Babyfotografering – tips til fotograferingen

red IMG_5994 bw
Velkommen! I dag tenkte jeg å forsøke å skrive noen få ord om babyfotografering, og vise noen bilder – jeg synes det er SÅ gøy å fotografere herlige småtasser! ♥ Jeg håper dette kan være til inspirasjon for noen! Klikk deg videre for å lese mer/se flere bilder…

red IMG_5809 bw komp
Det som jeg synes er aller viktigst er å ha goooooood tiiiiiid! Hihi. Dvs, det er ikke alltid like lett å planlegge hvordan “shoot’n” blir, og da er det godt å ha satt av god tid til amming, skifting etc. Dette føler jeg er viktigst jo mindre de er, når de er større har de gjerne ikke tålmodighet til å bli fotografert så lenge, og det blir på en litt annen måte. Om du knipser bilder av dine egne små stoltheter synes jeg selv det er greit å spre det litt utover. Ikke regn med at du kommer til å få blinkskuddet med en gang, men spre gjerne fotograferingen litt utover flere små økter. Det er iallefall det jeg gjerne gjør med mine egne – det blir noe helt annet når man fotograferer andre sine barn! ♥ Har du muligheten til å få hjelp av noen når du fotograferer er det helt toppen, da kan vedkommende hjelpe til med å fange interessen til barnet – og det er GULL verdt! Om du fotograferer nyfødte og ønsker å ha de i litt stilige settinger/posisjoner er det viktig å ikke være alene – slik at en annen kan passe på at barnet ligger godt og trygt hele tiden.
Bruk naturlig lys! Planlegg fotograferingen midt på dagen, og gjør istand en plass like ved siden av et vindu –  slik at motivet blir lyst opp av herlig mykt lys. Ved fotografering om vinteren er dette viktig, på sommeren er det lurt å fotografere når det ikke er knall sol – eller flytte motivet lenger inn i rommet slik at det ikke blir harde skygger på nydelige babyen. Bruk gjerne en reflektor på motsatt side av der sollyset treffer – da reflekterer du lyset tilbake på motivet og det blir en herlig jevnt lys overalt. Bruk gjerne ikke blits til slik fotografering, har du mulighet er det uten tvil enklest å få til et mykt/herlig lys ved å bruke dagslys! ♥
red IMG_5819 bw komp
Gå nærme! Selv om jeg har veldig sansen for stilige komposisjoner med masse luft over etc – så er det uansett ingenting som slår en herlig nærbilde. Stemningsfult!! Ta også gjerne bilder av føtter, hender, øyne etc alene – slike nydelige sarte detaljer er HERLIG!! Er du så heldig å ha et speilreflekskamera så justerer du til større blender (lavere F-tall) når du fotograferer detaljer – da får du bare et lite område som er skikkelig skarpt – og dermed nydelig dybde i bildet!
Hjertelig takk for at du tittet innom bloggen min i dag – jeg håper det var til inspirasjon!! Kos deg masse med fotografering – det gjør jeg! ♥ Jeg håper dagen din blir DEILIG! Stor klem fra meg ♥

7 Comments

 • Tonerose on April 26, 2012

  Hei Linda,

  HJERTELIG takk for så gode ord søta!! ♥

  Kjempestas å høre at du gleder deg til å titte innom bloggen min hver dag!! ♥ Søte deg! :o)

  Åh – heldige deg som straks har en liten nyfødt baby!! jeg håper formen er bra, etter forholdene!! :o)

  Jeg skal se om jeg etterhvert kan få laget littegrann tutorials i photoshop. Jeg har lagt ut et innlegg om hvordan man kan lage etiketter, men det er i word da jeg fikk forståelse av at det var det flest ønsket. Men jeg skal se om jeg får laget litt i photoshop etterhvert! :o)

  Du lurte på hva slags kamera jeg har – canon 7d. Jeg er SÅ fornøyd! :o) Tidligere hadde jeg canon 450, og var veldig fornøyd med det – men etterhvert som jeg lærte meg å bruke kameraet var det enkelte ting jeg savnet. Men dette kameraet er også absolutt et kjempebra kamera! Det er en stund siden jeg kjøpte det kameraet, og nå tror jeg du får betydelig mer avanserte kamera til den prisen. Selv er jeg litt av oppfatningen av at det ikke egentlig spiller SÅ stor rolle hvilket kamerahus du har (iallefall ikke i starten) – det er heller hvor godt du kjenner kameraet ditt det står på. Om du henger med? Det er bedre å vite hvordan kameraet fungerer, enn nødvendigvis ha det dyreste! :o)

  Jeg ville sjekket hva prisene ligger på, og velger du canon så har de et 50mm objektiv (F1.8) til under tusenlappen. Dette er HERLIG å ta portrettbilder med, og perfekt til nyfødtfotografering. Så jeg ville kanskje gått for det sånn i starten? :o) Og feks bestilt en reflektor på ebay, da er du virkelig godt rustet til minstemann melder sin ankomst! :o)

  Så gøy med nyfødtfotografering, heldige deg!! Har du noen planer foreløpig? Finnes jo SÅ mange nydelige settinger og posisjoner som er utrolig nydelig på sånne bittesmå!! :o)

  jeg håper du nyter rolige dager nå på slutten av svangerskapet! :o)

  Stor klem!

 • Tonerose on April 26, 2012

  Hei Nina,

  Hjertelig takk for det!! ♥ Herlig at dere har speilrefleks, selv om man alltid gjerne ville hatt det tidligere! hihi. Kjenner meg veldig godt igjen, skulle gjerne hatt speilreflekt – og KUNNET det da småprinsene våre var nyfødt. Men men! Man får heller kose seg med fotografering nå! :o)

  Jepp, herlige bilder har man uansett! hihi.

  Jeg håper du har hatt en helt herlig dag i dag!!

  stor klem!

 • Tonerose on April 26, 2012

  Hei Margareth,

  Anytime! ♥ Koselig at det falt i smak! :o) ja – helt enig, lyset har alt å si! …og er ikke alltid like enkelt å få som man vil, men i planlagte settinger kan man heldigvis påvirke litt!

  Hjertelig takk for det!! :o) Ja, er hun ikek bare helt nydelig?? ♥

  Jeg håper du har hatt en vidunderlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 26, 2012

  Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

 • Anonymous on April 26, 2012

  Hei! Tusen takk for nok et lærerikt innlegg!
  Jeg elsker selv å bake, scrappe og andre kreative ting! Og jeg bare ELSKER bloggen din!!!!

  Du er superflink og jeg gleder meg hver dag til å kikke innom bloggen din! <3 Tusen takk for at du deler med oss av din kreativitet og kunnskap!

  Jeg har veldig lyst til å ta bedre bilder og har en liten baby i magen som kommer om noen uker 🙂 Tenkte kjøpe speilreflekskamera, men usikker på hvilket jeg skal gå for.. Hvilket kamera har du? Og ellers hva bruker du av utstyr (objektiv etc) når du tar bildene?

  Jeg ønsker også å lære meg litt mer Photoshop, og jeg hadde blitt veldig glad om du kan lage noen innlegg på hvordan du lager etikettene dine etc, eller kan foreslå noen gode tutorials som allerede ligger ute 🙂

  Ha en super dag!!

  Stor klem fra din faste leser Linda 🙂

 • ♥Prinsessegrorud♥ on April 26, 2012

  Takk for tips! Skulle ønske vi kjøpte speilrefleks lenge før lillegutt kom, slik at jeg hadde blitt god til å knipse mens han var bitteliten.. Men det kom i hus bare noen uker før ankomst! Men vi har nå bilder, gode eller ei, og søte er de 🙂

  Kjempe flink er du, til så mye rart! Stå på, og gi oss masse inspirasjon! 🙂

  klem Nina <3

 • Villaveien nr 1 on April 26, 2012

  God morgen skjønne deg.
  Tusen takk for flotte tips. Det treger jeg virkelig. Dette med lyset er så vanskelig av og til.

  Ha en riktig fin dag flinkeste Tone, bildene her var helt nydelig. Barnet og . veldig søt.

  Klem Margareth

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...