{Bildedryss} 2etg Dåpskake med stjerner, vinger og sommerfugler som tema – med modelert kaketopper

Hvit dåpskake med pynt i kongeblå og brun - englevinger, spiselige bilder, sommerfugler

Velkommen til ToneroseDesign ♥ I dag kommer som lovet et bildedryss av kaka jeg viste sniktitt av i går! Dette var en kake jeg virkelig koste meg med å lage – alltid veldig stas å få totalt frie tøyler! (men også litt småskummelt, vil jo så gjerne at det skal falle i smak!) Hjertelig takk til Ragnhild m/familie for at jeg fikk lov til å lage denne kaken til søte lille Dennis ♥ Klikk deg videre for å se flere bilder/lese mer om hvordan jeg laget den…

Photo 23 30 03 19.09.12

Jeg fikk tilsendt dette bildet av pynten til dåpen – og beskjed om at jeg kunne lage kaken akkurat som jeg ville, de hadde full tillit til meg. SÅ koselig!! ♥

Hvit dåpskake med pynt i kongeblå og brun - englevinger, spiselige bilder, sommerfugler

Jeg fikk forresten også tilsendt bilde av skjønne matrosdressen lille prinsen skulle ha på seg, det var jo klart jeg måtte ha med den på kaka! Kaken laget jeg i to etasjer, og trakk den med ekstra hvit marsipan. Min marsipan kommer fra Pals i Oslo, men hvit marsipan får man kjøpt mange steder. Feks her.  Husk å oppgi kode tonerosedesign om du handler hos Kaketoppen, da får du 5% rabattpå hele kjøpet. Rundt hver etasje preget jeg diamantmønster i kakene – synes dette gjør enhver kake litt mer elegant! ♥ Jeg bruker et bittelite “pizzahjul” til å lage slikt mønster, kan godt legge ut trinn-for-trinn med bilder av dette om det er noen som ikke har laget dette tidligere og har lyst til å lære?

Hvit dåpskake med pynt i kongeblå og brun - englevinger, spiselige bilder, sommerfugler

Englevingepynten funderte jeg litt på hvordan jeg skulle hente inn på kaka – og jeg bestemte meg ganske raskt for at jeg måtte jo nesten modelere et par englevinger som lille prinsen kunne sove trygt inni! hihi. Hvorfor ikke? Englevingene har jeg modelert på frihånd av modeleringsjokolade – det tar litt tid, men da kan jeg lage den akkurat slik som jeg vil og i den størrelsen som passer! Inni englevingene har jeg plassert en liten marsipanbaby, en tilsvarende dette kan du lage ved å bruke en silikonform som denne. Etter å ha laget babyen har jeg kledd på han en matrosdress av ekstra hvit marsipan, de marineblå detaljene har jeg malt på med litt pastafarge. Akkurat som matrosdressen Dennis skulle ha på dåpsdagen, såklart! ♥ Jeg vet det finnes silikonformer for englevinger, foreløpig har jeg ikke testet ut noen av disse.

Hvit dåpskake med pynt i kongeblå og brun - englevinger, spiselige bilder, sommerfugler

Jeg fikk også tilsendt skjønne bilder av lille Dennis, disse printet jeg ut med spiselig blekk på sukkerark. Har du ikke egen printer til dette er det mange steder på nett du kan bestille spiselig bilde – feks her. Bilderammene har jeg laget av marsipan, og disse lager jeg flere dager i forveien slik at de rekker å tørke/stivne lenge nok til å kunne stå oppreist av seg selv.

Hvit dåpskake med pynt i kongeblå og brun - englevinger, spiselige bilder, sommerfugler

Diverse babystash hører også med, disse har jeg laget av marsipan jeg farget brun – og med en form tilsvarende denne.

Hvit dåpskake med pynt i kongeblå og brun - englevinger, spiselige bilder, sommerfugler

Kakefatet har jeg dekorert med litt blå stjerner, og bla en stor stjerne hvor jeg malte på dåpsdatoen til lille gullungen. Malt på med svart matfarge.

Hvit dåpskake med pynt i kongeblå og brun - englevinger, spiselige bilder, sommerfugler

På babykakene jeg lager har det blitt et lite must å ha med bokstavklosser (ikke på alle altså, men på de fleste!)- synes det er så søtt! Disse lager jeg med en form tilsvarende denne.

Hvit dåpskake med pynt i kongeblå og brun - englevinger, spiselige bilder, sommerfugler

Bittesmå stjerner har jeg festet oppover kaken – tenkte dette var en søt og “ren” måte å hente inn de blå stjerne ifra bordpynten på bildet jeg fikk tilsendt! De små stjernene har jeg festet til marsipanen med bittelitt vann. Stjerner laget av marsipan jeg farget blå.

Hvit dåpskake med pynt i kongeblå og brun - englevinger, spiselige bilder, sommerfugler

Jeg modelerte forrsten litt små englevinger i både blått og brunt, som jeg festet litt på kaken, og noen på bilderammene. Tenkte det var fint å hente opp flere av englevingene ifra bordpynten! Jeg laget også flere sommerfugler i marsipan siden det var en del av dette i bordpynten også, og malte de i både blått og brunt.

Hvit dåpskake med pynt i kongeblå og brun - englevinger, spiselige bilder, sommerfugler

På toppen av kaken laget jeg en liten ring av små sukkerperler, tenkte det kunne gjøre det hele litt mer elegant! Sukkerperler ifra matbutikken (myke, ifra drotkr), limt fast med bittelitt vann.

Hvit dåpskake med pynt i kongeblå og brun - englevinger, spiselige bilder, sommerfugler

Det var det hele for i dag – jeg håper dagens innlegg var til inspirasjon! Spør om du lurer på noe, send meg gjerne en email ♥  Hjerteilg takk for at du tok deg tid til å titte innom her hos meg i dag – jeg håper du får en HERLIG dag! Her i huset er gutta SÅ glade for at det er lørdag, vi skal kose oss masse i sammen! ♥

Stor klem,

tonerose underskrift

2 Comments

  • anette on November 28, 2012

    åååå så flott!!!herlig kake!!!kakemesteren 😀 😀

    klemmer anette:)

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...