Dåpskake; BOK–med lille prinsen modelert etter babybilde {Bildedryss}

IMG_4815 dåpskake bok
Velkommen til ToneroseDesign! ♥ I dag kommer som lovet et bildedryss av kaka jeg laget til NYDELIGE Line, de ønsket en bok-kake til dåpen til skjønne lille Matheo. Fargevalget var lyseblått, hvitt og sølv – klassisk! I kjent stil har jeg forsøkt å forklare hvordan jeg har laget den, slik at DU kan lage lik om du ønsker. ♥ Klikk deg videre for å se flere bilder/lese mer…

IMG_4818
Det aller første kake-relaterte jeg kjøpte meg, var bok-forma til wilton. Den kjøpte jeg da jeg var på et cacasparty – like etter jeg begynte på videregående. Lenge siden! ♥ Uansett, jeg bruker fortsatt denne forma, men jeg synes den er ganske flat/lav, så jeg steker også en kake i en liten langpanne – slik at jeg får litt høyde på kaka. Har du ingen bok-form kan du også skjære til fasongen selv.
IMG_4819
Søte Line og co sendte meg flere skjønne bilder av lille dåpsbarnet – deriblant dette supersøte av han sittende oppi ei “tønne” – ikledd verdens  kuleste heklede lue!
IMG_4836
Dette bildet måtte jeg såklart forsøke å lage i 3d, jeg modelerte han av marsipan. Søte søte lille gutten!! Jeg synes det er kjempegøy md slik modelering, men det tar tiiiid ♥
IMG_4820
Kakefatet trakk jeg med marsipan som jeg farget lyseblå, jeg brukte pastafargen delphinium blue. (Handler du hos Kaketoppen så husk å oppgi kode tonerosedesign – da får du 5%rabatt på hele kjøpet)
IMG_4825
Når jeg farger marsipan bruker jeg vanligvis vanlig marsipan ifra matbutikken, jeg liker rema 1000 sin variant – men her kan du såklart bruke akkurat den du liker best!
IMG_4826
Selve kaka/boka har jeg trukket med ekstra hvit marsipan, min er ifra Pals i Oslo – men du får kjøpt ekstra hvit marsipan på nettet mange steder, feks her. Etter å ha trukket kaka med hvit marsipan har jeg preget litt mønster rundt sidene – for å minne litt om ark i ei bok! Til dette brukte jeg modeleringsverktøy, men har du ikke dette kan du bruke baksiden på en liten malepensel, tannpriker, baksiden på en teskje el..
IMG_4821
I forkant laget jeg ulike detaljer av marsipan – slik som lille bamsen og krona på bildet over. Jeg lager alltid pynten i forveien da dette tar tiiid, men feks krona på bildet over trenger også tid på seg til å tørke i fasong – en annen grunn til hvorfor pynten bør lages før kaken skal dekoreres. ♥ Teppet laget jeg samtidig som jeg dekorerte kaka – på denne maten vil pleddet ramle nedover kake/følge kakas fasong. Til teppet har jeg brukt et lite mønsterkjevle for å få de små rutene.
IMG_4828
Jeg brukte en liten hjerteformet pepperkakeustikker og presset ut et lite hvitt hjerte av marsipan. Dette hjertet lot jeg tørke, da stivner marsipanen og hjertet vil holde fasongen sin fint. Jeg brukte litt lyseblå lustre dust iblandet bittelitt vodka til å male litt personlig informasjon på hjertet: fødselsdatoen til lille prinsen, samt lengde og vekt.
IMG_4845
Til oppslaget i boka har jeg printet ut spiselig bilder av vakre Matheo (konditorfarge og sukkerark) – spiselige bilder kan bestilles flere steder på nett om du ønsker dette, feks her.
IMG_4841
Fatet har jeg dekorert med litt stempler, marsipanblomster og sukkerperler i ulike størrelser  (kjøpes på matbutikken og/eller spesialkakeustyrsbutikker).
IMG_4846
“Baksiden” av kaka må såklart også pyntes litt! hihi.
IMG_4861
Supersøte Line ønsket også en liten marsipanbaby ekstra, i tilleegg til kaka. Kjempgøy! Det var litt derfor jeg valgte å modelere lille babyen oppi “tønna” også, slik at det ikke ble to “like” babyer. Gøy med litt variert på kakebordet! ♥ Jeg valgte å lage en sovende baby inspirert av bildet over – SÅ søtt med nusselige langlua!
IMG_4860
Lille marsipanbabyen plasserte jeg på et lyseblått teppe, likt det som jeg hadde på kaka. Håper den falt i smak! ♥
IMG_4851
Det var det hele for i dag – spør om du lurer på noe! ♥ All pynt er spiselig, laget av marsipan – i tilfelle jeg ikke har sagt det!  SÅ koslig at du tok deg tid til å titte innom bloggen i dag!!
IMG_4832
HJERTELIG tusen takk til SUPERSØTE Line for at jeg fikk lov til å lage dåpskake til dere – det var en stor GLEDE!! ♥
IMG_4815
Jeg håper DU får en magisk dag!! Stor klem,
tonerose underskrift

18 Comments

 • Jannicke on August 30, 2012

  Hvordan er det mulig å lage sååå fantastiske kaker!?!?!!! 🙂 De er jo helt ubeskrivelig fine!!! (og sikkert like gode som de ser ut). Vi skal ha dåp om noen uker, og skulle såå gjerne bestilt kake hos deg..men det blir vel ikke så enkelt, siden vi bor i Ålesund:-/ Alle de kakene man kan bestille hos bakeriene ble virkelig nitriste når jeg ser på alle de kunstverkene du har laget! Menmen..ender vel opp med en sånn en likevel:-P

  • Tonerose on August 31, 2012

   Hei Jannicke,

   Hihi, SØTA! hjertelig takk for så gode ord!! =)

   Ah, så kjipt at du bor så langt unna…! Du får si ifra om du evt skulle være i området en gang, ville vært superkos å treffes på kurs!! =)

   Kos deg masse masse masse med dåpsforberedelser! =)

   Stor klem!

 • Brith on August 15, 2012

  Nyyyyydelig kake!!!! Du er bare suuuuperflink!!!
  Mener jeg leste noe om at du hadde tenkt å holde kurs…eller husker jeg feil? Holder du til på østlandet?
  Hadde gjerne blitt med på et kurs ihvertfall 😉

  Take care <3
  Klem Brith.

  • tonerose on August 25, 2012

   Hei Brith,

   Hjertelig tusen tusen takk!! =)

   Hihi, det stemmer!! Jeg har planer om det – jeg har bare ikke kommet så langt enda! Phui, føler det går litt i ett om dagen, hihi! =) Jeg ser for meg litt små kurs, feks små venninnegjenger – kanskje til og md hjemme hos en av kursdeltakerne. Da blir det mer personlig, og alle kan lære det de har lyst til! =) Så, om du er klar – og har noen venninner som også er klare – er det bare å si ifra når det kunne passe for dere! =) gleder meg!!

   Jepp, jeg bor i drammen – men det går fint å kjøre litt avgårde. =)

   Håper du har en strålende helg!

   Stor klem!

 • Mirjam on August 15, 2012

  FantasTiske kaker!Jeg blir helt stum av berundring…Fineste jeg har sett!!Lager litt kaker selv, og har trålt nettet for ganske så mange kaker,men disse er absolutt de fineste jeg har kommet over.

  • tonerose on August 25, 2012

   Hei Mirjam,

   Hihi, så utrolig søt du! Hjertelig takk for det!! =)

   HJERTELIG takk for så gode ord!

   jeg håper du har en strålende helg!

   Stor klem!

 • June on August 15, 2012

  Jeg elsker stilen din! Nydelige kaker du lager, veldig inspirerende å se.
  Kan jeg spørre hvor du har kjøpt formen til de små bamsene? De er så søte 🙂
  Takk for at du deler dine mesterverk med oss!

  • tonerose on August 25, 2012

   Hei June,

   HJERTELIG takk for det! =) kjempekoselig at du liker kaken jeg lager!

   Forma til de små bamsene er en first impression form, men jeg er desverre redd de ikke produserer den lengre. Det var ei på bloggen for en stund siden som forsøkte å få tak i den, og endte opp med å sende mail til leverandøren – som desverre bekreftet at de ikke lengre produserte den… De har mange andre bamse-former, men desverre ikke denne.

   Anytime! Koselig at det blir satt pris på! =)

   Stor klem!

   • June on August 25, 2012

    Takk for svar 🙂
    Typisk at dem har sluttet å produsert dem. Har søkt og søkt på nette, og nå skjønner jeg hvorfor jeg ikke finner dem. Tatty Teddy er jo sååå søt <3

    klem 🙂

 • Line Johansen on August 15, 2012

  Tusen,tusen takk for at du tok deg tid til å lage denne fantastiske kaka til oss!! Og på litt over èn ukes varsel…du er fantastisk!! Ikke bare så kaka helt vidunderlig ut, men den smakte like godt som den var vakker å se på =)Kaka var uten tvil dåpsdagens “snakkis” og du skal ikke se bort ifra at du vil komme til å få flere bestillinger fra oss!! Ønsker deg en super dag, søte deg!! Stor klem

  • tonerose on August 25, 2012

   Hei Line!

   SØTA!! =) Det er jeg som skal takke – tusen tusen takk for at dere ville ha meg til å lage denne kaka til dere, det var en ÆRE! =)

   SÅ koselig at dere syntes kaka smakte godt, kjempekos å høre! =) hihi, kjempegøy!! Det ville vært helt herlig – da blir jeg kjempeglad!!

   Tusen takk for det – håper du også har en helt herlig dag, sammen med vakre familien din! =)

   Stor klem!

 • ingelin.hagevik on August 14, 2012

  Så utrolig nydelig. Og alle de detaljene! Har du form til ansiktet til babyen i tønna, eller er det helt på frihånd? Dden var kjempeskjønn ihvertfall 😉

  • tonerose on August 25, 2012

   Hei Ingelin,

   Hjertelig tusen takk for det! =) så koselig at du liker kaka!

   Jepp, jeg har brukt en first impression form med en baby som ligger på et teppe – men jeg har kun brukt hodet. =) Resten har jeg modelert på frihånd. Tusen takk for det!!

   Håper du har en herlig helg!

   Stor klem!

 • Cecilie G on August 14, 2012

  Superfin kake : )
  Hvor lang tid i forveien lager du pynten?
  Ha en fin dag : )

  • tonerose on August 25, 2012

   Hei Cecilie G,

   Hjertelig takk! =) Hmm, det kommer litt an på hvor god tid jeg har! hihi. Har du god tid kan du fint lage pynten et par uker i forveien, men lager du feks sommerfugler etc av marsipan hvor du ønsker at vingene skal stå oppreist vil jeg anbefale å lage de iallefall to dager før – da er du sikker på at de “tørker” såpass at de vil holde fasongen sin! =)

   …hjalp det? Spør igjen om det er spesifik pynt du lurer på, så forklarer jeg så godt jeg kan! =)

   Håper du har en herlig helg!

   stor klem!

 • Jane on August 14, 2012

  For noen kunstverk av noen kaker du lager. Fantastisk nydelig 🙂 Du er så flink.

  Ønsker deg en fin dag
  klem Jane

  • tonerose on August 24, 2012

   Hei Jane,

   Så snill du er – tusen tusen takk for så gode ord! Kjempestas at du liker kakene jeg lager!! =)

   Ønsker deg en herlig helg!

   Stor klem!

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...