Dåpskake inspirert av prinsens nyfødtfoto

IMG_4356 2 dåpskake inspirasjon nyfødtfoto
Velkommen! I dag kommer litt bilder av ei dåpskake jeg nylig laget – samt litt forklaring på hva jeg har gjort/hvordan jeg har laget pynten. Jeg designet kaka etter et nyfødtfoto jeg tok av lille prinsen, hvorfor ikke? hihi. Designet falt absolutt i smak – og det synes jeg selvfølgelig var veldig stas!! ♥ Jeg håper dagens innlegg kan være til inspirasjon, enjoy!

IMG_4346
Jeg bakte vaniljekake og fylte den med sjokoladekrem – hvit kake med brun sjokoladekrem såklart! Selv synes jeg det er koselig å matche innsiden på kaka med utsiden der det er mulig,gøy med samme fargene! Som en liten overraskelse bakte jeg kaka i ei hjerteform, slik at når man skjærer seg et kakestykke er det ikke tradisjonelle lag med kake+krem inni – men heller et hjerte midt inni kakestykket! ♥ (Jeg har desverre ingen bilder av innsiden av kaka, naturlig nok)
IMG_4327
Kaken trakk jeg med vanlig ufarga marsipan, og deretter fikk den litt shinespray slik at den glitrer litt.. Har så sansen for det! (pearl spray fra pme) Jeg pleier alltid å trekke kaka med et tynt lag smørkrem eller sjokoladekrem før jeg trekker den med marsipan forresten, til dere som har spurt om dette! Da har jeg ikke opplevd at marsipanen “smelter”, som den gjerne gjør i kontakt med andre typer kremer.. ♥ Kakene oppbevarer jeg alltid i kjøleskapet.IMG_4321
Pynten på toppen av kaka laget jeg klar en stund i forveien, den lille babyen har jeg laget av marsipan som jeg har farget med pasta-farge ifra wilton, farge ivory. Langlua laget jeg av marsipan jeg farget brun, og den “strikka” effekten laget jeg ved å bruke et modeleringsverktøy med spiss i enden – du kan feks bruke en tannpirker om du ikke har spesielle modeleringsverktøy (feks verktøy beregnt til kakepyntlaging, leiremodelering etc) Babyen har jeg penslet med litt pulverfarger for å få den til å se mer ekte ut – i kinnene, under føttene, øynene, inni alle folder etc – jeg synes selv at dette utgjør en stor forskjell. ♥ Teppet babyen ligger på laget jeg av marsipan jeg farget hvit, deretter brukte jeg et lite mønsterkjevle for å prege de små rutene i det – og rundt kantene brukte jeg den harde enden på en pensel for å oppnå “rynkeeffekten”.
IMG_4332
Av den brune marsipanen trykte jeg ut bittesmå blomster, jeg er som kjent LITT glad i detaljer…
IMG_4331
Av den brune marsipanen laget jeg også litt babystash – jeg synes det er herlig med mye detaljer, men synes det er fint å holde alt i få farger slik at det ikke virker rotete. Og når venninna mi gav meg helt frie tøyler kunne jeg jo lage akkurat hva jeg ville! ♥
Disse herlige små babytingene har jeg laget ved å bruke en first impression mold, og den kan du få kjøpt her. Om du oppgir rabattkode “tonerosedesign” får du 5% på hele kjøpet ♥
IMG_4339
Rundt kaka laget jeg “diamantmønster”. Dette gjør jeg etter at jeg har trekt kaka med marsipan, så bruker jeg et lite verktøy som ser ut som et bittelite pizzahjul – og preger ruter inn i marsipanen. Til slutt fester jeg små spiselige sukkerkuler i hjørnene med spiselig lim.
IMG_4338
Jeg synes det er pent å trekke fatet med marsipan også, og her laget jeg litt riller i marsipanen. Da brukte jeg “feil” ende på en pensel og presset ned litt striper!
IMG_4358
Navnet til hovedpersonen laget jeg i marsipan, som små bokstavklosser.
IMG_4343
Jeg synes det er så søtt på babykaker! ♥
IMG_4344
En liten sommerfugl fikk også plass på toppen av bokstavklossene.
IMG_4354
Det var det hele!
IMG_4335
Om det er noe du lurer på så er det bare å spørre, enten via mail eller legg igjen en kommentar her inne! ♥IMG_4356 2
Hjertelig takk for at du tittet innom bloggen min i dag! ♥ Også må jeg få takke så UTROLIG masse for de herlige mailene og kommentarene jeg får fra dere VIDUNDERLIGE lesere!! ♥ Tusen tusen tusen takk!!
Måtte dagen din bli den beste på lenge! ♥ Stor klem fra meg!

43 Comments

 • Helene on January 29, 2013

  Hei!
  Utrolig flott kake, den var et godt utgangspunkt for den jeg ønsker meg til dåpsdagen! Den var rett og slett MEG 🙂

  Men lurte på en ting, forsto ikke hva du mente med det hjertet inni kaka? Hvordan ser de at det er et hjerte?

  • Tonerose on February 10, 2013

   Hei Helene,

   Hjertelig takk for det, bra den er et godt utgangspunkt! =) Det ser man når man skjærer i kaka, da er det et hjerte midt inni hvert kakestykke – istedenfor lag med krem =)

 • san on April 25, 2012

  hei, du er veeeelidig flink, en ting jeg lurer på. har du oppskriften på kakebunnen–> sukkerbrød ? hadde vært fint for jeg har lyst å prøve dette selv. og evnt den kremen.

  Hilsen en amatør 🙂

 • Tonerose on April 22, 2012

  Hei Anonym,

  Spiselig lim får du kjøpt hos mange kakeustyrsbutikker, også feks panduro hobby har det i sitt sortiment nå. :o)

  Stor klem!

 • Tonerose on April 22, 2012

  Hei Anonym,

  Pulverfarge får du kjøpt hos mange kakeustyrsbutikker. Feks også Panduro Hobby har tatt inn litt har jeg sett! :o)

  Stor klem!

 • Tonerose on April 22, 2012

  Hei Charlott,

  Hjertelig takk snille deg!! ♥

  Stor klem!

 • Tonerose on April 22, 2012

  Hei Hilde,

  Så gøy at du vil lage dåpskake!! :o) Ikke pakk de ferdige figurene i plast, da vil de fortsette å være “klissete” og ikke tørke – det beste synes jeg er å la de ligge i romtemperatur og tørt. Dvs feks i en pepperkakeboks, inni et skap-et papirtørk istedenfor lokket på/over boksen slik at det tørker enda bedre. Ubrukt marsipan pakkes godt i plast, og gjerne inni en tett boks og oppbevares i kjøleskapet. Marsipanpynten kan du lage et par uker før dåpen,og oppbevare tørt, mørkt og i romtemperatur frem til du skal ha den på kaken! :o)

  Kos deg masse med forberedelsene!!

  Stor klem!

 • Anonymous on April 22, 2012

  en super kake, men spiselig lim hvor kjøper du dette ?

 • Anonymous on April 22, 2012

  flott kaked. Pulverfarge, hvorkjøper di det ?

 • Charlotte on March 24, 2012

  snakk om kunst! dette var rett og slett vakkert. Bra jobba!

 • Hilde on March 21, 2012

  Jeg er rett og slett bare mektig imponert over alt du får til!!! Helt utrolig! Jeg skal selv lage en dåpskake til min lille prinsesse tenkte jeg.. men lurer da på hvor lenge holder marsipanen seg? hvordan oppbevarer du de ferdiglagde figurene? i kjøleskap?plast? Lurer også på om kaken kan fryses? om den kan lages noen uker i forveien og fryses slik at den blir god på selve dagen? tenker det kan bli litt hektisk dagen før dåpen.. hvordan kan jeg best mulig gjøre dettE? har ikke laget slike kaker før, men blir veldig spennende.. har kjøpt en del former til figurer og slikt :)Takk for alt du deler med oss!!!

  Hilsen Hilde 🙂

 • Tonerose on March 11, 2012

  Hei BIRTE,

  HJERTELIG tusen takk snille deg!! :o)

  Stor klem!

 • Barnelykke on March 10, 2012

  Du er bare helt utrolig! 🙂 Kreativt og så ufattelig nydelig!

  B I R T E

 • Tonerose on March 9, 2012

  Hei Anonym,

  Tusen takk for det!! :0) tror cacas har begge to ellers er det flere utenlandske nettsider hvor man får kjøpt de.

  Ønsker deg en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on March 9, 2012

  Hei Brith,

  Hihi,søta!! Hjertelig tusen takk for så gode ord!!

  Knota du med utkjevlinga? Det så NYDELIG ut på bildet!!! Ville vært utrolig gøy med kurs – om det er interesse for der!! :0) jeg bor i Drammen!

  Sååååååå lekkert mat og kakebord du laget til dåpen!! Helt herlig!! Flinke flinke deg!!! :0) gjennomført og lekkert!! Supersøtt m vimplene som gikk igjen flere steder,spesielt søtt på kaka!!

  Håper du får en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on March 9, 2012

  Hei Lene,

  Hjertelig tusen takk for det snille deg!!

  Håper di får enn herlig dag!

  Stor klem!

 • Anonymous on March 8, 2012

  Fantastisk fin kake! Du er ubeskrivelig dyktig.
  Bare lurer på hvor du får kjøpt first impression form, både av babyen og av bokstavene?:)

 • Brith on March 8, 2012

  Wow wow wow speachless….utrolig fin kake!!!! Du er bare fantastisk flink…..tenker at nå kan du ikke imponere meg mer, men jaggu greier du det igjen!!!!
  Jeg syns d var kjempevanskelig å kjevle ut fondant og lage mønster…ble bare mønster på toppen av dåpskaka og resten med krem…må nok øve mer!!! Kurs høres veldig bra ut da, på hvilken kant av landet blir d isåfall???

 • Lene on March 7, 2012

  For en nydelig dåpskake! du er utrolig dyktig å kreativ:)

  Ha en fin kveld!
  Lene

 • Tonerose on March 7, 2012

  Hei Tommensgirl,

  Åh – så SØT du er!! ♥ Hjertelig takk for det!!

  Håper du har hatt en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on March 7, 2012

  Hei Lene,

  HJERTELIG takk for så gode ord, søte snille deg!! ♥

  Bokstavklossene har jeg laget ved å bruke en søt form ifra first impression molds – superenkelt! :o)

  Stor klem!

 • Tonerose on March 7, 2012

  Hei Vivian,

  Hihi – så søt du er!! ♥

  Baby skal bli! :o) …må bare finne på en smart måte å plassere den på, hmm… Burde jo nesten hatt langlue han også da – og resten som er på bildet! hihi. Så matcher den temaet skikkelig! ♥

  Stor klem!

 • Tonerose on March 7, 2012

  Hei A-H,

  Hjertelig takk snille deg!! ♥

  babyen er laget med en first impression form – den er suuuuuupersøt!! :o) Åh, så gøy med kurs! Det bir sikkert en herlig kveld! :o)

  Jeg har såvidt begynt å tenke litt på å høre om noen kunne vært intr i kakepyntekurs – feks lære å lage en slik kake som denne her på en kveld/eller om man skal i dåp, eller arrangere dåp i nærmeste fremtid kunne man lagd ferdig pynten på kurset… Men aner ikke om det ville vært interesse for det! Kanskje jeg bare burde lage et innlegg etterhvert og “sondere terrenget”! :o) hm.

  Kos deg massevis på kurs!

  Tusen takk for det, håper du har hatt en herlig onsdag!

  Stor klem!

 • Tommensgirl on March 7, 2012

  For en utrolig NYDELIG kake, definitvit den fineste jeg har sett..

 • Tonerose on March 7, 2012

  Hei RugdeLykke,

  Søta! ♥ Hjertelig takk for så gode ord!!

  Jeg håper du har en NYDELIG dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on March 7, 2012

  Hei Michelle,

  Så koselig at du likte den! Hjertelig takk for det!! ♥ hihi, så gøy! Mhmm, det er masse moro med kakepynting! – bare synd det tar så masse tid.. Men veldig gøy!

  Håper du også har en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on March 7, 2012

  Hjertelig takk Alice!! ♥

 • Tonerose on March 7, 2012

  Tusen tusen takk Louise!! ♥

 • Tonerose on March 7, 2012

  Hei Laila,

  HJERTELIG tusen takk snille deg!! ♥

  Stor klem!

 • Tonerose on March 7, 2012

  Hei Malene,

  Hjertelig takk for så gode ord!! ♥ Kjempestas at du likte kaka!! :o)

  Joda, de er også festet med spiselig lim… Pensle, pinsett, og perler.. *phui* hihi!!

  Jeg håper du har en HERLIG dag!!

  stor klem!

 • Tonerose on March 7, 2012

  Hei Inca!

  Hihi, så søt du er! Kjempekoselig at den falt i smak!! :o) Mhmmmm, den er LITT mektig ja. hihi!!

  Så koselig snuppa!! ♥

  Hihi, nei det kan du si – det kan gjerne føles litt merkelig å skulle spise “babyen” ja!! :o)

  gleder meg til å se deg igjen snuppa!

  Stor klem!

 • Tonerose on March 7, 2012

  Hei Joy,

  HJERTELIG takk snuppa!! ♥ Kjempekoselig å lese! Skal se om jeg ikke får laget litt fremgangsmåter på ulike ting etterhvert – da er det notert at å lage rutemønster kunne vært en god tutorial! :o)

  Tusen takk for det, håper du også har hatt en fin dag!

  Stor klem!

 • Lene on March 7, 2012

  Er målløs jeg…For en nydelig kake, alle detaljene er helt perfekte 🙂 Du er bare helt utrolig 🙂 Hvordan laget du babyklossene med navnet til dåpsbarnet?

  Stor klem

 • Viv on March 7, 2012

  Åh, nyyydelig!!! Tror nesten jeg har en ny favoritt, jeg!! Og den lille babyen da, med langlue og det hele – herlig!! Jeg ønsker meg definitivt en liten baby jeg også! (på dåpskaka, altså :))

  Klem

 • A-H on March 7, 2012

  Så utrolig vakker, du er så vannvittig dyktig!!

  Den lille babyen var så søt, har du virkelig laget den sånn helt fra skratch? Lille ansiktet så jo helt ekte ut!!

  Jeg skal på kurs i modelering nå på mandag:) Gleder meg masse til å lære litt om det!!

  God onsdag til deg:)

 • RugdeLykke❤ on March 7, 2012

  Du tar KAKEN…bokstavelig talt! Helt nydelig kake!!Så gjennomført. Jeg hadde ALDRI klart å spise noe slikt da..måtte isåfall vært foreviget i bilder fra alle vinkler..smiler..Heldige de som får den på kakebordet!!

 • Michelle on March 7, 2012

  utrolig utrolig flott kake du har laget:) får skikkelig lyst og lage kake når jeg ser på bloggen din og alt det flotte du lager 🙂 ha en fin dag:)

 • Alice F.K - Venter nr 2 on March 7, 2012

  Vakkert!

 • Louise on March 7, 2012

  Denne var jo helt fantastisk vakker…

 • Jeg er rett og slett målløs.. Du er bare helt utrolig flink!

  Wow..

 • Anonymous on March 7, 2012

  For en aldeles nydelig kake!! Så artig at den var tatt utganspunktet i bildet av han, helt genialt! Den lua er jo bare helskjønn 🙂
  Syns fargene var fine, liker “jordfarger”, og det passet jo også kjempe fint på en dåpskake 🙂

  Lurte på hvordan du har festet alle de små perlene du også har på kaka? samme måte som de store eller? de er jo så mange, og så små..

  Hilsen Malene

 • Inca on March 7, 2012

  Hei!
  Jeg ville bare nok en gang si takk for kaken, og fortelle at utrolig nok så smakte kaken like godt som den ser ut. Veldig mektig. Hjertet inni var en så stor overraskelse at det ble oppstandelse og stor diskusjon en stund om hvordan dette kunne være mulig. Det var spesielt å skulle ta “hull” på den, men jeg kan fortelle at ikke en eneste bit gikk til spille… bortsett fra babyen. Den kunne vi liksom ikke spise.

  Hilsen den heldige moren til dåpsbarnet

 • Joy on March 7, 2012

  Nyyyydelig kake! Du är en stor inspiration for mig, som är nybörjare när det gäller marsipankaker! Gläder mig till instruktioner hur man lagar rutemönster! Ha en fin dag! Kram Joy

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...