Bilkake – utskjært kake i form av en boble! {Inspirasjon Julians Dåp} Del 2

Boblebil kake bilkake barnedåp lyseblå
Velkommen! I dag kommer det et bildedryss av ei kake jeg laget til dåpen til herlige nevøen min. I stil med bil-temaet som var ellers i barnedåpen måtte det jo bare bli en bilkake! hihi. En tegneseriaktig boble-bil såklart! Fargevalget  i dåpen var lyseblå/aqua – dermed laget jeg selvfølgelig bilen i denne fargen. Jeg stekte to kaker i vanlig rund form, og skjærte ut bilen. Kaken er trukket med marsipan, og alle detaljer har jeg også laget av marsipan. Alt unntatt inni lyktene – jeg tenkte nemlig det ville vært herlig med ekte lys inni lyktene! hihi. Hvorfor ikke?? Klikk deg videre for å lese mer/se flere bilder…

Boblebil kake bilkake barnedåp lyseblå

Boblebil lage av kake! Bilkake:

Selve kaken er en vaniljekake med sjokoladekrem – min favoritt! Jeg stekte to runder med denne kaken, slik at jeg fikk litt ekstra mange bunner. Røra stekte jeg i to like, vanlige runde former, mulig størrelsen var feks 26cm i diameter? Det var denna hukommelsen da! hihi. Midterste størrelsen i et slikt sett med tre iallefall!
Boblebil kake bilkake barnedåp lyseblå
Så delte, fylte, stablet og trakk jeg kaken (med sjokoladekremen). Den fikk stå natten over slik at den ble litt fastere – og deretter var det bare å skjære i vei, og “finne” bilen inni der! ♥
Boblebil kake bilkake barnedåp lyseblå
Jeg husket på å knipse noen bilder underveis, så jeg håper etterhvert å få laget et eget innlegg om hvordan jeg laget kaka – med mange underveis-bilder og trinn-for-trinn forklaringer. Jeg tenkte det kanskje var andre som hadde lyst til å lage slik bil, men som kanskje ikke helt vet hvor man starter! ♥
Boblebil kake bilkake barnedåp lyseblå
Alt laget jeg som sagt i marsipan, og detaljer som speiler, hjul, skilt etc laget jeg i forveien – slik at marsipanen skulle få litt tid til å tørke, og dermed stivne litt slik at den beholder fasongen fint.
Boblebil kake bilkake barnedåp lyseblå
Inni speilene har jeg hatt på bittelitt spiselig glitter, tenkte det passet slik at innsiden skulle bli litt annerledes enn utesiden på speilen. For å få speilen til å sitte fast i bilen har jeg brukt en ukokt spaghettibit som jeg presset inn i speilen mens marsipanen var myk. Mange bruker tannpirker etc, men jeg synes det er helt toppen at alt er spiselig om man ønsker å spise pynten!
Boblebil kake bilkake barnedåp lyseblå
På skiltet foran skrev jeg navnet til dåpsbarnet, tenkte det kunne bli søtt!! Litt vanskelig å se på bildene her, men lysene inni lyktene lyser masse! ♥
Boblebil kake bilkake barnedåp lyseblå
Både jeg og søstrene mine var hjemme hos mamma’n og stefaren min noen dager før dåpen, og da var de så snille å printe ut noen bilder av noen boble-biler til meg (googlet etter bilder på nettet). Selv om søsteren min hadde lyst på en “sammentrøkt” liten tegneseriebil  var det perfekt å ha litt bilder å se etter – så kunne jeg forsøke å lage detaljene like som en vanlig boble!
Boblebil kake bilkake barnedåp lyseblå
På skiltet bak på bilen skrev jeg dåpsdatoen, tenkte det kunne være en søt detalj. Lyktene malte jeg med litt konditorfarge, på alt som er sølvfarget/stålfarget har jeg brukt sølvpulver blandet med bittelitt vodka som jeg har malt på.
Boblebil kake bilkake barnedåp lyseblå
Hjulene er laget av marsipan tvers gjennom, ellers er hjulskjermene (?) kake, slik som resten av bilen.
Boblebil kake bilkake barnedåp lyseblå
Lysene plasserte jeg inni kaka like før jeg plasserte den på kakebordet, dermed var jeg sikker på at de kom til å lyse lenge etterpå.
IMG_8773 bilkake med lys
Her er et bilde av kaka på kakebordet – der er det litt lettere å se at det lyser i lyktene!
Boblebil kake bilkake barnedåp lyseblå
…og slik ser den ut inni! ♥ Det var det hele for i dag, jeg håper dagens innlegg var til inspirasjon!
Boblebil kake bilkake barnedåp lyseblå
Hjertelig takk for at du tok deg tid til å titte innom bloggen min i dag – jeg håper dagen din blir HERLIG!! ♥ Stor klem fra meg til DEG!

// inspirasjon til boble-bil selskap finner du HER – mye bilder og idèer! Der finner du også trinn-for-trinn hvordan lage denne bilen! =)

29 Comments

 • Ronny Hansen on December 11, 2012

  Hei.
  Utrolig stilig kake. Du er kjempeflink!
  Jeg har lyst til å bli god å pynte kaker selv, men aner ikke noe om teknikker. Jeg har derfor et par tre spørsmål som jeg håper du kan hjelpe meg med.
  For det første. De lysene i lykten. Hva slags lys bruker du?
  For det andre. Har du en form du bruker for å skjære ut kaken, eller bilen i dette tilfellet, eller tar du alt på frihånd?
  Og til sist. Du skriver at du blander sølvfarget med litt vodka for å få fargen på alt metall. Hvordan går det å bruke vodka i en barnekake?

  • Tonerose on December 11, 2012

   Hei Ronny,

   Hjertelig takk for det! =) Skal prøve å svare så godt jeg kan =)
   Lysene er bittesmå lys som egentlig er beregnet på å være inni ballonger, jeg kjøper mine på ebay. Dette er de minste batteridrevne lysene jeg har fått tak i. Nei, til denne kaken har jeg startet med kakebunner stekt i vanlige runde former – og skjært til på frihånd. Jeg hadde en liten tegneserieaktig bil (mye mindre) som jeg så på underveis, slik at jeg hadde noe å forholde meg til. Og såklart bilder av boble-bil! =) Jeg bruker vodka da alkoholen fordamper raskt, man kan gjerne bruke feks vann å blande med når man maler – men det tar så mye lengre tid å tørke/fordampe, at marsipanen vil bli klissete. Så, all alkohol forsvinner – og det har ingenting å si hvem som skal spise kaken. (brukes kun til å male på detaljer på marsipanen)

   Håper dette var til hjelp!

   Tone =)

 • Alice F.K - Venter nr 2 on June 19, 2012

  OI! helt utrolig! kjempe tøft

 • reidun on May 2, 2012

  ÅÅÅ den va tøff då,utrolig herlig.Den ble kjempe bra då..alt du kommer på å lage =0)))
  Må no ha vært litt av en jobb å lage den også me lys og då,e helt målløs…
  Du e den beste du =0))
  Klemz

 • Marie / Legojenta on May 2, 2012

  For en fantastisk kake! Jeg håper du får lagt ut underveis-bilder så vi får se hvordan du har skåret ut bilformen =)

 • Lene Marie on May 2, 2012

  Hei Tone:)
  Får en fantastisk side du har! Blir så inspirert av å se alt du lager, du er utrolig flink:)
  Har begynt å følge bloggen din nå for ikke så lenge siden, og jeg er jammen meg innom her hver eneste dag! Alltid like gøy å se hva du har laget for noe nytt 🙂

  Jeg lurte på hvor det er du har fått tak i de formene som du lager bokstaver ut av? Ser du har brukt de ved flere annledinger på dåpskaker! Blir så inspirert til å prøve å lage noen ting selv, men kommer aldri til å bli like flink som deg 🙂

  Ha en flott dag og nyt våren!

  Hilsen Lene Marie

 • Anonymous on May 2, 2012

  Så utrolig fin, Tone! Hva slags lys har du brukt i lyktene?

  vh. Helene

 • Tonerose on May 2, 2012

  Hei TINA,

  HJERTELIG takk!!

  Håper du får en HERLIG dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on May 2, 2012

  Hei Maria,

  hihi, HJERTELIG takk søta!! ♥

  Håper du får en HERLIG dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on May 2, 2012

  Hei Vibecke,

  Hjertelig takk!! ♥ Hihi, ja ikke sant? Da søsteren min først foralte at hun hadde lyst på bilkake, tenkte jeg umiddelbart på at det ville vært helt herlig med skikkelige lys. Og da jeg kom over disse ble jeg superfornøyd! :o)

  Trinn for trinn håper jeg å få laget om ikke så mange dagene!!

  Jeg håpre du får en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on May 2, 2012

  Hei Laila,

  Hjertelig tusen takk!! ♥ Sikker på at du hadde fikset å lage en boblekake du også!! trinn for trinn kommer snart, skal bare få konvertert noen bilder først. Men tipper det blir om ikke så mange dagene! :o) Håper det blir til inspirasjon!

  jeg håper du får en HERLIG dag!!

  Stor klem!

 • Tonerose on May 2, 2012

  Hei Birte,

  Snille deg! ♥ Hjertelig takk søta!! :o) Så gøy at du stadig blir imponert, hjertelig takk for det!! ♥

  Jeg håper du får en HERLIG dag!!

  Stor klem!

 • Tonerose on May 2, 2012

  Hei Karen,

  Hjertelig takk for så gode ord!! ♥ Snille deg! :o) Kjempestas at du finner inspirasjon her inne/titter innom hver dag. Det gleder meg! ♥

  Håper du får en HERLIG dag!!

  Stor klem!

 • Tonerose on May 2, 2012

  Hei Solveig Marie,

  Hjertelig takk for det! ♥ Jepp, det er det de sier! …og det stemmer det! :o)

  Sikker på at du er mye flinkere enn du gir deg selv kreditt for! :o) Kos deg med kakebaking fremover, heldige deg som har fått kjøkkenmaskin! Jeg har selv en rosa kitchenaid – og det er SÅ mye lettere å slenge sammen litt cupcakes, ei bolledeig el. :o)

  Håper du får en FIN dag! ♥

  Stor klem!

 • Tonerose on May 2, 2012

  Hei Nina,

  Hihi, takk søta!! ♥ Snille deg! Kjempekoselig at du likte den!!

  Jeg håper du får en HERLIG dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on May 2, 2012

  Hei Joy,

  Hjertelig takk!! ♥

  Tusen takk for det, håper du hadde en super dag. Og at dagen i dag blir HERLIG!

  Stor klem!

 • Tonerose on May 2, 2012

  Hei Crølle,

  Søta! Hjertelig takk!! Tipper du er mer kreativ enn du tror!! ♥

  Kjempekoselig!! :o)

  Jeg håper du får en HERLIG dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on May 2, 2012

  Hei Lene,

  Hihi, så søt du er! ♥ Hjertelig takk for det Lene! Jepp, hun ble fornøyd – kjempegøy!

  Tusen takk, håper du får en HERLIG dag!

  Stor klem!

 • TINA on May 1, 2012

  Kult!!!

 • Maria on May 1, 2012

  Tøffeste kaka EVER!!

 • Vibecke on May 1, 2012

  Nydelig og knall tøff kake 🙂 så artig med skikkelige lys. du e kjempe flink og kommer med masse inspirasjon. Gleder meg te trinn for trinn!

 • Lillelaila on May 1, 2012

  Finner jo ikke ord for disse flotte kakene du lager!! Tenk å kunne lage en Boble kake da.. Høres supert ut med trinn for trinn bilder, men om jeg skulle gjort et forsøk så tror jeg at resultatet hadde blitt veldig så anderledes 😉 Kjempe imponert over deg!!
  klem Laila

 • Barnelykke on May 1, 2012

  Herrefred – hvordan er det mulig å lage noe slik for frihånd??? Helt utrolig lekker og tanken på at du gjør det uten bilkakeform hever inntrykket enormt. Den er jo bare helt nydelig!!!! Blir stadig imponert her inne hos deg, liker det 🙂

  Klem
  Birte

 • Anonymous on May 1, 2012

  Hei
  Jeg er helt målløs!!
  Fantastisk flott kake. Du er bare utrolig flink og kreativ. Jeg er innom bloggen din hver dag og bare nyyyyter . Tuusen tuusen takk for at du deler med oss.
  Mvh Karen Baltzersen

 • Solveig Marie on May 1, 2012

  Guuuud, du er bare så fantastisk flink! Er så misunnelig altså, skulle så gjerne klart å lage slike kaker selv. Men øvelse gjør mester, er det ikke det de sier:) Skulle ønske jeg hadde noen som kunne lage en slik flott kake til veslas dåp. Her blir det nok vanlig marsipankake bestilt fra bakeren. Hadde plener om å øve meg på en marsipankake selv, men tror ikke jeg tør å basere meg på at jeg skal få til akkurat dåpskaken selv, hehe:) Du er hvertfall fantastisk flink:)

 • ♥Prinsessegrorud♥ on May 1, 2012

  Herre min hatt for en nydelighet!! Skjønner ikke at det er mulig! :O 😀
  Heldig søster du har! 😀 😀

  Den er jo aaaaaaaaaaalt for fin til å spises da!!!!! :O

  Stor klem <3

 • Joy on May 1, 2012

  ååå…. du är bara så flink! Vilken superkul kake!

  Fin 1. Mai till dig söta bloggvän!
  Kramar Joy

 • Crølle on May 1, 2012

  Helt utruli fascinert av alt du klare å få tell;-) e sjøl fødd me 10 tomla, så får nøye mæ me å nyte synet av dine fantastiske kreasjona;-) glær mæ allerede te å se ditt neste prosjekt uansett ka d måtte være;-)

 • Lene on May 1, 2012

  OMG, mer er det ikke å si 😀 Helt fantastisk flott kake, skjønner ikke hvordan du får det til 🙂 Kan tenke meg søsteren din ble veldig fornøyd med den 🙂 Ha en NYDELIG dag <3

  Stor klem

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...