Bleiekake til ei nyfødt prinsesse

bleiekake
Velkommen! Dagens innlegg blir bleiekake til jente, og hvordan man enkelt kan personalisere den og gjøre den supersøt.

IMG_6052_bleiekake_diapercake
For en stund siden laget jeg noen kjolekort, og den lyserosa kjolen til barselvisitten gav meg inspirasjonen til bleiekaka. Jeg brukte dermed den skjønne lyserosa hjertekartongen som “bånd”! ♥
IMG_6073_diapercake_bleiekake
Bleiekake er vel ikke veldig vanlig i Norge enda, men det tipper jeg at det snart blir! Det er jo SÅ smart! Bleier er garantert noe alle nybakte foreldre har behov for til den lille, men det er ikke akkurat så stas å kjøpe inn noen pakker med bleier og pakke inn i gavepapir.. Men lager man derimot en bleiekake av de, er det gøy å gi bort bleier! ♥
IMG_6037_bleiekake_Diapercake
For de som ikke har vært borti bleiekaker, er det mange bleier som feks rulles sammen og stables! Det mest vanlige er slike kaker som dette, men man kan også lage morsommere fasonger ut av bleiene – som feks en motorsykkel, barnevogn etc. Kun fantasien som setter grenser!
IMG_6057
En bleiekake er noe alle kan lage, hvor mye tid man legger i den kommer an på hva slags pynt du vil ha. Du kan gjerne ha et silkebånd med en sløyfe i enden, rundt hver av “kakene” og deretter stable de oppå hverandre. Og that’s it! Eller så kan du pynte med masse forskjellig, enten praktiske eller søte ting til babyen, eller pynteting. Opp til deg!
IMG_6075
Det du trenger er noen pakker med bleier, til denne kaka har jeg brukt 2pakker Libero #2. (3-6kg) Hvilken størrelse du bruker på bleiene avhenger litt av hvor raskt du er i barselvisitt og hvor stor babyen er! ♥
IMG_6069_bleiekake_Diapercake
Det du trenger er altså bleiene, fat (jeg har brukt dekktallerken i plast), massse strikker, hyssing eller annet bånd til knyting, evt noen pinner til å støtte opp kaken, saks, bånd, evt dobbeltsidig teip og det du måtte ønske av pynt… Det var visst ikke så masse av dette jeg hadde med på bildet mitt! kremt. jaja.
IMG_5888
Da er det bare å sette igang å rulle bleier til den store gullmedalje! Selv pleier jeg å åpne bleia (den er bretta i to), brette inn litt av den ene siden, og deretter rulle innover fra andre siden. På denne måten skjules mest mulig av mønster og motiv på bleia, men det er ikke sikkert du syns det spiller noen rolle!
IMG_7512[4] IMG_7513[6]
Rull hver bleie stramt sammen, jeg bruker gummistrikk for å holde de sammen på midten. Så plasserer jeg de i en sirkel, med en i midten, og setter ei strikk rundt det hele. Om strikken er litt trang, er det enklere å begynne med feks tre bleier, og bare dytte nedi en etter en rundt i en sirkel. Man kan presse en del på de etterpå for å dytte de i fasong.  På øverste “etasjen” brukte jeg 8stk, og på samme måte startet jeg de andre lagene også. Så bygger man bare utover med flere ettersom hvor store “kaker” man vil ha i hver etasje. Her står man helt fritt, og kan lage så bred og høy kake man måtte ønske.
IMG_5892
Jeg øker på med en runde ekstra bleier ytterst per etasje nedover, men hvordan du vil gjøre det er helt opp til deg. Jeg bruker hyssing rundt bleiene etterhvert, da jeg ikke pleier å ha så store strikker. Men du kan bruke hva du vil! Dette vil ikke synes under båndet etterpå uansett.
IMG_5899
Når alle etasjene er ferdige, presser/lirker jeg nedi noen blomsterpinner for å gi støtte til kaka slik at den ikke tipper. Her kan du bruke akkurat hva du vil, og du MÅ ikke ha noe heller – men litt støtte er kjekt under transporten.
IMG_5896
Blomstermerkepinnene mine har jeg kjøpt på Biltema, mener det egentlig er opptenningspinner? hm. Ja, hagegal som jeg er (når jeg har tid) så syntes jeg disse har vært supesøte som merkepinner – passer bedre inn i hagen vår enn små plastskilt!
IMG_5897
Ta-taaa!
IMG_5902_bleiekake
Da er det bare å pynte i vei som du føler for!
IMG_5904
Istedenfor å bruke bredt silkebånd, brukte jeg denne gangen mønsterkartong som jeg klippet til i passe bredde. Bredden (dvs høyden) på “båndene” mine ble 5,5cm.
IMG_5908_bleiekake_diapercake
Jeg festet papirstrimlene sammen ved å bruke dobbeltsidig teip.
IMG_5913
Deretter splittet og krøllet jeg en del sølvfarget gavebånd, dette bruker jeg som pynt rundt hver etasje.
IMG_5915
I word laget jeg litt tekstbånd som jeg printet ut på hvit, grov kartong. Tekstene jeg brukte var:  ♥ Velkommen til verden Dina ♥ Familielykke ♥ Kjærlighet ♥ En liten prinsesse ♥ Det største i verden ♥ Glede etc…
IMG_6090
Jeg kuttet til disse papirbåndene, og festet de med dobbeltsidig teip midt på de rosa “båndene” jeg allerede hadde festet på kaka. Dette synes jeg ble en supersøt måte å personalisere kaka på!
IMG_6058_bleiekake
Jeg stanset ut noen glitterhjerter ved å bruke stansemaskina mi, hjertedies, og sølvglitrende mosegummi. Pynt som disse små hjertene får du også kjøpt ferdige! Jeg festet de til kaka med dobbeltsidig teip, over skjøtene i papiret.
IMG_6044_bleiekake_diapercake
En liten bamse hører også hjemme, hun fikk en liten rosa sløyfe rundt halsen.
IMG_6048_bleiekake_diapercake
Et av de aller første bildene av lille prinsessa printa jeg ut, og satte i en liten rosa ramme. Denne rammen er det magnet på baksiden av, så den kan de ha på kjøleskapet el seienere om de vil.
IMG_6064
På toppen av kaka satte jeg kortet til nyfødte lille Dina. Du kan såklart ha hva som helst på toppen av kaka, alt fra en bamse, en pyntegjenstand eller litt sjokolade! ♥ (du MÅ ikke ha noe på toppen heller!)
IMG_6098_bleiekake
Det var det hele for i dag, jeg håper innlegget kan være til inspirasjon! ♥
bleiekake gutt bleiekake lag selv
HER er link til en lyseblå bleiekake jeg har laget før, om noen vil titte!
IMG_6043 IMG_6041_bleiekake
Hjertelig tusen tak for at DU tittet innom hos meg, det setter jeg stor pris på! ♥
IMG_6073
Jeg håper du har en STRÅLENDE torsdag!
Stor klem fra meg til DEG! ♥
// alle bleiekake-innlegg finner du samlet HER

15 Comments

 • Ellen Birgitte Diana Patricia on March 14, 2013

  Har lagd min første bleiekake skal bli såååå spennende å gi den bort. Utrolig artig tips ;o)

  • Tonerose on March 18, 2013

   Så herlig å høre Ellen! Flinka! =)

   Kjempegøy, tipper det ble knallsuksess!

 • Marit on June 8, 2012

  Hei igjen!!Tenkte jeg ville legge igjen en beskjed når jeg hadde fått ferdig min bleiekake etter å ha sett din!I Mars fylte mitt tantegull 1 år og hun fikk bl.a en bleiekake. Tenkte det ville være morsomt for deg å se resultatet. Har også lagt inn en link til ditt innlegg på bloggen din i innlegget mitt 🙂

 • Tonerose on January 23, 2012

  Hei Marilu,

  Hjertelig takk for det! :o) så koselig at du synes det var inspirasjon å finne her inne!

  Stor klem!

 • Marilu on January 20, 2012

  Kjempe søt side! Masse inspirerende!:)

 • Tonerose on January 17, 2012

  Hei Marit,

  Så koselig å lese at du ble skikkelig inspirert!! :o) Stas at du likte den, takk for det!! Lykke til med “bakinga”, tipper den blir nydelig!!

  Stor klem!

 • Marit on January 17, 2012

  Heisann!!Skal til å lage bleiekake, min første(!!), også kom jeg innom bloggen din:) Så kjempefin bleiekake!!Fikk skikkelig inspirasjon:) Takk:)

 • Tonerose on November 26, 2011

  Hei Caroline,

  Tusen takk!! ♥ Så bra at du synes det, koselig å høre!! Jepp, kunne ikke vært mer enig – det er jo SÅ kjekt! Noe man GARANTERT får bruk for, og som alltid vil falle i smak. Rett og slett kjempekjekt! :o)

  Ønsker deg en HERLIG helg!!

  Stor klem!

 • Tonerose on November 26, 2011

  Hjertelig tusen takk Linda!! ♥

  Ønsker deg en HERLIG helg!!

  Stor klem!

 • Tonerose on November 26, 2011

  Hei Vivian,

  Tusen takk søta!! ♥

  Hjertelig takk, håper dagen din har vært topp!! …og gjerne avslappende (om mulig) med herlige lille Julian!! ♥

  Stoooor klem!

 • Tonerose on November 25, 2011

  Hei Kari!

  Hjertelig takk!! ♥ Hihi, det er null problem i word! Det kommer såklart an på hva man skal lage, jeg begynner heldigvis å kunne littegrann mer i photoshop omsider, så jeg velger oftere å bruke det nå. Men veldig mye kan lages i word! :o)

  Tusen takk, jeg håper du også har hatt en deilig dag!! Og at du får en HERLIG helg!

  Stor klem!

 • Caroline on November 25, 2011

  Kjempeflott bleiekake!!!
  Genialt å gi bort i barselgave,både nyttig og dekorativt:)
  Tusen takk for god forklaring;)
  Ha en flott helg!
  Klem Caroline

 • Linda on November 25, 2011

  Utrolig flink du:) Nyyydelig:)

 • Viv on November 24, 2011

  Så nydelig den ble!!! Skjønner godt at den ble vel mottatt!! 🙂

  Ha en fin dag, snuppa!

  Klem klem

 • Roka Design on November 24, 2011

  Du er så flink du Tone:):)
  Skjønner ikke hvordan du lager alt dette flotte i word???

  Ha en deilig dag Tone:)
  Klem fra Kari

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...