Bygge drivhus selv, del 1 – tegninger og idèmyldring

På lørdag var jeg og mannen min avgårde til Oslo, da det var en mann som hadde lagt ut på finn.no at han ville GI BORT et drivhus i glass med treramme!  Svigermor var så snill å passe lillegutt, og mannen min ville gjerne hjelpe til med demontering da han vet hvor mye jeg gleder meg til drivhus. Grunnen til at denne mannen skulle gi bort drivhuset var at han var en eldre mann, og måtte nå trappe ned på alt hagearbeidet… Da vi kom dit var drivhuset nostalgisk (hihi) og søtt, og akkurat passe stort! Men etter å ha holdt på en times tid, måtte vi (les jeg; mannen min var med på det jeg ville, uansett hva det var) innse at dette var ingen vits i…

 IMG_6754IMG_6734

Huset var så slitent at alt av rammeverk måtte byttes, også var noen av glassene knust, og glassplatene i taket var kittet fast – direkte i ramma på taket… *Sukk*  Jeg hadde virkelig lyst på drivhuset, og mannen min var villig til å demontere siden jeg hadde så lyst på det – men han innrømte etterpå at han var glad for at jeg selv skjønte at det ikke var så mye vits i..  Så det var en skikkelig bomtur. Men jeg fikk iallefall litt aleinetid med mannen min, og DET var veldig kos! :o)

 IMG_6761

Dermed driver jeg nå på ny og tegner/skisserer ned idèer til hvordan det kunne vært gøy å snekre sammen drivhus! :o) Jeg/vi tenkte egentlig sette drivhuset inntil ene veggen på garasjen mannen min har planer om å sette opp, men etter å prata mer om hvordan drivhuset (fuktighet, varme/kulde etc) vil påvirke veggen “hans” fant vi ut at vi like gjerne setter de opp hver for seg. Og siden man ikke trenger søke/sende byggemelding når man vil sette opp bygning på under 15kvadrat her hvor vi bor (sålenge det er 4m unna nabo’n) så er det bare å hoppe i det med tanke på drivhuset! Gleder meg!

IMG_6768

   Siden flere av dere har sagt at dere synes det er kos å ta del i planleggingen, legger jeg gjerne ut noen bilder av skissene mine så langt. Kjempekoselig kjære bloggvenner!! :o) Aller først har jeg skissert litt på hvordan hagen vil bli (klippet ut en firkant av drivhuset, og flyttet denne rundt, til vi fant et sted vi begge syntes passet – både med tanke på snø som faller fra hustaket, og alt annet) Selv synes jeg det er så koselig når man ikke går langs husveggen fram til inngangsdøra, men kommer litt ut i hagen, og deretter rett på inngangen (hehe, ikke sikkert andre enn meg hang med på det, men mannen min var skjønt enig med meg da jeg idèmyldret med han) Ifølge denne “planen” blir man “tvunget” til å gå litt rundt i hagen før man kommer til inngangsdøra. På planen er også en sandkasse (lillgutt trenger vel det etterhvert) og hellelagt sti fram til inngangen – ikke like enkelt å trille alle typer barnevogner på singel..!

IMG_6781

Jeg er så heldig å ha fått noen brukte doble vinduer med sprosser, tre stk i str ca 60x120cm, og tre stk i str ca 120x180cm. Også har jeg jo den doble døra med glassruter, denne mener jeg målet var ca 140x220cm. De første skissene var med dørene i full størrelse, men dette blir så veldig høyt, så jeg har lurt på å kutte de littegrann nederst. Senke hele døra feks 20 cm. (det er ikke glassruter helt nederst, så sånn sett går det greit) Så lurer jeg må å ha en “mur” nederst langs hele huset – men tror denne blir i tre istedenfor leca. Leca lagrer ikke varmen sånn som feks murstein uansett, så jeg ville ikke fått den effekten. Jeg tenker at forhåpentligvis blir huset seende litt mer ryddig ut med hvitmalt trevegg helt nederst, da ser man ikke alle pottene mine som er stablet opp langs bakken etc.. :o) Så kan jeg evt ha benker med noe hengende ned foran, inni drivhuset, for at det ser litt mer ryddig ut.

IMG_6786IMG_6776

Så lurer jeg på å ha den ene veggen (mot garasjen) i heltre, evt med noen mindre vinduer eller annet smart her. Og motsatt vegg 2stk av de store vinduene 120x180cm. På baksiden tenkte jeg det siste store vinduet på langs,og et av hver av de små vinduene på høykant på hver side. Ja, også den lave treveggen i bunn da. På taket tenker jeg rett og slett å ha drivhusplast-plater, og da burde det forhåpentlig gå forholdsvis greit å lage en del lufteluker også, og at de er såpass lette at jeg kan montere sånne små automatiske lufte-åpnere. …tipper det fort kan bli rimelig varmt her inne på sommeren! Da blir det antagelig kun taket som trenger isolering på vinteren også, så det passer bra.

IMG_6789

Tidlig skisse her, enden på huset/inngangen blir slik som på skissen over isteden. I endene på huset hvor det ikke er skråtak, har jeg veldig lyst til å sjekke opp hvor mye det vil koste å få skjært til glass, og lage noen slike halvsirkler av vinduer over døra, og over vinduene på baksiden. Og brukt noen lister for å lage mønster… Tror det kunne blitt STILIG!! Skikkelig orangeri-inspirert! Det er jo så mange flotte store drivhus med slike nydelige detaljer, men skal man kjøpe slike ferdige vinduer koster det massse… Men jeg kan jo prøve! Kan iallefall sjekke hva det vil koste for bare glasset! :o) Det er jo bare til drivuset, så det er jo ikke så stress om det ikke blir helt perfekt – er ikke det bare litt sjarmerende da..? hihi. På hver side av døra veit jeg ikke helt hva/hvordan jeg skal ha det.. Forslag? :o) Ellers har jeg et hav av idèer til inni drivhuset, har mange små huskelapper/lister over hva som kunne vært pent!

IMG_6775

Huset skal hvitmales, også lurte jeg på å feste sånn pyntekant man gjerne har ytterst i et blomsterbed på taket, så blir det sånne små spir.. Hihi! Hvitmalt, såklart. :o) Om noen har noe forslag eller tips, blir jeg suuuuuperglad! Alt tas imot med STOR takknemlighet! Jeg har jo ikke hatt bittelite drivhus engang, så jeg har null erfaring med hva man bør tenke på i et drivhus.. Jeg må tenke masse mer, men jeg er iallefall i gang! :o) Bildene i dagens innlegg er forresten av litt av det som blomstrer i hagen nå.

IMG_6770

Ønsker deg en HERLIG dag! ♥

13 Comments

 • Tonerose on October 23, 2011

  Hei Anonym,

  Nei – jeg fikk babyer isteden! hihi. Jeg var VELDIG klar for å begynne å bygge, men innså fort at jeg ikke kunne prioritere det… Jeg hadde fått tak i både dører og vinduer, men måtte desverre sette det på vent. Nå har jeg fått to småtasser, og neste sesong håper jeg veldig at jeg får mulighet til å bygge. Men vi får se, det har blitt litt andre prioriteringer den siste tiden.. Gleder meg til jeg får tid og mulighet til haging igjen! :o)

  Så spennende at du har lyst til å bygge drivhus!

  Ønsker deg en HERLIG uke!!

  Stor klem!

 • Anonymous on October 23, 2011

  Hei
  Eg lurte på om du bygde drivhuset? Eg er imponert over tekningane dine 🙂 Eg har veldig lyst å bygga eit drivhus sjølv…

 • Tonerose on May 14, 2010

  Hjertelig takk for all positiv tilbakemelding på drivhusplanene jenter! Dere er HERLIGE!!

  Tusen HJERTELIG takk, dere gir så masse energi og positivitet – jeg setter UTROLIG stor pris på det! :o)

  Stor klem fra meg!

 • Monicas Hage on May 12, 2010

  Dette blir flott:) Litt enklere mitt…, men det blir nok bra det også bare det blir litt kamuflert…;)God helg! Klem

 • Garden Angel on May 12, 2010

  Hei min venn:)
  Du har alltid så koselige kommentarer du;) Tusen takk for visitten på bloggen min:))
  Jeg smiler alltid når du har vært innom:)

  Så synd at ikke drivhuset var noe da…!
  Men dere får nok til noe eget dere tenker jeg. Spennende!!!
  De øverste tulipanene dine var skjønne.

  Kult bilde av tøffe knerten litt lenger ned på bloggen din også…tji..hi

  Ha en fin uke videre!
  Goood klem til deg(“,)

 • Line fra huset på landet on May 12, 2010

  Det kommer til å blir sååå fint :))
  Heldige deg;)
  Ja, kanskje bomtur med det drivhuset. Når det høres for godt ut for å være sant, er det ofte det 😉
  Men dette løser seg. Ganske sikkert!

  Jeg gleder meg til mitt eget, om noen år. (må grave først der)Så det er veldig gøy å følge dine planer her, både når det gjelder drivhus og hagen din.

  God klem fra Line

 • TurboLotte on May 10, 2010

  Nææh så spennende!! Kunne ønske jeg kunne gjøre noe sånt selv. Gubben her nekter å ta i en hammer og jeg leter etter snekkerkurs. Men finner ikke noe.
  Har du sett drivhuset til Lineca på hagegal? De lagde det selv. Utrolig fint.

 • Monica fra Koseleg on May 10, 2010

  Noe av det beste med hagelivet er alle drømmene og planene- mange kosestunder med penn, papir, hagebøker og blad- mange og lange lister…noen blir realiserte andre blir skiftet ut med nye…
  Dette her ser veldig flott ut! Gleder meg til å følge med videre! Så fint å se tegning/ oversikt over hagen- virkelig en liten oase!!! Hvor mange kvadrat tenker du at drivhuset skal være?

 • Linda on May 10, 2010

  Det ser jo helt supert ut, det kommer til å bli kjempefint. Et lite tips, men vet ikke om det er noe godt, men jeg var et sted der de hadde “blanke” icopalplater i taket, og hvite gardiner (skyggegardiner) hengende slik at man kunne trekke for ved behov. Det var ille kost:), og det ble et fint lys under taket. Og disse icopalplatene lå på et skjellett av hvitmalte planker (reisverk) som hadde profiler/utskjæringer

  Så gøy å planlegge, kos deg med prosessen, gleder meg til å se videre:)Det ser kjempebra ut:) Klem

 • Ninni on May 10, 2010

  Som du har tegnet og skrevet! Er det ikke moro 🙂 Kan tenke meg du koser deg 🙂 Dette kommer til å bli sååå fint, både plasseringen og utformingen ser kjempeflott ut.

  Synd dere kjørte bomtur, men en fin dag fikk dere i alle fall virker det som 🙂

 • Kristin on May 10, 2010

  Åhhhh!!! …den som hadde fått til noe slikt ja!!
  Gleder meg til å se fortsettelsen på dette prosjektet:-D
  Ha en fin dag! ..og forresten, kan jeg linke til deg?!
  Kristin

 • merethe on May 10, 2010

  Så spennende drivhusplaner dere har. Det kommer til å bli fint. 🙂
  Gøy å følge utviklingen. 🙂 Ha en flott uke.

 • Alven on May 10, 2010

  Hei 🙂

  Ser ut som om det der kan bli ett utrolig flott drivhus 🙂 Har lyst på ett selv,men mitt blir av vinduer og inntil en vegg…så ikke større enn at det er plass til noen tomatplanter 🙂 Gleder meg til å se ferdig resultat 🙂

  Ha en flott ny uke 🙂

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...