Dåpskake – jordbærtema og litt ‘shabby chic’ {Bildedryss}

Velkommen til ToneroseDesign! ♥ I dag kommer som lovet bildedryss av den ene dåpskaka jeg laget til helga, til ei litta jordbærprinsesse! ♥ Hjertelig tusen takk til søte Camilla som bestilte denne kaka, det var en ære å få lage dåpskake til dere! Klikk deg videre om du har lyst til å se flere bilder, så forsøker jeg å forklare hvordan jeg har laget alt – slik at DU kan lage lik om du vil!

IMG_4670
Stilen på dåpen ville være litt shabby chic – helt herlig! Dette måtte jeg SÅKLART forsøke å få med littegrann av i kaka, samtidig som temaet for kaken skulle være søte jordbær. Mamma’n til dåpsbarnet hadde nemlig de skjønneste bilder av lille prinsessa i en herlig lyserosa jorbærpysj! Kjempgøy med et “tema”, alltid stas å kunne gjøre kaka personlig!! ♥
IMG_4674
SÅ søt!! Jeg laget en ramme av marsipan, og printet ut et spiselig bilde av søte lille dåpsbarnet. Jeg har egen printer+spiselig blekk+sukkerark til dette, men ønsker du å lage kake med bilder på er det flere steder på nett du kan bestille dette. Feks HER. Handler du hos Kaketoppen kan du oppgi kode tonerosedesign – da får du 5% rabatt på hele kjøpet ♥ For å få mønsteret i ramma har jeg brukt et lite mønsterkjevle, husk å la marsipanen få tørke noen dager om du lager en slik ramme – ellers vil den ikke holde seg stiv/stå oppreist!
IMG_4675
Nydelige Camilla fortalte hva hun ønsket, men lot meg bestemme designet. Kjempegøy! Og hun ble så glad da hun så kaka – UTROLIG gøy!! ♥ Takk Camilla! Kaka, og kakefatet har jeg trukket med marsipan jeg har farget lyserosa. Jeg bruker vanlig marsipan ifra matbutikken (Rema 1000 sin), og farger den med pastafarge.
IMG_4672
Bokstavklosser – de har blitt fast inventar på dåpskakene mine! Disse har jeg laget av ekstra hvit marsipan. Du kan enten kjøpe ferdig farget marsipan, eller du kan farge vanlig marsipan hvit med flytende hvitfarge.
IMG_4677
Jeg laget et “teppe” av hvit marsipan som jeg la på toppen av kaka, teppet har jeg preget mønter i ved hjelp av et nydelig mønsterkjevle. Det har et damaskmønster, dette har jeg kjøpt på thecakedecoratingcompany, for de som lurer på det!
IMG_4691 2
For å integrere jorbærtemaet i kaken laget jeg små flate jordbær som jeg festet til siden av kaken, disse laget jeg av marsipan farget rød. Jeg brukte en pepperkakeustikker, i fasongen av et hjerte til disse. Perfekt! Jeg “limte” jorbærene fast til siden av kaken med pensel og litt vann. Deretter laget jeg blad/stilk av litt marsipan farget grønn. For å få “frøene” i jorbæren brukt jeg bare en tannpriker og presset inn små fordypninger. Ta-taaa! ♥
IMG_4678
En liten marsipanbaby hører såklart med! Slike kan du lage ved å bruke en silikonform, det samme kan du bruke til søte små babyfigurer. Marsipanbabyen laget jeg en liten jordbærlue på, og hun fikk også skjørt av et blad. Såklart! hihi.
IMG_4679
En del marsipanblomster laget jeg av ekstra hvit marsipan, etter de var ferdig formet og tørket kostet jeg de med litt rosa lustre dust – da passet de perfekt inn på kaka! Blomstene har jeg festet til kaka ved å bruke royal icing (pisket eggehvitte og melis), de små søte perlene har jeg festet med spiselig lim.
IMG_4680
Jeg synes det er en søt detalj å pynte kakefatet litt også – her har jeg brukt ulike dåpstempler, og nyfødtstempler. Jeg har også laget en liten slags blomsterkant rundt, syntes det passet i stilen her! Mener at noen av disse stemplene er ifra nordic stamp? Noen scrappere her? Hmm, mener flere av disse er kjøpt på bikuben i strømmen!
IMG_4685
Nusselige små jordbær har jeg modelert av marsipan farget rød, jeg tenkte det ville være litt søtt å ha noen små jorbær rundt omkring på kaka!
IMG_4689
Sammen med jordbærene rundt kaka har jeg også limt fast litt små perler i ulik størrelser, jeg synes selv det er litt søtt på ei dåpskake!
IMG_4694
Et lite skilt av ekstra hvit marsipan, denne kan du enten bruke en ustikker for å lage, eller skjære til fasongen med en kniv. Dåpsdatoen har jeg malt på med litt sølv lustre dust blandet med bittelitt vodka.
IMG_4692
Hmm.. Hva mer.. Ja, rundt kanten på teppet på toppen av kaka brukte jeg feil ende på en pensel – og presset bølgete mønster. Tenkte det minner litt om kanten på et teppe!
IMG_4702
Kakefatet dekorerte jeg også med noen små blomster som jeg presset nedi marsipanen. Her brukt jeg små blomsterutstikkere.
IMG_4715
Når det kommer til blomstene bruker jeg mange ulike ustikkere til disse, og jeg har også noen silikonformer som jeg bruker for å prege mønster i de. Og jeg bruker de om hverandre, til jeg oppnår det utrykket jeg ønsker! Roser lager jeg ved å bruke sirkelustikker, jeg lover å komme men tutorial på disse etterhvert. Kjempekoselig at så mange har lyst til å se hvordan jeg lager de!
IMG_4703
Rundt kakefatet fester jeg forresten alltid silkebånd – og på en kake som dette såklart en liten sløyfe! hihi. Det var det hele for i dag, jeg håper dagens innlegg var til inspirasjon! Spør om du lurer på noe!  ♥
IMG_4718
Hjertelig takk for at du tok deg tid til å titte innom bloggen min i dag, det synes jeg er kjempestas! ♥  Jeg håper dagen din blir NYDELIG!
Stor klem,
tonerose underskrift

16 Comments

 • Bente Monstad Olsen on August 21, 2012

  Hei. Elsker virkelig bloggen din, skulle gjort mye for å vært så flink til så mye som du er. Bare lurte på hvilken kakeform du brukte på denne kaken og på putekaken din? Skal lage dåpskake til helgen, så det blir spennende. Klem

 • Tonerose on August 11, 2012

  Hei Vivian,

  Tusen takk!! ♥ hihi, ja ikke sant? kjempegnusselig – og helt herlig med noe litt annerledes!!

  Gokos!

 • Tonerose on August 11, 2012

  Hei Anette,

  Hjertleig tusen takk!! ♥ Så koselig at du likte denne kaka!!

  Ønsker deg en deilig helg! =)

  Stor klem!

 • Tonerose on August 11, 2012

  Hei Garden Angel,

  Åh — du er bare helt HERLIG!! ♥ Tusen tusen tusen takk søta! Hjertelig takk for så gode ord!!

  Jeg håper du har en NYDELIG helg! =)

  Stor klem!

 • Tonerose on August 11, 2012

  Hei Cathrine,

  Tusen takk! ♥

  Stor klem!

 • Tonerose on August 11, 2012

  Hei Gro,

  Åh, SÅ koselig å høre at du titter innom bloggen hver dag! Hihi, søta – tusen tusen takk!! ♥ Ja, jeg synes det er utrolig spennende – jeg er veldig takknemlig! =)

  Tusen tusen takk!! ♥

  Stor klem!

 • Tonerose on August 11, 2012

  Hei Therese,

  Hjertelig hjertelig tusen takk søta! ♥

  Stor klem!

 • Tonerose on August 11, 2012

  Hei Cecilie G,

  Søta! Hjertelig takk for det!! ♥ Skal prøv å huske å gjøre det oftere! =)

  Takk for det, håper du har en herlig helg!

  Stor klem!

 • Viv on August 10, 2012

  Hihi, herlig! Så søt idé med jordbærkake!! 🙂

 • anette on August 10, 2012

  heisann!! så utrolig nyyyydelig!!!:D
  du er så fantastisk flink du som alltid og en herlig herlig inspirasjon!!:D

  klemmer fra anette

 • Anonymous on August 8, 2012

  Du er så fantastisk flink Tone! Jeg blir ordentlig inspirert av deg og liker bloggen din kjempegodt!

  Jeg lurer på en ting: hvordan får du marsipanen rundt kaka så “glatt”? Alltid når jeg legger på fondant eller marsipan på kaker så får jeg “bulker” langs sidene. Det blir liksom “for mye” fondant, viss du skjønner hva jeg mener..

  Hilsen Camilla

 • Garden Angel on August 8, 2012

  Kjære, kjære deg! Jeg blir jo bare helt stum av beundring hver gang jeg titter innom bloggen din. Du lager jo bare de utroligste, eventyrligste, fantastiske kakene jeg har sett!!! I tillegg er du så flink og kreativ på mange andre områder også. Med fare for å gjenta meg selv…jeg er bare sååå imponert:) Stor klem fra meg

 • Cathrine on August 8, 2012

  Vakker vakker:-)

 • Anonymous on August 8, 2012

  Kjære flinke og kreative Tone 🙂

  Har fått for vane å “titte” innom bloggen din kvar dag no. Eg blir mektig inponert kvar gong. Du har ein hærleg kreativitet, så morro at du får utvikle den og ha det som jobb no framover…..

  Lukke til med alt du står i. Håpar du får mange flotte og kreative kake, hage og fotodagar 🙂

  Helsing frå Gro

 • Anonymous on August 8, 2012

  Som alltid helt nydelig!:) Du er superflink på detaljer og kakene dine ser alltid fantastiske ut!:)

  Therese

 • Cecilie G on August 8, 2012

  Skulle ønske jeg hadde alle disse ideene dine da jeg arrangerte dåper jeg… Utrolig fin kake og så mange fine detaljer.
  Du er skikkelig flink : )
  også er jeg veldig glad i at du skriver hvor du kjøper ting : )

  Ha en fin dag : )

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...