Bryllup, blomster og roser i hagen

Steike, i hagen skjer det mye om dagen! :o) Er kanskje ikke så rart, er jo ekstremt varmt om dagen. Men veldig koselig nå som rosene springer ut! Spesielt kos er det å se nye roser i blomst, har en del i hagen som jeg ikke har sett i blomst før (plantet de i fjor), så det er ekstra gøy.
Rosen Lykkefund som sees på bildet over har nå såvidt begynt å åpne knoppene sine. Den har UTROLIG masse knopper!! Hver blomst er ikke så stor, men dufter vidunderlig!! …og til gjengjeld er det som sagt veldig mange av de! Om få dager vil jeg tro at hele “grotta” rundt benken er fylt med masse blomster, det gleder jeg meg til! :o) Plantet disse i fjor, så de har ikke rukket å dekke hele buen enda, men jammen vokser den så det knaker etter – så det tar nok ikke så lang tid! :o) Plantet to roser i buen, og det er veldig gøy å se hvor store de allerede er blitt.
I år har jeg også plantet en Lykkefund til, foran dammen. Den blomstere allerede litt! (sees i bakgrunnen på bildet over) Sammen med den plantet jeg en Climbing Snow Princess, som er den hvite rosen foran på bildet over. Jeg tenkte etterhvert å finne noe de kan klatre oppover i, slik at vi får litt høyde i hagen. Lykkefund blomstere masse når den blomstrer, men er ikke remonterende. Dermed tenkte jeg det kunne være fint å ha en rose sammen med den, som holder koken litt lengre utover sommeren.
New Dawn er en annen klatrerose som vi har flere av i hagen, synes den har så utrolig søte blomster! Jeg er glad i klatreroser, igomed at vi ikke har så stor hage synes jeg det er ålreit å prøve å ha litt planter som vokser i høyden – synes det blir litt frodigere da! (og plass til mer blomster!) Liker de aller best når de ikke er helt utsprungne, men de er såklart flotte helt åpne også! Andre dus rosa roser i hagen, er feks austinrosen Heritage. I fjor kom de bare to blomster på den (hadde akkurat plantet den) – men i år er det mange knopper på den!

Under er et bilde av Hurdalsrosen, den har veldig søt farge – og masse blomster – men blomstene henger ikke på så lenge. Dermed egner den seg ikke så godt til å ta inn i buketter. (noe jeg er VELDIG glad i) Men uansett er den en søt rose!!

Forrige helg giftet søsteren min seg! :o) I den forbindelse laget jeg og tvillingsøsteren min bukett til henne, samt knapphullsblomster til hele brudefølget, og blomster til brudepikene. Søsteren min var en smule usikker på hva hun ville ha – lurte først på enten en kvast med hortensia eller kanskje en bukett gerbra. Men etter litt frem og tilbake – endte jeg og tvillingsøstra mi på orkidèjakt! :o)

Noen andre som noengang har tenkt over hvor mange orkidèer som faktisk har lilla senter?? Selv om de ser hvite ut? hihi. Men vi klarte til slutt å få tak i mange, som var hvite og med hvitt/gulaktig senter.

Vi kjøpte også litt strå, da vi tenkte det kunne være pent å “live opp” buketten etc litt. Til knapphullsblomstene kjøpte vi faktisk en palme (?) ja, en inne-plante – kan ingenting om de.. Men en sånn type palme med masse små småle blad, som det er rødaktig kant på. Vi tenkte det kunne være stilig til knapphullsblomstene, da disse “stråene” er en del tykkere og samtidig stilig med det litt mer rødaktige ytterst på bladene.

Til brudepikene laget vi små “baller” dekket med orkidèblomster, som vi festet et lite hvitt silkebånd i, slik at de bar de som små vesker. Avslutningsvis festet vi et par vanlige strå rundt blomsterballene.

På bryllupsdagen satte vi blant annet opp håret hennes, og hun hadde lyst til å ha litt blomster i håret også – så dermed festet vi et par orkidèer i håret for å hente opp litt ifra buketten. Søsteren vår strålte virkelig på dagen, og det var utrolig koselig å få ta del i det! :o)

I hagen har rosen Louise Odier sprunget ut, og den dufter herlig! Synes det er så kos med blomster som dufter, virkelig sjarmerende! Og spesielt herlig er det å ta de med inn, enten i buketter, eller fylle en lav bolle/fat med vann og ha litt roser flytende der.. Gjerne med litt flytelys innimellom!

Denne Louise Odier-rosen står plantet ved postkassa, og har egentlig ikke de beste forholdene. Kjøpte den på salg i høst, og tenkte at det var verdt forsøket. Moro at den kommer med masse blomster!
Den mørke cosmos’n er kommet i blomst – og den lukter virkelig sjokolade!! Moro!! :o) Fargene på bildet blei av en eller annen grunn veldig forvrengt, den er egentlig mye mer sjokoladefarget. Stilig! Må prøve å ta frø av denne – noen gode råd til dette?? :o) Tas imot med stor takknemlighet!! :o)
Hvit nellik i blomst.

Irisen vi fikk fra mammas hage i fjor, har nå kommet i blomst. Morsomme blomster!! :o)

Salvien i urtebedet har faktisk skikkelig gossine blomster, ser nærmest ut som bittesmå orkidèer! Skikkelig søte.
Den oppstammede hvite rosen jeg kjøpte i fjor (vet ikke type, stod desverre ikke på den), var jeg en smule bekymret for at ikke kom til å overvintre. Jeg plantet den inn mot veggen slik at den stod tørt (enklest at de stryker med om de blir stående “våte på beina” og det fryser til) I et hjørne slik at den stod lunt, og pakket inn podestedet med strie før vinteren. Og jammen har den klart seg skikkelig bra!! Den kommer med flere blomster nå, morsomt! :o) Rosen Peace har også sprunget ut, denne er dus gul med rosa kant. Og blomstene er DIGRE! Hver rose er like stor som hånden min – og da mener jeg ikke en knyttneve, men hele hånden min utstrekt! :o) Kjøkkenhagen har kommet godt i gang nå, og det er deilig å kunne gå ut og ta inn til middag. Tre ulike typer salat, reddiker og persille er det som brukes mest til salaten ved siden av middag om dagen. Ellers kommer det en del annet etterhvert i kjøkkenhagen, og det ser vi frem til! :o) Når jeg tusler ut og henter inn til middag er det også fint å svippe bortom urtebedet, og ta med seg en neve med ulike urter – synes ferske urter passer til veldig mange retter. Deilig!

Annet spiselig i hagen for øyeblikket er markjordbær! Eller månedsjordbær heter de vel egentlig, sådde disse innendørs i fjor vår. (samt at vi fikk flere små planter fra hagen til mamma før disse spirte) Resultatet er massevis av små jordbær overalt i hagen! De sprer seg masse, og er søte små bunndekkere. :o) …også smaker de jo deilig også! …se på epletreet jeg fikk i bursdagsgave av svigers!! Det ser jo jammen ut som om det kommer til å komme epler på det allerede i år!! :o) Jabadabadooo! Rosen Carina blomstrer for første gang, og denne stilkrosen bør jo egne seg perfekt i buketter! :o)

Rosen Bonica blomsterer flere steder i hagen nå, og denne kommer til å holde koken lang tid fremover. Jeg liker veldig godt roser som remonterer, dvs ikke bare blomstrer en gang. Tenk å kunne nyte synet av nye roser hele sommeren! :o) …og ikke minst buketter innendørs! Jo flinkere man er til å knipe av avblomstrede roser, jo lettere er det for rosen å komme med flere blomster. Fargen blir forresten noe dusere når den er mer utsprungen.
Maidens Blush blomstrer også nå, og disse duse gammeldagse rosene er så søte. Også dufter de vidunderlig!! …nå har forresten vannliljen jeg fikk av mannen min til bursdagen min i fjor, som jeg overvintret i kjeller’n – kommet med en blomst!! …og jammen ser jeg ikke at det er enda en knopp nedi vannet! Morsomt! :o)

Ønsker dere alle en vidunderlig søndag, og håper dere har mulighet til å nyte det herlige sommerværet! :o)

12 Comments

 • Tonerose on March 6, 2012

  Hei igjen Marianne,

  Bare koselig! :o) Jepp, Anne med moseplassen.com har masssssevis av supre tips! :o)

  Stor klem!

 • marianne on March 6, 2012

  Tusen takk for svar! Og takk for tipset, har nettopp vært inne på moseplassen og skal definitivt klikke meg gjennom hele greia, bare jeg får tid til det! 🙂

  Ha en flott dag!

 • Tonerose on March 4, 2012

  Hei Marianne,

  Hjertelig takk for gode ord! :o) De siste par åra har det desverre blitt AlTFOR lite haging, da dissa to gutta mine plutselig har tatt betydelig stor del av tiden min. Men, i år er de litt større – så da blir det forhåpentlig litt lettere å kunne gjøre litt i hagen igjen!

  Håper det, gleder meg!!

  Hmmm.. Hukommelsen min er ELENDIG.. Men jeg lurer på om jeg planter roser med podestedet (der hvor alle grenene kommer ut) et stykke under bakkeniva, slik at rosa er best mulig rusta for iskalde vinterdager. Kanskje feks 10cm? Og jo større hull jo bedre! (her i huset kommer det an på hvor god tid jeg har.. hihi) Men man vinner absolutt på å ta seg tid til å grave litt stort hull, og selv har jeg pleid å fylle opp med blomsterjord iblandet en del gjødsel (jeg pleide å kjøpe 5sekker for 100,- på bauhaus, da kunne du plukke de posene du ville) Og la gjerne rosa stå i vann mens du graver.

  Men – som sagt, hukommelsen min er elendig! Vil anbefale deg å titte innom http://www.moseplassen.com – anne har helt utrolig masse god hjelp når det gjelder haging, og er ei supersøt jente! :o)

  Håper du har en herlig kveld!

  Stor klem!

 • marianne on March 4, 2012

  Hei! Nydelig hage, man ser virkelig at dette er noe du liker å drive med 🙂

  I fjor sommer begynte jeg å plante roser og stauder, og enda flere skal det bli- man må bare være tålmodig! 🙂 Men da kommer jeg til spørsmålet mitt.. Hvordan planter du roser? Hvor dypt, hva slags jord, osv.?

  På forhånd takk for hjelp :))

 • Wenche on June 30, 2009

  Fantastisk flotte bilder av hagen du presenterer!
  Og søsteren deres er utrolig heldig som har sånne kreative og dyktige søstre 🙂

 • Jorunns hverdag og meddelelser on June 30, 2009

  Det må ha vært et fantastisk skjønt bryllup på alle måter.Jeg er full av beundring over bildene og det du forteller.***
  For en fantastisk reis i rosenes verden!
  Her er blomstringen nå kommet godt i gang. Hver gang jeg går forbi Louise Odier må jeg trekk inn den nydelige duften.
  Ha en deilig sommer:)

 • Marie on June 29, 2009

  Fantastiske bilde frå hagen din!

  Du og tvillingsøstera di er verkeleg flinke! Er ei av dykk frisør og ei blomsterdekoratør eller er de sjølvlærde?

  Eg brukar ulike redigeringsprogram, men brukar PhotoScape mest. Eg har nettopp tatt i bruk nytt speilreflekskamera og prøver og feilar. Går i automatfunksjonane foreløpig…

 • Margrethe on June 28, 2009

  Skal si det blomstrer flott i hagen! Rosene dine er nydelige! Jeg sto med en lykkefund i hånda på et plantemarked, men klarte å stå i mot… Nå angrer jeg!

  Ha en fin kveld! hilsen Margrethe

 • Ninni on June 28, 2009

  Jeg blir så glad hver gang jeg ser at du har et nytt blogginnlegg, da vet jeg at det kommer mye fint! Jeg ble ikke skuffet denne gangen heller 🙂 Nyyydelig! Det er ikke annet å si enn at du er utrolig flink med haven din, du har en sikker stilsans og blik for både detaljer og de store linjene. Resultatet er blitt veldig inntagende 🙂

  Og for en nydelig brudebukett! De små brudepikebukettene var jo sååå søte! Søsteren din er heldig som hadde så flinke hjelpere 🙂

  Lykkefund er kjempesøt, den minner litt om Trier som jeg har. Den dufter imidlertid ikke, det tenkte jeg ikke over den gangen jeg kjøpte den. Ville bare har en som klatret og hadde disse små søte blomstene.

  Oj, se på grønnsakshaven da! Så frodig den har blitt! Her blir det mye godt til både liten og stor 🙂 Epler allerede i år er jo kjempebra, og masse små søte månedsjordbær. Her kommer nok småtten til å kose seg etterhvert tenker jeg 🙂 Mitt grønnsaksland sakker akterut, jeg har ikke kommet noe særlig videre med opparbeidelsen dessverre. Nå får jeg uansett ikke avling der i år, så jeg fortsetter når varmen gir seg.

  Det er så moro når planter gjør som vil ønsker. SOm med din nydelige vannlilje, til og med med knopp!

  Men du, du har termin snart? Jeg håper du ikke plages for mye av varmen, den kan nok være slitsom med så stor mave som du sikkert har nå 🙂

  Ha gode dager fremover i det fine sommerværet 🙂

 • Landliv on June 28, 2009

  Så utrolig herlige bilder!!! Jeg har plantet Lykkefunn i år, og en mengde andre roser og er spent på å se om de kommer seg.

  Jeg har kost meg masse med bildene dine, fortsatt god sommer!

 • Ida on June 28, 2009

  FOR en nydelig “reise” gjennom bloggen og hagen din! :)))

  Vakre, delikate og veldig fine blomster.

  Og så fint dere hadde pyntet for søsteren deres på bryllupsdagen.
  Jeg er sikker på at det gjorde dagen enda mer minnerik.
  Ønsker det nygifte paret alt godt!

  Til slutt vil jeg få ønske deg fine dager videre og en fortsatt god sommer.
  Nyt øyeblikkene, dagene, hagen og livet! :)))

  God klem.

 • Helen on June 28, 2009

  Hei Tonerose og takk for hyggelig kommentar! Så mange fine bilder av en flott hage. Og den fontenen din pryder virkelig opp i hagen. Så flinke dere har vært til å pynte både brud og til å lage buketter. Det ble virkelig vellykket.
  Boken min er utsolgt fra forlaget, men jeg har den fremdeles for salg i hagen min. Veldig hyggelig om du vil ta en tur, ellers kan jeg også sende i posten.

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...