{Bildedryss} Adventslilla 1-årsdagskake med snøkrystaller og engletema

IMG_2026

Velkommen til ToneroseDesign ♥ I dag kommer som lovet et bildedryss av bursdagskaka jeg nylig laget til skjønne lille Elise. I adventslilla, med snøkrystaller og engler! ♥ Det var kjempegøy å planlegge designet på denne kaken, sammen med herlige mamma Tonje. Hjertelig takk for at dere ville at jeg laget bursdagskaken Tonje! ♥ Dåpskaken jeg laget til lille prinsessa har jeg laget innlegg om her. Klikk deg videre for å se flere bilder/lese mer.. Jeg forsøker å kjent stil å forklare hvordan jeg har laget kaken – i tilfelle du har lyst til å lage noe tilsvarende selv!

IMG_1994

Temaet for denne kaken var snøkrystaller og englevinger – supergøy!! Fargen på kaka var adventslilla, synes det gav en herlig kontrast til alt det hvite!

IMG_1996

Tonje gav meg rimelig frie tøyler til designet – det synes jeg selvfølgelig er utrolig gøy!! Men frykten for at det ikke faller i smak blir tilsvarende stor – håper kaka sto til forventingene! ♥

IMG_1998

Rundt hver etasje preget jeg diamantmønster – og i hvert hjørne limte jeg fast en sølvfarget sukkerperle. Sukkerperlene er ifra matbutikken, dr Otkr. Til å prege diamantmønsteret bruker jeg et lite pregeverktøy som minner om et bittelite pizzahjul.

IMG_2004

Linjene/krysset bak hver perle preger jeg ved å bruke et modeleringsverktøy – ifra dette settet. (handler du hos festfabrikken så husk å oppgi rabattkode ToneroseDesign, om du i tillegg liker FestFabrikken på facebook får de første 100 ordrene med en goodiebag på sin ordre!) Jeg har her brukt øverste enden på modeleringsverktøy nr4 fra høyre. Sukkerperlene har jeg limt fast ved å bruke bittelitt vann.

IMG_2012

Tonje hadde booket fotografering av lille prinsessa – og hadde såklart med englevinger og adventslilla teppe!! hihi, helt herlig gjennomført! Helt min stil ♥ Bildet har jeg printet med spiselig blekk, på sukkerark. (spiselig bilde kan bestilles flere steder på nett, feks her. Husk rabattkode ToneroseDesign) Bilderammen har jeg laget av marsipan, husk å lage denne flere dager i forkant slik at marsipanen blir stiv nok til å kunne stå oppreist. Kakefatet har jeg trukket med lilla marsipan, og yntet ved å prege stempler etc ned i marsipanen.‘

IMG_1999

I et forsøk på å etterligne bildet har jeg laget en marsipanbaby liggende på magen, med modelerte englevinger i marsipan på ryggen. Og såklart ei litta bleie – slik som på bildet! Lille engelen har jeg plassert inni et par store marsipanenglevinger – håper dette falt i smak!

IMG_2006

På toppen av kaka har jeg plassert en sirkel av marsipan, som jeg preget litt mønster nedi ved å bruke en pregematte. Sirkelen presset jeg ut ved å bruke en rund cookiecutter. Rundt sirkelen har jeg plassert sølvfargede myke sukkerperler, samme som jeg har brukt til diamantmønsteret rundt kaka! Festes med bittelitt vann.

IMG_2005

Et par babysko laget jeg i ekstra hvit marsipan, jeg kostet de deretter med littegrann lilla pulverfarge – synes det gir en fin dybde! Nusselige!

IMG_2028

En marsipanengel i ekstra hvit marsipan har fått plass midt foran på øverste etasje. Engelen har jeg kostet med litt hvit lustre dust – det gir en vakker kjølig shine! For å feste marsipanengelen på siden av kaka har jeg presset noen ukokte spaghettibiter inn i engelen, som jeg deretter har presset inn i kaka. I tillegg såklart limt fast med litt royal icing! (pisket eggehvitte og melis) Dermed er alt spiselig, men engelen vil sitte til tross for vekten.

IMG_2014

Ramlende nedover kaken har jeg plassert romantiske blomster.

IMG_2018

Alle blomstene har jeg laget av ekstra hvit marsipan, når de er tørre har jeg deretter kostet de med lilla pulverfarge og hvit lustre dust. Dermed blir det mye mer liv/spill i blomstene! Jeg lagt calla, roser, pioner etc etc. Moro!

IMG_2020

Innimellom blomstene har jeg plassert masse hvite snøkrystaller, disse har jeg laget ved å bruke plungerne ifra pme. Hvert snøflak har jeg malt med bittelitt vann – og drysset over masse hvitt glitter! Dermed glitrer det vakkert, som ekte snø – i marsipansnøkrystallene! Snøkrystallene lages flere dager i forveien, slik at de rekker å tørke lenge nok til å kunne stå oppreise innimellom blomstene.

IMG_2022

Blomstene og snøkrystallene har jeg festet til kaka ved å bruke littegrann royal icing (pisket eggehvitte og melis)

IMG_2025

Det var det hele for i dag – jeg håper dagens innlegg var til inspirasjon! ♥

IMG_2009

Spør om du lurer på noe!

IMG_2002

Hjertelig takk for at du tok deg tid til å titte innom bloggen i dag – jeg håper du får en FANTASTISK dag!

Stor klem,

tonerose underskrift

12 Comments

 • Elisabeth Bang on December 17, 2012

  hei Tone, prøvde å skrive til deg igår vedr farven du har brukt på kaken… har du noen mulighet å fortelle meg hvilken det er ? Skal farve en kake idag lilla, så blir veldig glad for svar <3
  Ha en super dag .)
  mvh Elisabeth

  • Tonerose on December 17, 2012

   Hei Elisabeth,

   Tiden strekker ikke alltid helt til – henger litt på etterskudd med svaring av kommentarer.

   Såklart! Fargen jeg har brukt her er wilton sin lilla (violet) Synes det er en vakker klar farge!

   Så gøy at du skal lage en lilla kake i dag – hva er planen? moro!!

   Takk for det-håpr du har en super dag også, og kos deg med dekorering!! (gleder meg til å se bilder!)

   Stor klem!

 • Elisabeth Bang on December 16, 2012

  hei, så nydelig denne var, elsker lille jeg også, og dette var en skikkelig lekker lillafarve .)
  Håper jeg kan få spørre hvilken farve du har brukt og hvilken masse du har farvet det i ?
  Ha en nydelig adventstid 🙂

  mvh Elisabeth

  • Tonerose on December 17, 2012

   Hei Elisabeth,

   Har vel allerede svart deg på det, men her kommer det igjen =)

   Violet ifra wilton. Den er så vakker og ren!

   Tusen takk for det!

   Gleder meg masse til å se bilder av kaken du lager! =)

   Happy adventstid til deg også!

   Stor klem

 • Lene Hansen on December 16, 2012

  Du er bare helt rå altså 🙂 Så deilig å være ute og leke i snøen da 🙂 Her har vi vært inne i dag, siden formen ikke er så bra hos hverken meg eller minstemann… Men greit å bli ferdig med forkjølelsen før julaften da 😉 Stor klem

  • Tonerose on December 17, 2012

   Hei Lene,

   hihi, søta! =) Mhmm, vi har STORKOST oss massevis!! Off, håper dere raskt blir bra igjen – det er jammen mye sykdom om dagen… Mhmm, da er dere i tipp topp form til nissen kommer!! ♥ RIKTIG GOD BEDRING SØTA!

   Her har store snømannen vår tippet over (LITT varmt), og begge gutta synes så synd på han og mener han har fått vondt. =)

   Stor klem!

 • Tonje on December 16, 2012

  Hei Tone
  Tusen tusen takk for kjempe flott kake! Du innfridde alle våre forventinger og vi ble kjempe fornøyd! SÅ mange fine detaljer, flotte farger og kaken smakte helt utrolig godt. Jeg har samlet på englen som lå på toppen av kaken og bildet av lille pia vår, de var så søte jeg klarte ikke å la de bli spist opp, hihi… Tusen takk igjen, det kommer nok en bestilling til neste bursdag også :o)

  • Tonerose on December 17, 2012

   Hei Tonje,

   Åh, nå ble jeg GLAD! KJEMPEKOS å høre!! ♥ Hjertelig tusen takk for at dere ville at jeg laget kaken til lille prinsessa sin ettårsdadag – det var en ære! Utrolig gøy å høre at kaken falt i smak – helt herlig! Hihi, så gøy at du tok vare på deler av pynten! =)

   Kjempegøy, jeg lager veldig gjerne kake til 2årsdagen !! ♥

   Ønsker dere en herlig jul! =)

 • Kristina on December 16, 2012

  Mange fine detaljer, du er helt RÅ 🙂
  Englevinger er så vakkert!

  • Tonerose on December 16, 2012

   Hei Kristina,

   Hjertelig tusen takk søta!! mhmm, kjempegøy med et så herlig tema. Englevinger er herlig!

   Happy 3.søndag i advent!

   Stor klem!

 • anette on December 16, 2012

  herlig kake!!nok et mesterverk Tone 😀

  ønsker deg og dine en herlig advent!
  klemmer:)

  • Tonerose on December 17, 2012

   Hei Anette,

   Tusen takk for det – kjempekoselig at du likte den! =)

   Hjertleig takk – og i like måte!! Tenk at det er ei uke til julaften!!

   Stor klem!

Leave a Reply