Blomstershopping og “forsteining”

IMG_4956 

I dag har jeg og lille engelen kost oss ute i det fine været – endelig er våren her! DEILIG.

IMG_4954

Det er ikke så mye vi har fått utrettet, men vi har iallefall kost oss masse sammen! :o) Vi klarte å base oss oppå/gjennom snøen og bort til drivhus-oakley-skapet hvor smarte Tonerose har overvintret potter, merkepinner etc. Lite tenkte jeg på (i år som i fjor…) at vårforberedelsene gjerne starter innendørs FØR snøen forsvinner ute… hihi! Men vi kom oss fram dit i dag!   IMG_4951

Dermed har vi hentet inn masse potter til å sette georgineknoller etc i, jeg synes det er så stas å få de litt tidligere i blomst og pleier å plante knollene i potter innendørs på våren. Jeg setter de forholdsvis kjølig og lyst, og vanner de littegrann. Dermed har de kommet godt i gang innen de kan plantes ut (når det ikke lenger er fare for nattefrost) og vi får glede av en tilsvarende lengre blomstringstid i hagen. Dahlia (georginer) er så herlige med at jo mer blomster man klipper av/tar inn i buketter, jo rikere blomstrer de. Og jeg synes som kjent det er en STOR glede å alltid kunne ha ferske avskårne blomster inne – dermed må slike blomster til i vår hage! :o)  

dahlia le castel daglilje edge ahead

Vi var en liten tur på Bauhaus, og i handlekurven havnet Georginen Le Castel og en lyserosa daglilje. Mamma har så nydelige gule dagliljer i sin hage, de dufter helt vidunderlig!! Og dermed har jeg fått øynene litt opp for denne herlige planten – håper denne lyserosa “Edge ahead” vil trives i hagen vår! :o)

gladiol blues gladiol passos

Jeg pleier også å grave ned/opp gladioler når jeg uansett driver med georginene på høsten og våren. (mye vil ha mer!) Det er veldig liten jobb for så masse glede! (Georginer og gladioler må tas opp om vinteren fordi de ikke tåler frost) Jeg bare graver de opp, rister av jorda og legger de i esker med litt sagflis i, og setter de i kjeller’n vinteren igjennom. Mørkt og kaldt. Gladioler er SÅ vakre, bare en enkel blomst  i en vase er helt nydelig!! På bauhaus hadde de et par søte varianter som passer perfekt fargemessig i vår hage, så de fikk bli med hjem. (gladiolene jeg har fra før er alle fra mix-blandinger, og ingen har kjente navn) Gleder meg til sensommeren når disse kommer i blomst!!

IMG_4972

Vi kjøpte også spraylakk som ser ut som stein – i lyseste varianten. Fordi det synes jeg passer så fint i den lyse hagen vår!

IMG_4973   IMG_4990

Sprayen er allerede blitt brukt, denne engelen med lykt har vi hatt inne i mange år, men den siste tiden har den ikke stått fremme. Man går litt lei, og nå med en liten tass som krabber rundt overalt er det deilig å ikke ha det like fult som før. Dermed tenkte jeg det kunne være koselig å ha den i hagen, evt inngangspartiet – og da synes jeg det ville være pent å “forsteine” den!! …og når jeg først var i gang sprayet jeg et par andre engler også. Disse så litt “plast-aktige” ut, men nå med steinspray synes jeg de blei kjempenusselige!! Litt vanskelig å se på bildene, men det blir struktur i sprayen.

IMG_4987

  Det er ikke sikkert dere ser noe særlig forskjell her på bildene, men JEG ser veldig stor forskjell! :o)

IMG_4991IMG_4980

I kveld har jeg planer om å plante litt knoller, og potte om noen pelargonier. Om sommeren har jeg forresten pleid å gi litt vanlig flytende blomsternæring i vannet når jeg vanner pellisene ute, ellers ikke noe annet. Dere som har erfaring, kunne det være lurt å gjødsle de litt nå? Hva gjør dere?? Jeg blir kjempeglad for tips! :o) Takk for at du tittet innom!

7 Comments

 • Monicas Hage on March 16, 2010

  Nydelige engler:)

  Du har kommet i gang du ser jeg. Jeg ser ut på all snøen jeg, og kommer liksom ikke helt i gang. Men, i kveld skal jeg inn på Zimtrade m.fl….;)

 • Ellea on March 16, 2010

  Å den steinsprayen var lekker! Vi har ikke Bauhaus her vi, men jeg får jakte rundt i andre butikker og se om jeg finner:)

  Jeg har forresten begynt å bare gjødsle med lupingjødsel, langtidsgjødsel. Tok hele hagen og alle krukkene med den i fjor og var kjempefornøyd. Vet ikke om det er helt “stuerent” men det funker:)) Godt at mine planter ikke vet hva som er stuerent og hva som ikke er det:)

 • Ninni on March 16, 2010

  Oj, den sprayen skulle jeg hatt! Englene dine ble superfine! Jeg så etter rustspray da jeg var der i forrige uke, men det hadde de ikke. Steinspray var jo en glimrende idé til kjedelig betong f.eks.

  Bildet av Bridal Crown-blomstene dine var rålekkert! Heldige du med speilrefelks og makro! Det står laaangt oppe på ønskelisten min.

  Jeg har kjøpt Dahliaknoller (Cactus) for første gang i år, nettopp ab grunner som du skriver om. Jeg er veldig spent på disse 🙂

 • Linda on March 15, 2010

  Så fine bilder og så fine eglene ble, artig:) Er ikke alltid så mye som skal til:)Om ikke lenge skal jeg ta opp mine georginer også. Venter bare på en hylle i drivhuset… Som samboer skal sette opp. Gleder meg tilå holde på:) Og georginer har jg veldig sansen for. Netop for det du sier, det er bare å plukke og plukke. Han en kos kveld. Klem

 • asbjørg on March 15, 2010

  Hei igjen!
  Jeg gjødsler mine med Rød Superba.Men det er en gjødsel som ikke selges i butikk,jeg kjøper det gjennom en pelargonia og fuchsiaforening når vi har møter.Men jeg mener noen sa at Blåkorn,som de ihvertfall hadde på plantasjen før,var fin til pelliser.Mine får gjødsel ved hver vanning.

 • asbjørg on March 15, 2010

  Så fine englene ble,ser godt at det ble struktur etter at du brukte sprayen.Smart!
  Jeg gjødsler pellisene nå,men da er det noen uker siden jeg plantet om de.

 • salige lavendel on March 15, 2010

  Den sprayen så spennende ut! Det så jo faktisk ut som stein…

Leave a Reply