Bok-kake til Barnedåp – lyseblå og hvit, selvfølgelig!

bok-kake lyseblå og hvit barnedåp IMG_6478
Velkommen! I dag har vi ikke hatt internett tidligere – grmfgh… Men nå er det tilbake, og her kommer omsider dagens innlegg! ♥ Som lovet blir det et bildedryss av ei dåpskake jeg nylig laget, til en NYDELIG liten prins! Jeg skal forsøke å foraklere litt underveis hva jeg har gjort/hvordan jeg har laget den, slik at du kan lage lik om du vil! ♥ Om det er noe du lurer på er det bare å sende meg en mail eller legge igjen en kommentar. Klikk deg videre for å lese videre/se flere bilder…

IMG_6449
HERLIGE mamma’n til dåpsbarnet ville gjerne ha en bok-kake, og jeg kunne selv velge hvor mye detaljer jeg lagde til den – litt avhengig av hva jeg fikk tid til! ♥ Men om jeg hadde mulighet, synes hun det ville være helt topp med litt detaljer.. Og dere som kjenner meg godt vet jo at jeg kanskje er litt i overkant glad i detaljer/stash! hihi. Så, det måtte det såklart blir litt av!!
IMG_6438
Kaka er oreo-kake, og jeg har brukt Wilton sin bok-form for fasongen. (husk rabattkode tonerosedesign gir 5% rabatt) Jeg har bakt en vanlig porsjon i denne, deretter har jeg bakt en ny runde i en liten langpanne – dermed får jeg litt høyde på kaka. Synes selv det ser penere ut slik, en tykk solid bok! hihi. Inni kaka har jeg fylt med sjokoladesmørkrem, kaka har også fått et lag sjokoladekrem rundt hele, før jeg har trekt den med marsipan farget hvit.
IMG_6427
Du kan trekke kaka med feks hvit fondant, eller du kan gjøre slik jeg har gjort her – kjøpe ferdig marsipan på matbutikken – og farge den med hvit matfarge. Hvit konditorfarge får du kjøpt på spesialkakebutikker, feks her (rabattkode tonerosedesign gir 5% rabatt hos kaketoppen.no). Alltid når jeg farger marsipan pleier jeg å ha både marsipanen og fargen inni en plastpose – og klemme/kna i vei! Alternativt kan man bruke engangshansker, men jeg synes uansett at dette er en mye enklere måte. Dette har jeg lært av mamma’n min! ♥
IMG_6455
Alt av kakepynt er spiselig og laget av marsipan, pynten lager jeg i forveien da dette tar tiiid. Den lyseblå marsipanen har jeg farget ved å bruke hvit pastafarge, samt denne blåfargen ifra Wilton. Synes den gir en herlig dus gråblå farge!
IMG_6472
Små babyføtter var “tema” for dåpen – dermed måtte det jo være med noen små føtter på kaka! Disse har jeg laget av marsipan, jeg printet også ut noen små blå føtter sammen med bildene – slik at det ble noen føtter på toppen av kaka også!
IMG_6444
Det er nettopp dette jeg synes er det aller beste ved å lage/pynte/designe kaker – man kan lage de så personlige man bare vil! Helt toppen, også så gøy!
IMG_6456
Bildene på kaka har jeg skrevet ut på sukkerark, med spiselig blekk i en egen printer kun til dette.  Om du ikke har printer til dette bruket selv, men ønsker å ha bilder på kake kan du bestille dette mange steder på nett – feks her.
IMG_6447
Mange av de søte små figurene har jeg laget ved å bruke silikonformer ifra first impression molds – de har helt nydelige former!! Om du synes det er vanskelig å få figurene perfekte når du bruker slike former, kan du bare smette forma med marsipanen i , i fryser’n i noen minutter, da smetter figuren din ut helt perfekt etterpå!
IMG_6448
En bitteliten baby i marsipan hører vel med på en dåpskake? ♥ Her har dåpsbarnet fått en liten blomst over seg – synes det er så utrolig nusselig! Jeg laget dette første gangen da jeg laget dåpskake til Daniel, og har fått litt dilla etterpå! hihi. Er man hagegal, så er man det.. Men det er veldig søtt med en liten bleie av marsipan, et teppe etc… eller ingenting!
IMG_6440
Rundt kakefatet liker jeg forresten å feste et silkebånd – synes det gir en søt liten ekstra touch. Sa jeg at jeg er glad i detaljer?? hihi.
IMG_6454
“Overalt” på kaka her jeg festet bittesmå hvite sukkerperler, samt noen litt større perler, og noen bittesmå lyseblå blomster av marsipan. Synes selv det er så nusselig på slike babykaker – og når designet er litt opp til meg blir det selvfølgelig med! hihi. Det tar litt tid, men jeg synes det er en søt detalj. Perlene fester jeg forresten med spiselig lim, for dere som har lurt på det!
IMG_6471
Det var det hele, jeg håper dagens innlegg var til inspirasjon! ♥
IMG_6478
Hjertelig takk for at du tittet innom bloggen i dag, det synes jeg er veldig stas!! ♥ Jeg håper du får en SOLFYLT og VAKKER vårdag!! Stor klem!

17 Comments

 • lene eide on June 2, 2013

  Hei,
  kjempe fin dåpskake 🙂
  Hvordan for kaka lett utav forma eg sliter med at det henger lit fast og blir lav.
  Men kansje prøve din tips å lage en sukkerbrød i langpanne og legge under. Deler du bokkaka i to?

  Klem

  • Tonerose on June 17, 2013

   Hjertelig takk Lene! =)

   Jepp, det stemmer – jeg lager dobbel oppskrift og har halvparten i liten langpanne som liger under, ellers blir boka rimelig flat.. =) Hmm, tips? Ikke annet enn å smøre godt, og gjerne vente littegrann før du vipper kaka ut av forma, la den avkjøle seg littegrann først. Hva tenkte du med å dele den i to? Nei, tror ikke det..? =)

   Klem!

 • Anonymous on April 10, 2012

  :o)))

  klemmer anette:)

 • Tonerose on April 10, 2012

  Hei Anette,

  Tusen tusen tusen takk søta!! ♥

  Stor klem!

 • Anonymous on April 9, 2012

  heihei:)) ååå sååå nyyydelig dåpskake :o)) er så utrolig flink du !!:o))

  klemmer anette:)

 • Tonerose on March 31, 2012

  Hei Brith,

  Hjertelig takk for så gode ord snille deg!!

  Tusen takk for det – håper du også får en HERLIG påske!! :o)

  Stor klem!

 • Tonerose on March 31, 2012

  Tusen takk mamma!! :o)

 • Tonerose on March 31, 2012

  Hei Tina,

  Åh, så godt å høre!! KJEMPESTAS! :o) Hihi, så søte de er som kniva om bildet og greier! :o)Kjempegøy at at kaka falt i smak, hjertelig takk for så gode ord søta!! :O)

  Oj, så bra at halve kaka ble spist på dagen – den er var LITT stor og LITT mektig. Hihi. Herlig Tina!!

  Ja, er det ikke toppen hvor lenge den holder seg? Moro at den fikk bein å gå på!

  Håper du får en NYDELIG påske sammen med skjønne lille familien din!! :o)

  Stor klem!

 • Tonerose on March 31, 2012

  Hei Firdevs,

  Hjertelig takk snille deg!! :0) til de små føttene har jeg brukt en liten form fra Panduro. Den er ikke så god som feks first impression former (!) men er man litt tålmodig går det. Den er egentlig beregnet til fimo leire tror jeg! Føttene på toppen av kaka har jeg printet ut sammen m bildene.

  Stempler har jeg brukt på fatet,små kroner og teksten “Prinsen”.
  Håper du også får en herlig dag i sola!

  Stor klem!

 • Tonerose on March 31, 2012

  Hei Reidun,

  Hjertelig takk for så gode ord!! Snille deg! Så koselig at du har ventet på bildene!! :0)

  Ja,det tar LITT tid… Men gøy med ei kake som er litt annerledes!

  Jeg håper du får en nydelig helg søta!

  Stor klem!

 • Brith on March 30, 2012

  Helt utrolig så FLOTT den kaka var!!! Du er jo rett og slett en bakekunstner!!! IMPONERT!!!
  Håper du og dine, får en
  kjempefin Påske <3

 • Mams :) on March 30, 2012

  Mamma’n din er veldig stolt :o)

 • Tina on March 30, 2012

  Mamma’n ble KJEMPEFORNØYD! 🙂 Og alle gjestene var helt overvelda av hvor flott kaka var. “Går det ann???” Det ble selvfølgelig litt igjen(men halvparten ble spist på dagen), og den holdt seg godt i kjøleskap til søndagen etter da den ble med i barneselskapet til niesa mi. Og derfra delte de to oldemødrene til Neo Sebastian resten mellom seg. Tror det ble litt kniving om hvem som skulle ha bildet… tihi 🙂
  Tone; du er super dyktig! Helt utrolig med alle detaljer og pynt. Babyen og diverse detaljer (føttene selvfølgelig…) er tatt vare på og står i hylla på rommet til Neo Sebastian. 🙂 TUSEN TAKK!

 • Lene on March 30, 2012

  For en NYDELIG dåpskake, tenker mammaen ble veldig fornøyd 🙂 Og så er du utrolig flink til å ta flotte bilder av kakene dine 🙂 Ha en strålende dag <3

  Stor klem

  • Tonerose on March 31, 2012

   Hei Lene,

   Tusen takk for det søta!! :0) jeg håper og tror hun ble fornøyd,kjempestas!

   Jeg håper du får en vidunderlig helg Lene!!

   Stor klem!

 • Anonymous on March 30, 2012

  Herlig kake som alltid =)
  veldig søtt med små føtter,har du brukt stempel eller silikon former til føttene ?? Ønsker deg en riktig fin dag med masse SOL og Glede klem Firdevs

 • Reidun on March 30, 2012

  God morgen=0))
  Herlighet for noen detaljer…kaken ble nyyyydelig.Har ventet i spenning på bildene og ENDELIG.
  WOOOWW,det må ha tatt tid ja.Du e så dyktig,e så koselig å hente inspirasjon fra deg.Ønsker deg en riktig fin dag,klemz=0))

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...