Bue over porten!

Da er jeg ferdig med mitt forsøk på å lage bue over porten jeg monterte for noen uker siden! ;o) Hadde tidligere en helt vanlig rosebue i tynn metall over, men den var desverre ikke spesielt stødig. Dermed dro jeg innom Bauhaus og kjøpte litt plank, etter et lite push fra Ninni om at detta var ikke noe problem..! Hadde ingen anelse om hvor mye jeg trengte, eller hvor jeg helt skulle begynne.. Så jeg kjøpte litt forskjellig – kostet ikke så mange kronene, under 200,- tilsammen – så jeg tenkte det var verdt et førsøk. Iogmed at jeg ikke hadde noe fremgangsmåte eller tegning, brukte jeg opp alt sammen og lagde den etter hvor mye materiale jeg hadde. Den blei litt så-der, men men. Har ikke akkurat noe verktøy å skryte av, så dere kan tro jeg sleit med å få saget de største plankene – skrått!! Jada, heldigvis var det ikke så mange av de! ;o) (vi har håndsag og stikksag…) Men det gikk til slutt! Materialene er trykkimpregnert, så jeg får ikke malt alt hvitt før til neste år..

Gleder meg til vinteren, tror det kan bli koselig med en snølag og masse bittesmå lys surret rundt buen. ;o) Tusen takk for all hjelpen i planleggingen av hva jeg kan plante i krukkene jeg har på hver side!! ;o) Etter mye frem og tilbake besluttet jeg å plante klematis i de – men de få som jeg fant på hagensentre var svært lite å skryte av.. De så virkelig DØDE ut – riktignok er de sikkert i helt fin form, men da den jeg har ute i hagen ikke har vist tegn til å visne ned enda, og jeg har pent lite erfaring med klematis (den jeg har i hagen er ny av året) endte jeg opp med å vente til neste år. Foreløpig har jeg nå plantet et par kaprifol (caprifolium lonicera) i de, som jeg kjøpte på salg tidligere i år. Sammen med høstbeplantning! Så blir det enten både klematis og kaprifol neste år, eller bare klematis..! ;o)

Jeg gikk bort ifra idèen om noe evvigrønt som thuja, da jeg blei fortalt at den nok garantert tar næringen fra alt mulig annet.. Blir spennende å se om kaprifolen klarer seg i potte over vinteren, men går det ikke så går det ikke. Har uansett lyst til å fylle opp med masse blomstererter som kan slynge seg oppetter buen neste sommer, så da blir det forhåpentligvis frodig uansett!

Jeg kjøpte et par Ericka som var flerfarga, synes de var så søte! Liker best den litt kalde lillafargen – morsomt med litt nytt! Ellers i pottene plantet jeg pyntekål og eføy, sammen med kaprifolen og ericka’n.

Jeg har innsett at jeg må få litt flere blomster i hagen neste sesong, som passer bedre fargemessig til årstiden. Plante et bed/hjørne i hagen med litt kraftigere/mørkere farger, slik at jeg ikke går lei av å ta inn akkurat like buketter hele tiden.. Har bare noen mørke røde, lilla og oransje blomster i hagen nå, skulle så gjerne hatt mange fler! ;o) Noen som har noen planter dere er ekstra fornøyd med i hagen på denne årstiden, som dere vil anbefale? Nå som jeg så smått har begynt å forandre hage og hjem til høsten, hadde det vært herlig å hatt flere blomster som passer å ta inn til snitt. Men – det er vel desverre ikke så veldig lenge til blomstene holder før frosten kommer uansett.. Ved inngangspartiet har jeg plantet lilla calluna, samt byttet ut pelargoniaene med buksbom. Hvordan gjør dere det med pelargonia når dere tar de inn for vinteren – klipper dere de ned? Har ellers fått byttet ut stæsh, lys, håndklær, puter etc i høstfarger – deilig med litt forandring inne også! …nå er det bare å fyre opp i peisovnen og hente fram pleddet!

Ønsker dere alle en HERLIG høst!

13 Comments

Leave a Reply