{ bleiekake // ugler } DIY

KL5A7690_bleiekake_ugle_diapercake

Et par kvelder nå har jeg sitti med bleiekake til mine to skjønne små tantebarn, selvfølgelig måtte jeg lage bleiekake! hihi. Jeg synes dette er fine barselgaver, spesielt her hvor disse herlige tvillingene er nr 3 & 4 (!) i rekken, da har de gjerne ganske mye allerede før de kommer til verden. Men bleier trenger de garantert! Selvfølgelig synes jeg det er stas å prøve seg på noe nytt, dermed tenkte jeg det kunne være gøy å forsøke å lage et par nusselige ugler! hihi. Inspirasjon fikk jeg fra de vakreste treklosser med skjønne babymotiv. Jeg laget en ugle med lyserosa og en med lyseblå detaljer såklart, da tvillingene er en av hver ♥

bleiekake ugle diy
Tidligere har jeg laget klassisk etasjekaker/bleikekaker, barnevogn – og min favoritt – motorsykkel/trehjulsykkel. Disse finner du bilder av her, samt trinn-for-trinn fremgangsmåte på flere av de.

Her kommer en liten beskrivelse av hvordan jeg laget uglene, 

Jeg brukte 2´er bleier til disse uglene, jeg har her brukt Pampers. Startet med å rulle en bleie, og feste strikk rundt, Deretter rullet jeg 5 (mener jeg det var) bleier videre rundt midten, og festet en strikk rundt det hele. Gjenta, og dette blir øynene til ugla. Deretter festet jeg de sammen med en strikk, og brettet 8 bleier (ca, hukommelsen er ikke den beste) rundt øynene. Festes sammen med ny strikk. Så er det på tide å lage kroppen! Da gjentar du samme prosessen som til et øyne, men bruker flere bleier til denne – resten av pakka! Her er det flott om du har noen som kan hjelpe deg å holde, men jeg laget de alene – så det går helt fint. Bare bittelitt mer knotete!

Jeg brukte vakker scrappekartong og delte et et 30x30cm ark i 4 like striper. En stripe teipet jeg rundt øynene, se bilde. Deretter teipet jeg sammen to striper, brukte både dobbeltsidig og vanlig teip til dette, og monterte til kroppen. Jeg plasserte øyene på toppen, og brukte dobbeltsidig teip på innsiden av kartongen, og festet sammen hele ugla – se bilder. Til å lage “vinger” brukte jeg hvit kartong som jeg stanset ut med en puncher som jeg har fått av herlige Elisabeth, tror de har tilsvarende på Panduro. Her kan du bruke hva som helst til vinger, men det var altså slik jeg laget denne! Teipes til ugla med dobbeltsidig teip, se bilder. Den samme brukte jeg til føttene/klørne, her brukte jeg mønsterkartongen. Jeg stanset ut to til hver ugle, og deretter klippet jeg tre snitt i hver. Festes til kaka med dobbeltsidig teip. Nebbet laget jeg også av mønsterkartongen, jeg festet sammen to deler kartong, slik at den ble lik på hver side. (dobbeltsidig teip). Klippet til og brettet for å ligne et nebb! Jeg festet til kaka med dobbeltsidig teip.

Til hver ugle brukte jeg en pakke med bleier, deretter brukte jeg 2 bleiepakker til å lage en større “kake” som uglene kunne stå på. Jeg har brukt søte små stjernehåndklær til å lage “grein” – her har jeg rullet sammen 2stk (kjøpt på Nille, synes disse er søte som underlag på stellebordet!) Lite silkebånd i hver ende holder “greina” sammen. Til øyne på uglene har jeg forresten brukt en par skjønne bling-knapper, festet med dobbeltsidig teip. Synes de er så herlige! (kjøpt på ebay) – her kan du såkalrt bruke hva du føler for.

Phui, det tror jeg var det hele! ♥

Håper dagens innlegg kan være til inspirasjon =)

Stor klem! ♥

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...