Babykake og babykort i Anne Geddes-stil

IMG_0536
I går fikk vi nytt koselig baby/barselbesøk,og jeg tenkte det kunne være gøy å lage kake i samme stil som takkekortene fra lille Daniel! Dermed kommer det først noen bilder av takkekortene jeg har laget fra han..

IMG_0541 IMG_0542
Bildene av Daniel tok jeg da han var 7dager gammel, disse har jeg allerede vist dere! Jeg har brukt små hvite snøkrystaller i 2str fra Nille, det hvite mønsterarket har jeg laget ved å bruke snøkrystall-stempel fra Panduro sammen med glitrende embossings-pulver (panduro). Det er kanskje ikke så lett å se på disse bildene, men alle snøkrystallene glitrer! …jeg er jo ikke akkurat kjent for å ikke like glitter… hihi. Bildet er pålimt den lyseblå kartongen, og festet med limputer på snøkrystall-bakgrunnen for å få litt høyde på bildet.
IMG_0563 IMG_0564
Kortet er A5, bildene over er noen detaljer fra innsiden av kortet der jeg har skrevet teksten fra Daniel.
babykort
På baksiden av kortet er et lite bilde av hele familien, med en enkel ramme rundt med glitterlim (klar farge med glitter i, minner om snø!)
IMG_0548 IMG_0533
På baksiden hvor det er  bilde av oss alle har jeg skrevet “En tid fylt med kjærlighet..” på siden ♥ Konvoluttene er mørkebrune, med detaljer i hvitt og lyseblått. Vanligvis synes jeg det er koselig å ha silkebånd rundt konvoluttene, og forseglingslakk som jeg smelter og preger et motiv i – men da jeg laget disse hadde jeg ikke mer igjen! Og siden det var like etter fødsel og det ikke var like enkelt å komme seg på butikkene endte jeg opp med en litt annen løsning. Men det frister å gjøre det slik igjen, synes det var gøy med litt tekst etc!
konvolutter takkekort baby
Jeg har printet ut et smalt bånd som jeg har skrevet ulike tekster rundt hele veien, (familielykke, velkommen til verden, glede, baby etc etc) og innimellom hvert ord/tekst har jeg en bitteliten grå bamse.  I tillegg printet jeg ut små bilder av denne søte grå bamsen som jeg laget dobbelt så høye som båndet, og limte på. Avsluttet med en glitterlim-kant rundt bildet! Adresselappene og avsender-lappende laget jeg også med søte lille bamsen.
takkekort baby
Det var kortene, men det var egentlig kaka jeg skulle blogge om… Her kommer noen bilder!
dåpskake gutt marsipankake
Jeg laget ei vaniljekake, med en pakke Oreos inni! mmm! Idèen til denne kaken fikk jeg fra herlige bloggen til Manuela!
White Vanilla Cake ( by Edna Staebler )
 • 113 g smør
 • 450 g sukker
 • 437 g mel
 • 1 ts.salt
 • 3 ts. bakepulver
 • 3,3 dl iskaldt vann
 • 4 pisket eggehviter
 • 1/2 ts. vanilje extract
 • 1/4 ts. mandel extract
Smør og sukker røres hvitt, kaken stekes på 175 grader i ca 30 min. Også blandet jeg inn en pakke med oreo-kjeks, delt i biter!
barselbesøk
Jeg dekket kaken med marsipan jeg farget lyseblå, og sprayet et tynt lag med shimmerspray utenpå. Snøkrystaller laget jeg også i marsipan, og drysset spiselig glitter på de – såklart!
baby kakepynt
Måtte selvfølgelig lage en liten baby i marsipan også, på en stabel med håndklær – og et par englevinger! hihi.
snøkrystaller av marsipan kakepynt
Snøkrystallene laget jeg litt i forveien, slik at de rakk å bli litt stive og jeg dermed kunne ha de litt utefor kanten etc på kaken. Til de små snøfnuggene brukte jeg icing.
dåpskake
Jeg fylte og dekket kaken med sjokoladekrem – 200g smør, 6dl melis, 1ss vaniljesukker, 6ss nesquick og 6ss vann. Siden oreo-kjeksen er så mørk hadde det nok vært penere å bruke kakao så kremen hadde passet bedre, evt kunne jeg  tilsatt litt konditorforage i røra for å få den mørkere. Det får bli til neste gang, det smakte iallefall deilig!
white vanilla cake
Dette var mitt forsøk på å lage kake i samme stil som jeg laget takkekortene. Hva synes du?
Tusen takk for at du tittet innom bloggen min!!

24 Comments

 • Hilde on May 6, 2011

  Har aldri i hele mitt liv sett en så fin kake 🙂 Jøsses, du er flink!!!!!

 • Grethe 'gyldenlakk' on March 27, 2011

  Hei Tonerose –
  sender deg en e-post 🙂

 • Tonerose on March 26, 2011

  Hei igjen Grethe!

  Jeg setter så pris på hilsningene jeg får her inne – det er bare gøy å svare såklart! :o)

  Ja det kan du si – aner ikke om jeg ser nye kommetarer på eldre innlegg alltid, jeg synes det er lettest å oppdage nye kommentarer på det siste innlegget! :o) Mulig det finnes en måte å ha oversikt, at jeg bare ikke vet om den enda.. hihi. Men jeg så at du hadde svart her iallefall! :o)

  Oj, jeg har ikke gjort det enda – men det kunne såklart vært gøy! :o) Når er konfirmasjonen? Hva slags kake tenker du/dere? Da tenker jeg mest på dekor/fasong, kunne vært gøy å hatt litt tid til å planlegge! :o)

  Lekkert med blått/lime/hvitt! hmm, så var det det med hvilke blomster som er i sesong da.. Hadde det vært jeg som skulle lage blomsterdekorasjoner ville jeg nok antagelig dratt rundt i ulike blomsterbutikker/hagesentre like før selskapet, for da å se hvilke blomster jeg klarer å oppspore som passer perfekt. Har iallefall erfart at om jeg bestemmer meg på forhånd for hva jeg helst vil ha, og selv om man også bestiller blomster, er de gjerne ikke like flotte som man forventer – og det ferdige resultatet dermed heller ikke som forventet.. Så jeg har heller endt opp med å idèmyldre litt på type stil jeg ønsker/de jeg skal lage til ønsker, og se hva jeg kan få tak i som best passer deretter. Jeg bruker heller tiden på forhånd til å kjøpe inn (evt finne frem hva jeg har) utstyret jeg trenger som oasis, snittekniv, ståltråd, pynte-ståltrad, blomsterteip, avbitertang, andre tenger, silkebånd/annet type stash som strass/sommerfugler/hjerter etc, og såklart beholdere til oppsatsene. Søsteren min ville ha enkle og moderne oppsatser til dåpen til nevøen min, da brukte vi sølv-koppene våre (fra da jeg, søstrene mine, mannen min etc selv ble døpt) og laget oppsatser med hvite cala og små blå silkesløyfer. Et tips til beholdere til oppsatsene (om du tenker ha flere små oppsatser utover bordet) er å kjøpe nydelige telyslykter som de feks har på Nille – da blir det en forholdsvis behagelig pris også! Og ser nydelig gjennomført ut på bordet! I vinter laget jeg bordekorasjonene til bryllupet+barnedåpen til ei venninne av den ene søstra mi, og da laget jeg oppsatsene i små telyslykter. Hmm, kan se om jeg har noen bilder om du er interessert! :o)

 • Grethe 'gyldenlakk' on March 25, 2011

  Hallo igjen Tonerose! Så utrolig flink du er til å svare igjen på kommentarer 🙂 Det er jo kjempehyggelig. Jeg vet faktisk ikke hvordan man kan følge med på hvilke innlegg man legger kommentarer på, så leter man jo rundt da for å finne tilbake hvis man skal svare…..
  Jeg synes baking er utrolig utfordrende… og det du viser her er jo bare såå flott. Tar du kanskje bestilling? Takk for tips med iris. Har du tips om enkle oppsatser, blått/lime/hvitt?

 • Tonerose on March 21, 2011

  SÅ koselig Elisabeth!! Kjempestas at du synes bloggen min er inspirerende, da blir jeg glad! :o)

  Supert at du tittet innom!!

 • Tonerose on March 21, 2011

  Jepp Merethe, jeg laget den i marsipan! :o) Tusen takk for det!! Jepp, jeg stortrives som tobarnsmamma, selv om det til tider er litt overveldende. Hihi! Men det er jo nå som de er så små at det går litt i ett, det roer seg nok raskt. Og uansett er det masse kos også nå! :o)

  Så gøy at du venter to barnebarn!! Kjempespennende, heldige deg!:o)

 • Tonerose on March 21, 2011

  HJRTELIG takk Margrethe!! :o)

 • Tonerose on March 21, 2011

  Ja, jeg skjønner deg utrolig godt Bjørg – det var nettopp det jeg tenkte med vår førstefødte. Jeg ergret meg grønn over at jeg ikke tok flere bilder helt i starten, så denne gangen gav jeg meg ikke før jeg fikk et par biler jeg likte godt! :o) Og nå etterpå er jeg velidg glad for det!

  Ariel ser jo helt skjønn ut, herlig litta prinsesse!

  Tusen takk for det!! :o)

 • Tonerose on March 21, 2011

  Så gøy at du synes det Grethe, tusen takk!! Ja, tiden går utrolig fort – jeg kan ikke fatte at Lukas alt er halvannet!! :o)

  Så gøy med konfirmant til våren!! Kjempekoselig at du sier du kunne tenke deg slike kaker da…! Hvor i landet bor du? :o)

 • Tonerose on March 21, 2011

  Tusen takk igi!! Stor klem tilbake! :o)

 • Tonerose on March 21, 2011

  Hjertelig takk Hege!!

 • Tonerose on March 21, 2011

  Du tuller Line?? hvilken skatt! Så gøy!! :o) Og så stas med krakken!!

  Tusen takk for det, det hadde vært kjempegøy å jobbet med noe kreativt! Nei, jeg driver ikke alt med det – jeg er optiker! :o)

  Håper du har hatt en herlig helg!!

 • Tonerose on March 21, 2011

  hehe, så søt du er MysHus!! Tipper Lukas ville blitt superglad for sjokoladekake med nonstop på også! :o)

  Hjertelig takk!!

 • Tonerose on March 21, 2011

  Hjertelig takk krepsemor! Utrolig koselig at du synes det!! :o)

 • Elisabeth on March 17, 2011

  Tusen takk for hyggelig hilsen på bloggen min og at du tittar innom:)

  Men jøsses for ein flott og bra blogg du har:):) Eg har allereie blitt fast følger, og gler meg til å hente inspirasjon til både kaker og kort!!

  Ønsker deg ei suuuper helg:):)

 • merethe on March 13, 2011

  Såå flink du er til å lage kake. Og du har laget den marsipanbabyen selv?Så nydelig detaljer. Kortene også…nydelige. Dette kan du ja. Koselig å lese at du trives som to barnsmamma. 🙂 Jeg går og venter på to nye barnebarn som kan komme når som helst.:) God søndag. Klemmer Merethe

 • Margrethes hus og hage on March 13, 2011

  Wow! Så flotte både kort og kake 🙂 Du er rene kunstneren 🙂

  Og så må jeg gratulere så masse med den lille! Tenk for et under? Det er like stort hver gang et fiks ferdig lite menneske kommer til oss 🙂

  Ønsker deg en fin søndag 🙂

 • Bjørg ✩ Huset ved Fjorden on March 13, 2011

  Ojojoj! Dette var heilt nydeleg! Bildet av babyen var så fiint, angrer på at eg ikkje tok slike når Ariel var nyfødd. Og den kaka..eg seie berre wow! Du er flink!:)
  Tusen takk for kosleg helsing hos meg:) Eg vil gjerne følge deg og;)
  Ha ein super dag!
  Klem:)

 • Grethe 'gyldenlakk' on March 13, 2011

  Nydelig kake, ser nesten for kunsterisk ut til å spises! Kos deg videre. Vips så er de konfirmanter, sånn som min eldste er i år. Skulle gjerne hatt noen slike kaker da …. 🙂

 • igi on March 12, 2011

  Både kort og kake ser helt fantastiske ut!
  Klem

 • Hegeslilleboble on March 12, 2011

  Jøss, så flotte takkekort og nyyyydelig kake. Så flink du er! Takk for koselig hilsen inne hos meg, alltid kjekt med nye “fjes”:). Ha en fin lørdagskveld!

 • Line fra huset på landet on March 12, 2011

  Jeg tar av meg hatten og bøyer meg i støvet altså!! Hver eneste gang jeg er inne her, er det såå mye lekkert å se på.
  Du er ikke bare flink! Du er en tusenkunstner og burde seriøst starte eget!! (ja, om det ikke er det du allerede gjør da)
  Både kort og kake er som alltid HELT nyydelig!

  Tuusen takk for kjempe-koselig hilsen inne hos meg:)
  Takk for tips også angående de gamle kassene. Den med rosa blomster i likte jeg spesielt godt. Gammelt og rustikk mot sart og rent:)

  Det er ordentlig gøy å rydde i kjelleren når man ikke engang vet hva som kan befinne seg der altså. Her om dagen var jeg bak skålen(uthuset) vår og fant en slitt, gammel benk. Den har visst min svigerfar laget.. og er såå koselig! Den skal jeg sette istand til sommeren også. Og gjett hva jeg fant inne i uthuset?? joda.. et langt over 100 år gammelt bord.. som min mann bare tilfeldigvis brukte til verktøy og snekring. Han hadde tenkt at det var et gammelt bord som det ikke var så farlig med han! :o) … og det var jo akkurat det som var da.. at det var så gammelt at jeg måtte berge det fra sånt!

  Så, her dukker det opp nye ting hele tiden jammen.

  Ha en fiin helg videre:)
  Gode klemmer fra Line

 • MysHus on March 12, 2011

  Flott kake altså:-). Babyen er så søt der den sover intetanende på en stabel med håndklær. Jeg har selv bakt kake i dag med samme kakebunn. Den er jo så innmari god! Barna dine må bli skuffet når de kommer i andres bursdager og de får servert langpanne sjokoladekake med nonstopp på:-). Kjempeflink er du.

 • krepsemor on March 12, 2011

  Du er en kunstner både med kort og kake! Simpelthen nydelig =)

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...