Årets juletrekuler – av treklosser! hihi. DIY

IMG_2169

Velkommen til ToneroseDesign ♥ Jeg har jo helt glemt å vise frem bilder av årets juletrekuler! Kanskje kan de være til inspirasjon for noen neste år? Jeg pleier alltid å lage juletrekule, som vi gir til den nærmeste familie. Det startet med at jeg laget juletrekuler til oss selv, da jeg synes det er gøy med personlige juletreanheng. Vi gav en juletrekule (alltid med årstall på) til den nærmeste familie, og da dette ble så positivt mottatt har jeg fortsatt med å lage det. Kjempekos!! Nå som vi har smågutta lager jeg juletrekuler med bilder av de på, tidligere år malte jeg glasskuler med frostet maling etc etc. Alle får lik kule samme året, men kulene er alltid forskjellige fra år til år. ♥ Gøy å forsøke noe nytt! Årets juletre”kuler” er bokstavklosser jeg har laget av 2tomx2tom! hihi. (det skrives garantert sånn.. hihi)  Klikk deg videre for å se bilder/lese mer…

IMG_2177

Jeg og smågutta tok oss en tur til Bauhaus tidligere i vinter – “Ehm, du – jeg lurte på å kjøpe en planke jeg..? =) Gjerne firkanta!” “Èn planke? Skal du bruke den til da?” “Eh.. Juletrekuler? =)”  Hihi! I kjent stil!

IMG_2180

Stefaren min var så snill og låne meg sirkelsaga si, og dermed var det bare å kutte min firkanta planke i biter! Stefaren min spurte meg ikke hva jeg skulle bruke den til engang, han begynner å bli vant til mine fiffige innfall. hihi! Og neida mannen min, jeg brukte den selvfølgelig ikke i stua! ♥ Anyways, da var det bare å måle opp slik at hver kloss ble firkanta, og da jeg hadde kuttet de i passe størrelser brukte jeg litt sandpapir og pusset litt på kantene. Deretter festet jeg en øyeskrue (? hihi) i hjørnet på hver kloss, slik at jeg hadde noe jeg senere kunne bruke til oppheng. I photoshop (du kan feks bruke word om du ikke er så komfortabel med photoshop) laget jeg firkantene til sidene på klossene, og printet ut bildene og teksten/bokstavene på vanlig kopiark. Klippet firkantene ut, og brukte deretter decopage-lim til å feste bildene på klossene (mal lakken/limet på en side, legg bildet over – og mal et strøk over bildet. Decopagelim kan kjøpes på feks panduro) Gjenta prosedyren til du har et bilde/tekst el på hver side av klossen. Jeg valgte å feste bilde på 3 av sidene, to av sidene hadde jeg forbokstaven til gutta, og den siste siden “julen 2012”. Når juletrekulene var tørket festet jeg hvitt silkebånd i øyeskruen, og med smalt hvitt silkebånd festet jeg også et par charms – formet som små snøkrystaller (kan kjøpes på hobbybutikker, ebay etc) Det var det hele! ♥

IMG_2170

Jeg håper våre juletrekuler kan være til inspirasjon – kjempegøy å lage om det bare er til sitt eget juletre også  (ikke like tidkrevenda da, hihi). Superstas å kunne ta frem år etter år!

Klossene la jeg inni små plastesker (kjøpt på ebay for lenge siden, husker desverre ikke hva selgeren het) – og festet hvitt silkebånd rundt. Avsluttet med personlig merkelapp med bilde av gutta. ♥

Hjertelig takk for at du tok deg tid til å titte innom bloggen min i dag – jeg håper du får en NYDELIG dag i dag!! Om du har lyst til å få tips til andre personlige juletreanheng jeg har laget tidligere finner du det her Trinn-for-trinn til fjorårets juletrekule herHER finner du bilder av personlige juletrekuler gutta (!) har laget ♥

Stor juleklem,

tonerose underskrift

5 Comments

 • Barnelykke on January 23, 2013

  Kreativt!!!!! 🙂
  Å kjempeherlig 🙂

  Klem
  Birte

 • Linn Marie on December 27, 2012

  Så søøøte da. Du er så kreativ, hvor tar du alt fra? he he, kan tenke meg dem lurte på Bauhaus ja 😉

  Ha en fin romjul.
  Hilsen Linn, Sarpsborg

  • Tonerose on January 2, 2013

   Hihi, ja det kan du tro! Men de begynner vel bli vant til det.. hoho!! har muligens kanskje spurt om litt snodige ting før også.. hihi!

   Søta, hjertelig takk for det!

   Håper du har hatt en herlig romjul!

   Stor klem!

Leave a Reply