Daniels Dåp del 4 – Takkekortene!

Velkommen til I Toneroses Hage!
Jeg kom plutselig på at jeg har jo helt glemt å lage et innlegg om takkekortene jeg laget etter Daniels barnedåp! Så her kommer et knippe bilder – bedre seint enn aldri! Håper det kan være til inspirasjon ♥
barnedåp takkekort diy bok tatty teddy IMG_3624
Om du har tittet innom bloggen min tidligere, husker du kanskje at jeg valgte Tatty Teddy som tema til barnedåpen. (den herlige lille rufsete grå bamsen!) Dermed måtte han jo være med i takkekortene også! hihi.
 barnedåp takkekort diy bok tatty teddy IMG_3619
Jeg valgte å lage små “bøker”, da jeg hadde lyst til å lage noe litt annerledes. Disse har jeg brettet ved å feste sammen mange kovolutter som jeg kuttet endene av, dermed hadde jeg massevis av små lommer jeg kunne ha “tags” inni. Perfekt! Hver side av konvoluttene dekorerte jeg med bilder, tekst, etc. En smule tidkrevende – iallefall når jeg skulle lage så mange!! hihi. Jaja, disse verdensproblemen.
barnedåp takkekort diy bok tatty teddy IMG_3629
Coveret laget jeg ved å kutte til og brette grov/tung kartong, deretter brukte jeg papirlim og limte fast en Tatty Teddy serviett. Da blir det så søt struktur – minner veldig om stoff! (supert tips til om du vil lage julekort selv, men usikker på hva du skal lage. Får du tak i noen skikkelig fine servietter er det bare å ta av det øverste laget (det med mønster), og lime det fast til kartong –  det blir faktisk VELDIG fint!)
barnedåp takkekort diy bok tatty teddy IMG_3638 barnedåp takkekort diy bok tatty teddy IMG_3633
På ryggen til boka festet jeg flere silkebånd som jeg knøt fast ulike charms på, en liten barnevogn, et par smokker, sommerfugler etc.
barnedåp takkekort diy bok tatty teddy IMG_3643
Første oppslag! De små føttene har jeg punchet jeg ut av glitterark, men det er vanskelig å se på bildet.. Jaja. Gikk tydeligvis litt fort da jeg tok dissa bildene, for alle er overhodet ikke skarpe! opsi!
barnedåp takkekort diy bok tatty teddy IMG_3650 barnedåp takkekort diy bok tatty teddy IMG_3644
Den lille lommen innholdt et bokmerke jeg laget med Tatty Teddy og teksten “the love of a family is life’s greatest blessing” I toppen punchet jeg et hull og festet et lyseblått silkebånd. På bildet til høyre ser du hva jeg mente med at jeg laget bøkene av mange konvolutter som jeg kuttet i sidene – dermed ble det plass til mange tags!! Dvs små kort til å trekke ut! Disse tagsene skrev jeg oppskrifter jeg brukte i dåpen på, samt hadde litt bilder fra dåpen.
barnedåp takkekort diy bok tatty teddy IMG_3645
Første kortet var oppskrift på blå fløyelskake, oppskrifta jeg brukte til dåpskaka.
barnedåp takkekort diy bok tatty teddy IMG_3651
Det neste oppslaget besto av flere bilder av Daniel som jeg hadde tatt av han i dåpskjolen (om du vil se hvordan jeg laget kjolen kan du klikke her), og en liten bamse (Tatty Teddy såklart!) som jeg laget av papirleire.
barnedåp takkekort diy bok tatty teddy IMG_3654
Oppskrifta på den hvite sjokoladeostekremen som var inni kaka, samt litt bilder av dåpskaka på neste kortet.
barnedåp takkekort diy bok tatty teddy IMG_3659
Disse skjønne små sommerfuglene og engelen punchet jeg ut av glitterark (neida, jeg er fortsatt overhodet ikke glad i glitter… hihi) Perlene er opprinnelig flytende, og man bare sprøyter de på der man ønsker i størresen man vil ha. Genialt!
barnedåp takkekort diy bok tatty teddy IMG_3663 barnedåp takkekort diy bok tatty teddy IMG_3661
Neste tag var oppskrift på muffins!
barnedåp takkekort diy bok tatty teddy IMG_3664
Tok forresten noen av bildene av Daniel sammen med Tatty Teddy, såklart! Den han har på bildet her var han så heldig å få av herlige tanta si med familie – hun får med seg ALT,  det var såklart ingen tilfeldighet at samtlige av gavene fra de var med bamsen på! hihi. (min første tann, min første hårlokk, krus med to hanker etc!) Helt herlig!! ♥
barnedåp takkekort diy bok tatty teddy IMG_3665 barnedåp takkekort diy bok tatty teddy IMG_3668
På de siste to sidene hadde jeg en del bilder, jeg tok også med et bilde fra kirken av alle ved døpefonten. Desverre er bildene jeg har tatt av invitasjonene overhodet ikke skarpe… grmfgh. Gikk litt fort!
barnedåp takkekort diy bok tatty teddy IMG_3670
Sånn ble altså takkekortene “i år” som jeg hele tiden dreiv og sa i forbindelse med dåpen…! Snakker om! Jeg synes tydeligvis at det ikke er lenge siden storebror ble døpt! hihi. Nå er det jo ikke SÅ lenge siden (Lukas har akkurat fylt to år), men allikevel.. du og du! Bra jeg kan skylde på ammetåke en liten stund til!
barnedåp takkekort diy bok tatty teddy IMG_3678 barnedåp takkekort diy bok tatty teddy IMG_3673
På baksiden hadde jeg litt utklipp som jeg bygget opp med en del puteteip (synes såklart ikke på dette bildet…), og teksten “Håndlaget av Tone”, “Dette kortet er laget med varme og omtanke spesielt til dere”, samt “Begrenset opplag”!
barnedåp takkekort diy bok tatty teddy IMG_3674
Nei, nå får jeg komme meg tilbake til kakebakinga… Jeg lager en dåpskake (hva ellers? hihi), det skal være en bok-kake med bilder – og  bla dåpsbarnet i marsipan – liggende inni en cala! De har nemlig hvite cala i invitasjonene etc. Og såklart også en figur av storesøster, også i maripan.
barnedåp takkekort diy bok tatty teddy IMG_3630
Tusen takk for at du tittet innom bloggen min!
barnedåp takkekort diy bok tatty teddy IMG_3626
Jeg håper du har en helt HERLIG helg!! Stor klem fra meg! ♥

18 Comments

 • Mari Johanne on February 8, 2014

  Hei!

  Utrolig fine takkekort!! Men hvordan har du festet konvoluttene til selve coveret? 🙂

  • Tonerose on February 11, 2014

   Kjære Mari,

   Hjertelig tusen takk for det!

   Hmmm, det var denna hukommelsen da! ik! Hmmmm, jeg vil tro jeg enten brukte vanlig papirlim, eller dobbeltsidig teip =)

   – Tone ♥

 • Anonymous on April 11, 2012

  Heisann 🙂
  Helledussen så skjønne takkekort 😉 Sånne vil jeg prøve meg på, du har ikke noen mal på disse??? Om du vil dele da 😛
  Jeg fatter ikke hvor du får alle disse idèene fra, du er super flink 😀
  Stor klem fra meg!

 • Tonerose on September 15, 2011

  Hei Tuppen og Lillemor,

  Tusen HJERTELIG takk!! :o)

  En vidunderlig dag ønskes fra meg! ♥

 • Tonerose on September 15, 2011

  Hei Linn,

  Hihi, så søt du er!! Takkekorta er sikkert superfine!!

  Hjertelig tusen takk, SÅ snill og go’ du er!!

  Moro med bursdag til helga!! Hva blir det?? Hvem har bursdag? Hvordan ordner du? Neida, overhodet ikke nysgjerrig.. hihi! Morsomt!

  Sitter med kakepynt selv jeg da, konfirmasjonskake som skal være klar til lørdag! :o)

  Hmmm, ja jeg har begynt å tenke litt iallefall – men ikke bestemt hvordan de skal være enda.. Men har bestemt meg for julegaveinnpakkingen i år da – så jeg er iallefall LITT igang med julen! Hmm, ja – jeg kan gjerne lage noe innlegg om jul etterhvert, om du har lyst til det!

  Her hos oss tror jeg det blir litt vintage stil, synes det kunne vært litt søtt!

  Tenkte du idèer/tips til hvordan du skal fotografere julekorta? Hvem vil du ha med på julekorta? :o)

  Stor klem fra meg!

  …og masse lykke til med bursdagen i helga, er kjempespent på å høre om alt! :o)

 • Tonerose on September 15, 2011

  Hei Siv,

  Hihi – tusen tusen takk!!!

 • Tonerose on September 15, 2011

  Hei Linda!

  Tusen takk!! Jepp, det er problemet… alt krever sitt!! :o)

 • Tonerose on September 15, 2011

  Hei Mette,

  Hjertelig takk for så fine ord!! Snille deg!! :o) Så gøy at du synes bloggen er inspirerende – det blir jeg veldig glad for å høre!!

  Tusen tusen tusen takk for nydelige ord! ♥

  Stor klem fra meg til deg!

 • Tonerose on September 15, 2011

  Hei Anonym,

  SÅÅÅ koselig at du synes det, tusen hjertelig takk!!! :o)

 • Tonerose on September 15, 2011

  Hihi, Vivian! ♥

 • Tuppen og Lillemor on September 12, 2011

  Helt utrolig flotte takkekort du har laget!! Er mektig imponert, stum av beundring!

 • Anonymous on September 12, 2011

  …. ups, glemte å si at jeg ble så imponert over takkekortbildene at jeg begynte å gråte… bare rett og slett for at jeg ikke fatter at d går ann å være så kreativ og dyktig…
  Har starta tenke prosessen angående årets julekort jeg da, tar gjerne imot inspirasjon på den fronten… mest på hvordan dem skal taes… dukker vel opp no 🙂 (er nok langt inni den prosessen alt du tenker jeg ;0) )

  Linn

 • Anonymous on September 12, 2011

  å så lekkert, glad du ikke ser takkekorta hefra, hi hi… har aldri sett no finere 🙂 Takk for at du deler, d inspirerer meg. Bursdag her til helga og da blir d litt som jeg har fått ideer herfra, både ved pynting og baking! Ha en strålende dag!

  Hilsen Linn, Sarpsborg

 • Sivmj@hotmail.com on September 11, 2011

  Målløs!!
  Utrolig stk arbeid du har nedlagt <3

 • Linda on September 11, 2011

  Hjelpe meg, så utrolig flotte:) Ja hadde en bare hatt tid… men her er det altfor mange andre prosjekter…

 • MissMette on September 10, 2011

  Å, du verden så mye flott du viser ღ har sittet å tittet litt nedover på det som du har lagt ut siden jeg var innom sist… wow, jeg blir aldeles måløs 🙂 Du er bare så flink og inspirerende ღ De NYDELIGE takkkortene, med alle de flotte detaljene, alt fra de minst ting er bare utrolig flott laget ღ og det samme med kakene og bordekkingen og alle skjønne herlige detaljer 🙂 Du gjør slikt som jeg ønsker å kunne ha tid til 🙂 Dette er bare så gjennomført og flott – til fingerspissen – alt sammen ღ Ønsker deg en flott helg og takk for alt det flotte du deler meg oss, klem fra Mette

 • Anonymous on September 10, 2011

  Du er helt utrolig flink 🙂
  Jeg blir helt stum av beundring ;))
  Det er de fineste takkekortene jeg har sett.

 • Viv on September 10, 2011

  Så søt du er, sis!

  Klem fra tanten 🙂

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...