Årets pepperkakehus er ferdig!

årets pepperkakehus IMG_2258
Velkommen inn i min lille verden! Jeg synes det er SÅ koselig at du tar deg tid til å titte innom bloggen min, midt oppi alle juleforberedelser! ♥ Jeg er ferdig med årets pepperkakehus, så i dag kommer noen bilder av det! Lukas og Daniel er såpass små, så vi har begynt å bake litt pepperkaker i sammen – og pynte de. Det er mer enn stort nok prosjekt (storebror ble 2 i august), så å lage pepperkakehus i sammen drøyer vi litt. Men Lukas syntes det var SÅ stas å få pepperkakehus da! Koselig!! ♥

IMG_2248
Jeg vet vi sikkert laget pepperkakehus da jeg var liten, men med denna hukommelsen min så husker jeg ikke så mye av det. Så dette er første gang jeg har laget pepperkakehus som jeg kan huske! Og det er flere ting jeg vil gjøre annerledes neste gang! Hihi. Jaja, greit å lære litt da.
IMG_2244
Men, det var flere ting jeg ble fornøyd med også da – så jeg velger å fokusere på det! ♥
IMG_2271
Jeg har pyntet pepperkakehuset med marsipan og melismasse, og sukker+sirup+vann til vinduene. Ja, også måtte jeg jo ha med et bilde av gutta i det ene vinduet!
IMG_2250
Under vinduene har jeg pyntet med strøssel, syntes det er litt søtt!
IMG_2238
…og spiselig glitter da!! Det kommer ikke så godt frem på bildene, men jeg har strødd glitter overalt hvor det er “snø” – slik at det skal se mer ut som snø! Du ser det litt på overbygget på døra på bildet over.
IMG_2253
Jeg har tatt littegrann bilder underveis, så jeg tenkte å lage trinn-for-trinn beskrivelse – om noen har lyst til å lage samme type hus!
IMG_2255
Om du søker på nettet finnes det også MASSE nydelig inspirasjon! ♥
IMG_2276
Inni huset har jeg plassert batteridrevne lys, synes det gjør mye ut av seg. Lekte en stund med tanken på å ha røkelse inni der – slik at det kunne komme røyk opp av pipa (!), men fant ut at det var morsommere å kunne spise huset også…
IMG_2263
Det var masse kos å lage pepperkakehuset til gutta, selv om det tar tiiiiid. Får skikkelig julestemning! Og, da jeg satt med en del av pyntinga på kvelden begynte det jammen å snø for første gang denne sesongen! MASSE! Helt herlig ♥
IMG_2269
Pleier du å lage pepperkakehus til jul?
Jeg håper du får en DEILIG fredag!! Og at helgen blir full av julekos og herlige stunder! ♥
Stor klem fra meg!

20 Comments

 • Tonerose on December 15, 2011

  Hjertelig takk!! :o) Moro at du synes det! ♥

  Stor klem!

 • fröken negativ on December 15, 2011

  For et fantastisk fint pepperkakehus! Også så mange detaljer! Kjempefint!! ^_^

 • Tonerose on December 10, 2011

  Hei Grønsdal Gård,

  SÅ gøy å høre!! Snille deg! ♥

  HJERTELIG takk!!

  Ønsker deg en deilig lørdag!

  Stor klem!

 • Grønsdal Gård on December 10, 2011

  I all verden for et mesterverk! Det flotteste jeg har sett! Ønsker deg en fin helg 🙂

 • Tonerose on December 9, 2011

  hihi, SØTA!!!

  Stooooor klem!

 • Tonerose on December 9, 2011

  Hei Vibecke,

  Åhhh… HJERTELIG takk for så gode ord!! Snille deg!! ♥ Kjempekoselig!! Blir glad av å høre at du har brukt flere timer her inne, kjempekoselig at du finner noe som faller i smak. Håper siden min kan være til inspirasjon!!

  Ønsker deg en HERLIG helg, og kos deg massevis!!

  Stor klem!

 • Tonerose on December 9, 2011

  Hei Randi,

  Hjertelig takk!! Så bra, kjempekos å kunne dele litt erfaringer! Kommer en del mer tips etterhvert i trinn-for-trinn innlegg, er litt av hvert jeg IKKE gjør igjen. Men men! :o)

  Ønsker deg en HERLIG helg!

  Stor klem!

 • Tonerose on December 9, 2011

  Hei Livet i Jerstadmoen 18,

  Så koselig at du likte det!! Syntes det var moro å putte lys inni, det gav det litt stemning! ♥

  Ønsker deg en flott helg!

  Stor klem!

 • Tonerose on December 9, 2011

  Hei Kari!

  Hjertelig takk, snille deg!! :o) Fremgangsmåte kommer snart! Blir alltid så glad når jeg oppdager en hilsen fra deg, du er alltid like positiv og herlig! Tusen takk for all glede du sprer om deg!! ♥

  Ønsker deg en herlig helg!

  Stor klem!

 • Tonerose on December 9, 2011

  Hei mamma!

  Så søt du er, tusen takk!! Hihi, ja – kommer i skikkelig julestemning når man kjenner lukta av pepperkakehus! :o) Gleder meg til dere kommer hjem!!! ♥

  kos dere masse videre!

  Stor klem!

 • Tonerose on December 9, 2011

  Hei JanneMN,

  Tusen tusen tusen takk!! ♥

  Ønsker deg en NYDELIG helg, full av masse kos og juleforberedelser!

  stor klem!

 • Tonerose on December 9, 2011

  Hei Line!

  Hjertelig takk!! ♥ Snille deg! Hihi! :o) Jepp, gutta måtte jo nesten få være med, tror Lukas syntes det var gøy!!

  ønsker deg en herlig helg!!

  stor klem!

 • Viv on December 9, 2011

  MAKAN!!! Helt fantastisk!!! 🙂

 • Vibecke on December 9, 2011

  Så nydelig pepperkakehus!! Helt utrolig hvor mange flotte detaljer du har fått med! Kjempe flott med kristorn rundt vinduene og det personlige ved å ha bilde av guttene dine!
  Må bare legge til at dette er en fantastisk blogg!! Du er utrolig flink og kreativ. Oppdaget denne bloggen for noen dager siden og har sittet i timesvis og lest og sett på bilder!!! Så utrolig masse fint 🙂
  Ønsker deg en fortsatt fin førjulstid 🙂

 • Randi on December 9, 2011

  For et lekkert pepperkakehus. Et skikkelig kunstverk. Så masse fine detaljer. Skal notere meg noen tips til neste år ja 🙂

  God helg!

 • Livet i Jerstadmoen 18. on December 9, 2011

  Kjempe fint, det jeg elsket med huset ditt var vinduene. Det gjorde seg noe veldig 🙂

 • Roka Design on December 9, 2011

  Nei dette er det flotteste pepperkake huset jeg har sett:)
  Gleder meg til fremgangsmåten, artig å se hvordan mitt resultat hadde blitt:):)

  Du er bare helt utrolig flink Tone!!!!
  Hatten av for deg:)

  Ønsker deg og dine er fantastisk helg:)
  Stor klem fra Kari

 • Mams on December 9, 2011

  Det ble utrolig flott Tone 🙂 Gleder meg til vi kommer hjem og kan se det live 🙂

 • JanneMN on December 9, 2011

  WOW!! for ett fantastisk flott pepperkakehus!!
  Imponerende, så gjennomført og vakkert!!

 • Har en drøm... on December 9, 2011

  Oi wow, for et pepperkakehus;)
  Så utrolig kreativt!!
  Er jo så mange herlige detaljer ♥
  Til og med gutta i vinduet, hihi;)
  Kjempefint!!

  Klem Line

Leave a Reply