{ cowboy // DIY // pińata }

KL5A1959_cowboy_pinata_bursdag

Jeg håper du har en STRÅLENDE dag i dag ♥

Vi har kost oss masse med barnebursdagsfeiring den siste tiden – og siden jula ble ganske annerledes enn forutsett denne gangen hadde jeg desverre ikke planlagt/forberedet like mye som vanlig til bursdag på nyåret (morfar døde.. ♥ ) Men da jeg spurte minstemann hva han hadde lyst på til bursdagen sin (jeg forventet jo gaveønske feks) ropte han ut “piata piata piata!” med et stort smil ♥  Mamma´n hadde ikke tenkt på pinata denne gangen , jeg burde jo det siden vi har hatt det i de siste familiebursdagene – men denne gangen hadde jeg altså ikke engang tenkt så langt. Men da var det jo bare å improvisere! Det finnes MANGE stilige pinataer å få kjøpt (feks FestFabrikken har mange kjempekule) – men vi har altså laget selv. Jeg har gjort dette med gutta tidligere, og de synes da det har vært veldig stas å få lov til å være med (de man lager selv er gjerne mye lettere å knuse, de som man kjøper ender man gjerne opp med å dra i snorene for å få ut innholdet når barna er forholdsvis små. Så sånn sett er det veldig greit å lage selv, men det krever selvsagt littegrann tid)

Jeg tenkte å lage en etter gutta hadde lagt seg (det går jo bittebittelitt raskere enn å lage det isammen med småtassene) – men da gutta skjønte det ble de lei seg – det var jo klart de ville være med! Så, da ble det litt senere i seng på de den kvelden… ♥ Denne gangen laget Lukas (5år) nesten alt på egenhånd!! SÅ lettvint, anbefales – hihi!

Vi har brukt en stoooor ballong (Europris), blåst denne opp og knyti den. Festet hamp/tråd i knuta for oppheng. Deretter har vi blandet mel og vann til en tykk “suppe”, og dyppet avis (reklame) biter oppi – som deretter festes utover på ballongen. Dette er det bare å fortsette med i ekte “art-attack-stil” helt til ballongen er usynlig, lag den gjerne litt tykk (lag på lag) – da tåler den mer. Så er det bare å la den tørke – dette tar minst et døgn. Beregn gjerne litt mer! Ofte sprekker det opp litt, vi har derfor tatt en ny “runde” kvelden etter for å være sikker på at alt er dekket. La den deretter tørke minst et døgn til. Da den var tørka spraya jeg den med svart maling, og lot den tørke litt til (det er egentlig ikke så mye jobb å lage, men det tar litt tid siden den må tørke innimellom…! ♥

Så er det bare å sprekke ballongen/skjære hull i den! Fyll den med godteri eller småleker, og den er klar ♥ Vi har pyntet den i litt cowboystil =) Jeg printet ut AngryBird-ansikt på kartong (print ut bildet under om du vil lage likt), klippet rundt og festet med dobbeltsidig teip. Pinataen fikk også en cowboyhatt og tørkle, hihi! Flere bilder (mer detaljert trinn-for-trinn) kommer i boka jeg og tvillingsøstra mi jobber med om dagen – JukseSuperMamma ♥

angry bird piñata ansikt gratis bursdagJeg håper dagens innlegg var til inspirasjon – vi synes det er kjempegøy med pinata i barnebursdag! (det trenger ikke være mye fyll inni, mesteparten av moroa er å lage den istand og KNUSE den, gutta ELSKER det!)

Have fun! ♥

Stor klem

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...