noen som har tips til flytende såpe med “høstlukt”? At den lukter sånn deilig krydrete? Kanel, nellik etc…? Jepp, jeg vet jeg er sær…! hihi.

IMG_8302

Ja, jeg kan forresten gjerne legge ut oppskrift på icing – skal prøve å lage et eget innlegg om baking, med de mest vanlige oppskriftene jeg bruker til dekorering! Dvs icing, smørkrem etc.

Jeg håper du får en vidunderlig kveld!! ♥  

4 Comments

 • Lise on April 17, 2012

  Likna på kiwi plante, de har spiselig skall 🙂

 • Linda on September 11, 2010

  Nyyydelige bilder, av både planter og stæsj:) Stæsj er ekstra viktig om høsten synes jeg, og enig med deg, godt å ha noen ting som den andre er helt enig i, bestandig (og om det er for at de ikke bryr seg, så er det helt greit:))

  Kos deg masse i helgen:) Klem

 • Blomsterguri on September 10, 2010

  Nydelige bilder du har tatt! Du er jammen det så kreativ. Nå skal jeg tenne litt lys – blir helt motivert av deg 🙂 Ha en god helg!

 • merethe on September 9, 2010

  Hei, ja nå er høsten her. Stearinlys er et must her også. Det blir så lunt og godt med slikt lys. Fine ting du har kjøpt på nille til badet. De likte jeg godt. Mange vakre blomsterbilder du har tatt. Ha det fiint. 🙂 klem Merethe

Leave a Reply