Dåpskake Gutt – med Stjerner! {Bildedryss} Pyramidekortinvitasjonen i marsipan, såklart.

Lyseblå dåpskake med stjerner - barnedåp

Velkommen til ToneroseDesign ♥  I dag kommer som lovet et bildedryss av dåpskaken jeg laget til søte lille Fabian. Nydelige mamma’n hans ordnet istand et herlig kakebord, det var kjempegøy å få lov til å lage dåpskaken Monica! Hjertelig tusen takk!! ♥ Fargene for dåpen var lyseblå og mellomblå, og masse stjerner – derav det samme på kaken! ♥ All pynt laget i marsipan.  Klikk deg videre for å se flere bilder/lese mer…

Lyseblå dåpskake med stjerner - barnedåp

Kaken har jeg trukket med lyseblå marsipan. Denne har jeg farget ved å bruke wilton sin Delphinium Blue – min favoritt til dåpskake til gutt. Vakker gråblå farge! Man kan enten bruke vanlig ufarga marsipan ifra matbutikken, eller ekstra hvit marsipan ifra kakeutstyrsbutikker. Eller som meg – blanda! ♥  Det blir en klare farge om man har i hvitt. Handler du forresten hos Kaketoppen.no – så husk å oppgi kode tonerosedesign – da får du 5% rabatt på kjøpet.

Lyseblå dåpskake med stjerner - barnedåp

Den mellomblå og den lyseblå fargen har jeg laget ved å bruke samme konditorfarge, jeg har bare hatt mer av fargen i den mellomblå. Jeg synes det er fint å gjøre det på denne måten – da får man samme tonen i fargene – men allikevel ulike farger. Hang du med? hihi.

Lyseblå dåpskake med stjerner - barnedåp

Stjernene har jeg festet til kaken ved å bruke littegrann vann.

Lyseblå dåpskake med stjerner - barnedåp

Jeg fikk tilsendt flere supersøte bilder av lille prinsen – disse har jeg printet ut på sukkerark med spiselig blekk. Bildene har jeg festet til kake med bittebittebittelitt vann.

Lyseblå dåpskake med stjerner - barnedåp

Lille Fabian sover gjerne med hendene inntil hverandre under haka, så mamma’n ville gjerne ha en marsipanbaby liggende og sove på denne måten. Dermed var det jo klart jeg måtte prøve meg på det! hihi. Rundt seg har marsipanbabyen favorittpleddet sitt, alltid gøy å få tilsendt bilder av personlige detaljer, da blir kaka så mye mer personlig for de som får den! ♥

Lyseblå dåpskake med stjerner - barnedåp

Jeg laget noen sommefugler i ekstra hvit marsipan, som jeg deretter har malt med litt lyseblå lustre dust. Sommerfuglutstikkeren jeg har brukt her er en patchwork cutter. Hjertelig takk Helene! ♥

Lyseblå dåpskake med stjerner - barnedåp

I takkekortene for barselgaver hadde lille Fabian et vakkert monogram, gøy å ha med slike detaljer på kaka! Forbokstaven hans i hvitt, og fødselsopplysningene i blått.

Lyseblå dåpskake med stjerner - barnedåp

Vakre Monica hadde laget nydelige pyramidekort som invitasjoner til barnedåpen – og med så vakre og unike invitasjoner er det klart vi måtte forsøke å ha med det på kaka! hihi. (denne er i spiselig variant – jeg har laget den av marsipan) Om du har lyst til å lage pyramidekort selv har jeg tidligere laget et innlegg om dette – jeg laget nemlig selv pyramidekort til dåpen til Daniel for en stund tilbake! ♥ Innlegget + mal finner du HER.

Lyseblå dåpskake med stjerner - barnedåp

Jeg har forsøkt å lage invitasjonen lik de Monica laget – hun hadde brukt vakker stripete kartong – og flere søte bilder av lille prinsen! Marsipan har jeg skjært til i fasong, deretter latt hvile/tørke en stund – deretter var bitene såpass stive at jeg kunne “lime” de sammen med litt royal icing (pisket eggehvitte og  melis)

Lyseblå dåpskake med stjerner - barnedåp

I barnedåpen skulle bordet pyntes med blå blomster, bla hortensia, blåklokker etc. Da var det klart vi måtte ha med det på kaka – i marsipan!

Lyseblå dåpskake med stjerner - barnedåp

Lille masipanbabyen har jeg plassert på en sirkel av mellomblå marsipan, denne har jeg preget små stjerner i for å hente opp stjernetemaet. Til dette har jeg brukt en liten pregematte.

Lyseblå dåpskake med stjerner - barnedåp

Marsipanpynt som blomster etc har jeg festet til kaken ved å bruk royal icing.

Lyseblå dåpskake med stjerner - barnedåp

Jeg har laget små babyfigurer av ekstra hvit marsipan, form til å lage slike finner du feks her.

Lyseblå dåpskake med stjerner - barnedåp

Selv synes jeg deter vakkert å trekke kakefatet med marsipan – og såklart dekorere dette! hihi.

Lyseblå dåpskake med stjerner - barnedåp

Jeg bruker gjerne feks stempler når jeg dekorerer kakefatet – jeg synes det blir søte små detaljer!

Lyseblå dåpskake med stjerner - barnedåp

Rundt omkring på kaka + kakefatet har jeg pyntet med litt bittesmå sukkerperler, synes det passer så godt på slike nusselige babykaker. Hvorfor ikke? hihi.

Lyseblå dåpskake med stjerner - barnedåp

Invitasjonen til dåpen til Fabian ble holdt sammen av en firkant kartong, da var det klart det også måtte være med i marsipan! ♥

Lyseblå dåpskake med stjerner - barnedåp

Rundt kakefatet har jeg festet hvitt silkebånd – jeg synes det gir en søt avslutning/helhet på kaka.

Lyseblå dåpskake med stjerner - barnedåp

Jeg laget litt ulike hvite blomster sammen med de blå – bla calla, roser, fantasiblomster etc.

Lyseblå dåpskake med stjerner - barnedåp

Søte små boksavklosser av ekstra hvit marsipan. Slike kan du lage ved å bruke en form som denne.

Lyseblå dåpskake med stjerner - barnedåp

Det tror jeg var det hele for i dag – spør om du lurer på noe! ♥

Lyseblå dåpskake med stjerner - barnedåp

I ettermiddag skal jeg avgårde og holde kurs for en herlig venninnegjeng – dere kan tro jeg gleder meg! ♥ Jeg håper dagen din også blir NYDELIG!

Lyseblå dåpskake med stjerner - barnedåp

Stor klem,

tonerose underskrift

2 Comments

 • anette on October 18, 2012

  hei!:) nyyyydelig Tone!:))))) 😀

  klemmer Anette:)

  • Tonerose on October 22, 2012

   Hei Anette,

   Hjertelig takk søta!!

   Stor klem!

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...